מתקן טיפוס - כמה זה מוצר חיוני?

מתקן טיפוס - כמה זה מוצר חיוני?

לכולם כאן יש מתקני טיפוס לחתול בבית? כמה זה חשוב בכלל? הרי חתולים בבגרותם יכולים לטפס חופשי על הרהיטים.
גם הסתכלתי על מתקנים למכירה ביד2 ויש כאלה שכתבו שהמתקן נמכר מחוסר עניין של החתול.
אז מה אתם אומרים? כדאי לקנות כזה? ואם כן באיזה גובה? טומי שלנו יודע לקפוץ משולחן האוכל לרצפה אבל עדיין לא יודע לטפס על מיטה/ספא.

אופירA

New member
מנהל
מתקן טיפוס לא חיוני

מה שכן חיוני זה מתקן גירוד - חרוט או עמוד כזה, שהחתול מגרד בו את הציפרניים.
אם קונים מתקן הטיפוס, משולב בתוכו בד"כ גם מתקן גירוד.
חשובה גם גישה של החתול הבוגר לחלונות. הוא אוהב להסתכל דרך החלון החוצה (בוגר - מעל גיל שנה).

dimitrygo

Active member
מנהל
אם לא איכפת לך מהרהיטים שלך אז את לא צריכה לרכוש מתקן טיפוס

מתקן טיפוס או מתקן גירוד כפי שנהוג יותר לקרוא לזה נועד לספק לחתול מקום מועדף להשחיז עליו ציפורניים. כי לרוב האנשים כן איכפת מהרהיטים שלהם והם לא רוצים שחתולים יהרסו את הרהיטים.
&nbsp
מתקן גירוד צריך להיות מספיק גדול ויציב כדי שחתול ירצה להשתמש בו. גם צריך להיות מוצב במקום מרכזי בבית ולא באיזה חדר או פינה נידחים. מקומות מומלצים הם ליד חלון שממנו אפשר לתצפת החוצה או איזה מקום מרכזי בסלון שממנו אפשר לתצפת על כל מה שקורה בבית.

ראיתי שיש מתקני גירוד

קטנים. קונוס או משהו כמו פחות ממטר גובה. או אפילו משטח ישר כזה שמיועד לגירוד.
ומצד שני יש מתקן טיפוס ממש. עם מדפי ישיבה, נהרה, ערסל וכל מיני דברים כאלה שמשלב כם כיאוד.
השאלה היתה אם מתקן טיפוס כזה חיוני לחתול בתוך הבית. כי אני מניחה שכשהוא יגדל הוא גם ככה יוכל לקפוץ למקומות גבוהים. והמתקנים האלה יקרים.
האם מספיק מתקני גירוד או שמאד מומלץ גם טיפוס? האם החתולים באמת משתמשים הרבה במתקני טיפוס כאלה?

dimitrygo

Active member
מנהל
קונוס טוב רק לגורים לדעתי. משטחים זה טוב אבל לא מספיק

בד"כ זה בא בשילוב של טיפוס וגירוד. לא חייבים שיהיו במתקן בתים ומנהרות. מספיק כמה עמודים גבוהים וכמה מדפים במפלסים שונים.

אופירA

New member
מנהל
מהניסיון שלי, הקונוס מספיק בהחלט לבוגרים שלי

הם אוהבים אותו מאוד. גם את העמוד הבודד (משטח לא ניסיתי). רק שהעמוד מתקלקל תוך זמן קצר יחסית לקונוס, אז אני מעדיפה קונוסים.
יש לי 3 חתולים, אז שמתי 2 קונוסים בחדרים הגדולים. במטבח יש מתקן טיפוס שקיבלתי, ואם לא הייתי מקבלת הייתי שמה שם עוד קונוס. הם מטפסים על השיש, על המקרר, על ארונות המטבח הגבוהים, על השולחנות, על המחשב ומסעדי הכורסות, ועל השידה שליד החלון.
עשיתי להם מדרגות מארגזי קרטון מודבקים זה לזה, מצופים בפוליגל, והם מטפסים על זה ומסתכלים בחלון.

dimitrygo

Active member
מנהל
קונוס לא מספיק יציב כשחתול בוגר משחיז עליו ולכן הרבה חתולים

נרתעים מזה ולא מתקרבים יותר.

אופירA

New member
מנהל
נכון, רוב הקונוסים לא יציבים

לכן עדיף עמוד (שעומד על בסיס רחב) למרות שמתבלה מהר, אבל הוא גם זול יותר מהקונוס.
או שתלוי בחתול עצמו, אם הוא מסתדר עם הקונוס כבוגר.
החתולים שלי מורחים את עצמם על הרצפה, ומגרדים את הקונוס בקצה הגבוה. זה עם הקונוס החזק והיציב.
ועם הקונוסים החלשים שנופלים מהר, הם נשכבים מעליו או מתחתיו, תופסים אותו עם הרגליים ומגרדים את הידיים.

אז בכל מקרה, המתקן לא דחוף כרגע.

מהרשלה

New member
לדעתי שווה לחכות קצת עם מתקן טיפוס

אם אתם מאפשרים לו לטפס על משטחים אחרים ברחבי הבית וארגנתם לו מקום ליד החלון,מתקן טיפוס הוא לא קריטי כרגע.
אגב,לא חייבים להוציא המון כסף על מתקני טיפוס,אפשר פשוט להתקין מדפים... לנו יש מתקן שאבא שלי בנה ונכון להיום הוא אחד המקומות המועדפים על הגברת לשנת יופי.

למעלה