מתקדמים לאט לאט...

odedi80

New member
מתקדמים לאט לאט...

בכל זאת הקשר בין זה למציאות עדיין דורש קצת דמיון... אשמח לקבל הכוונות ועצות. אגב, נעשה במאיה.

מיכאל ג

New member
לרינדורים כאלו

עוזר לשים תאורת HDRI תבדוק גם השתקפות כלשהי בחומרים המתכתיים.

odedi80

New member
שאלה

1.יש לי מאגר קטן של קבצי HDR, יש מאפיינים מסוימים שאני צריך לחפש ב-HDR או פשוט לעבור אחד אחד, לרנדר, וביום מן הימים למצוא את המתאים? 2. ע"מ לעשות השתקפות בחומרים המתכתיים אני צריך: א. פשוט לשים איזה שהוא אובייקט מעליהם? ב. להגדיר ב-REFLECTION קובץ תמונה שיוגדר בהשתקפות?

מיכאל ג

New member
זה נתון לבחירתך

בכל מקרה, אם אתה עובד עם HDR אתה יכול לסדר את זה ככה שהקובץ המשמש לתאורה ישמש גם להשתקפות מהמתכת. אני לא עובד במאיה אז אני לא יכול לעזור לך בקט עהטכני.

abrany

New member
יותר מדי מונוטוני

אתה לא חייב HDRI אני היתי מבדיל בין החומרים מבחינת ברק והשתקפויות מנסה גם לשבור טיפה קווים אפילו שההגיון לא אומר כך כמו כן האור נשבר על דברים בצורה שונה שים לב אם זה קורה אצלך גם תלכלך קמעה את האוביקטים בשביל לקשור אותם למציאות במקום HDRI תתן בהשתקפויות בבואה של סביבה ואם שמתי לב ההשתקפויות חדות מדי תתשתש אותם קצט כנ"ל גם לצל חוץ מזה התמונה היא נקודת פתיחה ממש מצוינת מקווה שעזרתי

abrany

New member
ודבר אחרון וחשוב ששכחתי

תבדיל בין המודל לרקע ע"י פוקס נכון

odedi80

New member
המון תודה על הטיפים,

במידה ואתה עובד או מכיר MAYA, את ההשתקפות אני צריך לשים במאפיינים של החומר (ז"א לקשר את קטגוריית ה-REFLECTION לתמונה) או שאני צריך לבנות מעל הUSB איזה שהוא אובייקט עם תמונת הרקע עליו שישתקף על ה-USB? מקווה שזה ברור...

abrany

New member
אחת מהאופציות

תעשה טסטים ומה שיראה בסוף יותר טוב בתמונה כזו הייתי משתמש גם ב finel gather ומשתמש בו בתור מקור אור והשתקפות

odedi80

New member
אגב,

ציינת 'ללכלך' את האובייקטים. תוכל לתת טיפ איך?

abrany

New member
שתי דרכים

הראשונה היא ליצור תאורה שתאיר רק את האובייקטים (brake light links) ולתת לתאורה שתאיר באור חלש כאשר במקום אור היא תזרוק עליהם תמונה בשחור לבן או מה שנראה טוב של משהוא שיתאים לאוביקטים וממש להיזהר עם התאורה שלא תהיה חזקה מדי הדרך השניה היא דרך בטקסטורות פשוט על הטקסטורת לתת שכה עדינה של מה שנקרא dirt map או לא עדינה לפי הבחירה

למעלה