מתקן לחריטת מחבר dovetail

אפרים15

New member

שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מתקן ליצירת חיבורי זנביון.חיבורי אצבע (dovetail). באינטרנט איתרתי הרבה ספקים בכל אך לא בארץ. האם מישהוא יודע היען ניתן לרכוש כזה בארץ ? אולי מישהוא רוצה למכור מכשיר יד 2 ללא שימוש ? תודה, אפרים

yulevi

New member
הפורום קיים כדי לענות לשואלים ולשתף את החברים

ולא כדי להגיב דרך מערכת המסרים

אפרים15

New member
אין צורך לכעוס - הכוונות טובות

נשלח מסר כיוון שעודד העביר פרטים אישיים של חבר בפורום שמוכר ג'יג כזה. אני מסכים שצריך להיות פתוח ככל האפשר על מנת ללמוד וללמד. בברכה, אפרים

yulevi

New member
../images/Emo244.gif ותזכורת מדור לוחות

כזכור לא מזמן פתחתי מדור חדש בשם לוחות על מנת להציע למכירה כלים יד 2 בין חברי הפורום,הגישה למדור היא ישירה ללא צורך בעזרתי. המדור נמצא משמאל לעמוד הפורום תחת הכותרת עוד בפורום

yulevi

New member
אפרים../images/Emo245.gif

יש ברשת מספר דגמים ,ולא כולם ידידותיים למשמש,והידידותיים עולים מאות דולרים,בארץ קשה להשיג אותם

artagel

New member

סליחה על בורותי האם קיים צילום למתקן הזה? איך הוא ניראה?

אפרים15

New member
תמונות רבות בעזרת Google

שלום, אם תקיש את מילת המפתח dovetail ב- Google תגיע לאתרים רבים של ספקים בחול כולל תמונות והדגמות של השימוש. אם תקיש מילת מפתח זו באתר YouTube , סביר שתגיע למספר סרטוני הדגמה. בפורום נגרות אחר היה דיון בעבר על המינוח בעברית (מחבר זנב יונה או זנביון). לפחות באינטרנט התוצאות מרשימות. למרות שיש טכניקות חיבור פשוטות (ובודאי מהירות) יותר, התוצאות נראות מאד יפות (בפרט כשמשלבים סוגי עץ שונים). חוץ מזה, מתחשק לי להתנסות בשיטה זו. בברכה, אפרים

yoavliberman

New member
השם הנכון למחבר זה הוא "מחבר זנביונים"

זנביון הוא השם לשן אחת מבין שיני המחבר שצורתה כצורת זנב ציפור. השמות "מחבר זנב-סנונית" ו"מחבר זנב יונה" מקובלים גם הם. בעניין המתקן: בהנחה שאת מתכוון ליצר מגירה או שתיים היתי מנסה תחילה לבצע את המחבר בעזרת כיילים ידנים. הם זולים, שקטים ובטוחים יותר ויגרמו לך סיפוק רב יותר במהלך ולאחר תום תהליך הבניה. אך אם אתה מתכוון ליצר מגירות רבות וכו' וודאי ששיקול זמן הביצוע צריך להלקח בחשבון ורכישת מתקן שכזה צריכה להשקל. ביצוע מחבר זה בפרוייקט יחיד תוך שימוש במסור, מפסלת וסכין סימון היא תענוג אמיתי.

yulevi

New member
מסכים מאוד

מידע והכרות עם חובבים אצל חלקם המתקנים מעלים אבק,כי ישנם כלים שאינם ידידותיים למשתמש. יש ברשת הרבה מאוד ג'יגים לבניה עצמית ותוכניות חינמיות

Ron 99

New member
בחו"ל ניתן להשיג הרבה דגמים

והמשותף לכולם הוא הסירבול. אני מניח שכאן בארץ אנשים יציעו לך יד שניה ביגלל שקנו אותם ולא מצליחים לעבוד איתם. רוב המתקנים האלה לא מתאימים לחיבור אצבע (FINGER JOINT) למרות שאחדים ניסו פה בארץ לאנוס אותם לכיוון הזה. אני מציע לך לעשות חיבור DOVETAIL באופן ידני (יותר מהר ומדויק) ועבור חיבור אצבעות להשתמש במתקנים יחד עם DADO או עם ראוטר. אם זה נראה לך, אשמח לפרט יותר.

WOODY HAREL

New member
איזה מהג'יגים יש ברשותך?

לי יש את הג'יג של רוקלר. עבדתי איתו פעמים ספורות והוא עשה את העבודה על הצד הטוב והמהיר ביותר. נכון, שכמו כל מכשיר צריך לקרא את ההוראות ולהתנסות אבל אני לא יכול להגיד שהוא מסורבל. אתה צודק שעל מנת לעשות חיבורי אצבע צריך ביט מסויים שבו הלאגר נמצא בחלק הקרוב לקצה (הפוך מביט של פורמאייקה). כשקניתי את הביט המתאים - הסתדר כל מה שלא הבנתי. בתמונה חיבורי אצבע שעשיתי באופן ידני. בלי להגזים... פי 5 מהזמן שלוקח לעשות אותו חיבור עם ג'יג שיודעים לעבוד איתו.

artagel

New member

חברה תודה לכולכם על התשובות .פחות או יותר ראיתי את הכלי בעבר אך לא השתמשתי בו אף פעם . היות ואפרים כתב מתקן חריטת מחבר מיד חשבתי כי זהו כלי המתאים לחריטה כל שהיא וכעת הבנתי. תודה.

למעלה