מתקן האכלה

SicTransit

Active member
מתקן האכלה

לפני כמה שבועות פירסמתי כאן רעיון שהיה לי בקשר למתקן האכלה שימנע את החגיגות הליליות של הנמלים והחרקים הקטנים. אני שמח לבשר שלא נתקלתי בשום קשיים ביישום והמתקן עושה את שלו כבר שבועיים בלי בעיות. גם הגברת המזונבת מרוצה כפי שניתן לראות בתמונות (הסיבה שהיא גילתה עניין במתקן המפורק היא שזה לא המצב שהיא מכירה). בתכנון המקורי חשבתי להדביק עוד בסיס רחב מתחת לקערה התחתונה, אבל מסתבר שאין בו צורך כי במקרה מצאתי כוסית בקוטר שבדיוק התאים לצינור, ואותה היה קל להדביק לקערה התחתונה המכילה מים, והיא מורידה את מרכז הכובד והופכת את המתקן ליציב (מה שנראה כמו ג'יפה בקערית התחתונה הוא הדבק selfix שהתנפח יותר ממה שציפיתי אבל זה לא מפריע).

אתם מוזמנים, כמובן, להשתמש ברעיון (רק אל תלשינו עלי בפורום נמליםׂׂ).

גורדיאן

New member
יש שתי אימרות שעולות בדעתי:

1. להיות ממציא זה לא מקצוע, זה אופי.
2. לא חשובה התוצאה, חשוב התהליך.

וגם אימרה פחות ידועה: "אטפל בזה ברגע שיהיה לי זמן" (אבא שלי מבטיח לאימא שלי לגבי ברז בגינה שטפטף 15 שנים).

לגבי המתקן עצמו יש לי כמה הערות:
1. יופי (זה כדי שלא תחשוב שאני מזלזל בזה אפילו במעט)
2. אם קוטר בסיס הקערה התחתונה היה זהה לקוטר השפה העליונה (של אותה קערה) המתקן היה הרבה יותר יציב על אותו שטח רצפה.
3. במקום המתקן המרובע המסובך בקערה התחתונה, והשימוש בדבק שבקרוב ייעלם עקב המגע עם מים, אפשר פשוט לצקת מלט/גבס ולתקוע לתוכו את הצינור, לאחר שהמלט/גבס מתייבש אפשר לשלוף את הצינור ולחזור ולתקוע אותו בדיוק כמו לתוך המתקן הנ"ל. על המלט (הקשה) כמובן אפשר לשפוך שכבת מים שלא תמיס את המלט כמו שהיא תמיס את הדבק. יתרון נוסף: מלט/גבס כבדים יותר ממים והמתקן יהיה יציב יותר.
4. למה צריך בקומה העליונה קערה בתוך קערה? נראה לי שקערה אחת תספיק.

ולסיכום: ברגע שיהיה לי זמן...

SicTransit

Active member
אמנות האימפרוביזציה

1. תודה.
2 - ההערה שלך כמובן נכונה מאד אלא שאני חסיד גדול של שימוש במה שכבר יש לי (במילים אחרות: עצלן), ואין לי קערה גלילית. כאמור התכנון היה להוסיף בסיס רחב ושטוח אלא שהתגלה שאין בו צורך.
3. אתה כנראה לא מכיר את הדבק המופלא הזה שנועד לחיבורים מתחת למים. אין שום חשש שהוא יימס. מצד שני אני מסכים עם כל מה שכתבת לגבי מי שרוצה להתקין משהו דומה ויותר קל לו להתעסק עם גבס מאשר עם הדבק.
4. נראה לי שהחתולה שלי מעדיפה את האוכל שלה בקערה קטנה, אולי רק כך הריח מרוכז מספיק לטעמה. בנוסף הגברת נוהגת להעיף חלק מהגרגרים החוצה מהקערה הקטנה וכך הם נשארים בקערה הגדולה במקום על הריצפה.

SicTransit

Active member
אני לא

אבל אם יש כאן איזה יזם זריז אני מוכן לגלות בסוד שלא רשמתי פטנט על הרעיון.

SicTransit

Active member
"תגיד..." אמרה, כשהיא מסתירה בקושי את עלבונה

"... אף אחד לא העיר משהו בקשר לדוגמנית?"
"אה? בקושי רואים אותך שם"
"רואים מספיק. בתמונה שלישית אני תופסת כמעט 50% מהשטח" מאז שלימדתי אותה אחוזים היא לא מפספסת הזדמנות להשוויץ.
"כן, אבל הנושא הוא לא את אלא מתקן ההאכלה, ובכלל את נראית שם כמו צללית" אמרתי, למרות שכבר היה ברור לי שהעסק לא ייגמר בטוב.
"ומי אשם בזה?" אמרה. קשה לה להפנים את הרעיון שהיא לא תמיד במרכז העולם. האמת? גם לי.
"טוב, טוב, אני מייד מתקן את זה ואני בטוח שחתולה חכמה ויפה כמוך תקבל הרבה מחמאות. עכשיו תגידי גבינה..."
"טונה!"

שיהיה.

Yukita

Active member
מנהל

מה לומר, צודקת!!!!
&nbsp
ועוד כשיש לה כתם יופי מעל השפה - כבר סינדי קרופורד!

גורדיאן

New member
אפילו לבר רפאלי אין שפם יפה כזה!

מתוקה אמיתית!
גם שלי מאותו דגם, כולל טורבו-פינוק משוכלל.

למעלה