מתקן לרוטר במקום מקצוע

מתקן לרוטר במקום מקצוע

בכדי לא להפריע לבישולים של אישתי לקראת הסדר היה לי זמן לעבוד. סיימתי לצרכי עבודה מערכת שתחליף מקצוע ותעשה את העבודה ע"י רוטר. אני צריך לצורך הקצעת פרוסות עץ זית ואחרים. בתמונה המתקן לפי שהתחלתי לעבוד עם פרוסת עץ זית.

ריצה ראשונה

בגלל שהפעם הראשונה אני עובד על מערכת זאת אפשרי להקציע בריצה אחת והולך מהר מאוד.

סיום ההקצעה (כירסום) בצד אחד

סיום ההקצעה (כירסום) בצד אחד. לאחר מכן הופכים לצד השני. התוצאה מאוד מדוייק ומקביל, אפשרי לתכנן את עובי הפרוסה. מתכנן גם לבצע הגבהת המסילות לעצים עבים יותר. נשאר לסתום סדקים וללטש ועל זה חריטה האמנותית (שעון או משהו אחר).

doron007

New member
רעיון נוסף לביצוע של המתקן ../images/Emo91.gif

היי בני, הרעיון והביצוע יפים טובים ושימושים! עוד דרך ליישום ...שחשבתי : ניתן לייצר את המתקן שביצעת ע:י שימוש במסילות של מגירות שבאות באורך מ25 -80 כך הרוטור ינוע בעצם על לוח שיושב על המסילה ונע כמו מגירה
נזכרתי שראיתי עבודה באמת פשוטה( יחסית ) אבל...חבל על הזמן לבניית CNC. כאן אפשר לזוז עם הרוטור על 3 הצירים (X Y Z). לדעתי המתקן הזה קל לישום ויכול לתת המון אפשרויות...כיד הדמיון לישום
חג
שמח, דורון

אצלי הגלגלות של דלת הזזה

למעשה רוב החלקים הם אילתור, מתכנן גם להוסיף תפסניות נוספות לכל מיני צורות של העץ. גובה הפרוסת עץ בערך 45 מ"מ. אם אוסיף על כל מסילה פס עץ ומסילה נוספת תהיה אפשרות לכרסם בגבהים שונים. לגבי CNC קצת יותר מסובך, צריך גלגל תבריג לקידום ומנוע Stepper ומתאם למחשב זה לא פשוט.

artagel

New member
בני לשינוי גבהים הצעתי להכין שולחן

מתכוונן לעובד אשר יורכב על 4 ברגים עם אומים כך שתוכל להרים ולהוריד אותו בפסיעות מדודות וקטנות.דבר נוסף הדק את הראוטר למסילות הרוחביות בכדי לשחרר את היד האוחזת בו ודבר נוסף אתה צריך עוד בורג מהצד בכדי להזיז את הראוטר בעדינות ימינה ושמאלה.בהצלחה.אם רצונך בכמה פרוסות יש לי עדיין גזע כרות שלא פרסתי אותו אתה נימצא לא רחוק ממני.

לאט לאט נרחיב את הפרוייקט עם תוספות

רציתי להוסיף שחוץ מיצירת משטח על כל פרוסת העץ אפשר למי שצריך להכין שקע בתוך העץ הגדול מבסיס הרוטר. פעם בניתי קופסת תחשיטים משתי חלקי עץ ורציתי בחלק הפנימי לעשות שקע, בדרך כלל מגלפים עם מפסלות את השקע. אני אחפש את הצילומים אולי נשאר לי קופסת תכשיטים ואציג. לגבי הגזע הכרות, את האמת אין לי עם מה לנסר. קבלתי גזע עץ זית בקוטר בערך 20 ס"מ ואורך 80 אני מחפש פתרון לחיתוך בינתיים הוא מתייבש. יש לי גם גזע נדמה לי צפצפה, כנ"ל.

yulevi

New member
בני -ניסור

אם זה מקסימום קוטר 20 סמ אוכל לעזור לך בקרוב

תודה, טוב שיש פורום כזה

בדקתי את הגזע הוא מתחיל ב 15 ס"מ ומגיע ל 20. עוד מישהו שהפורום שלח לי מסר בנושא. את האמת קשה להחליט מה לעשות בגזע זה, פרוסות לשעונים הקוטר קטן מידי. אולי נעבור קצת לפיסול בעץ או משהו אחר. לגבי הצפצפה הקוטר בערך 14 ס"מ ואורכו 38, הוא די טרי, אני לא יודע מה ליצור איתו. בינתיים נשאיר אותו לייבוש. הבן שלי הודיע לי שהוא התיידד עם הגנן שגוזם את העצים ביישוב שהוא גר והבטיח לו עצים, בינתיים הביא לי עץ למזוזות ואני ממתין לגזעים עבים יותר.

yulevi

New member
בני../images/Emo8.gif../images/Emo8.gifאל תשכח מהחרטים בקהילה

תגיד לבן שימור על קשרים עם הגוזם

ביצוע שקע מרובע

פעם עשיתי שקע בקופסת תכשיטים, אם הריבוע במידה גדולה אז יש בעיה ללא המתקן. בתמונה השקעים לתכשיטים (בצבע אדום) אפשרי גם ציפוי לבד. עלה לי רעיון לצלחת למצות שהשקע הוא ריבוע. (אפשרי במפסלת ידני) כאן בתוך דקות מכסמים.

yulevi

New member
בני הייתי סקפטי ועכשיו אני מוריד את הכובע../images/Emo45.gif

הספר לבנייתCNC מחכה לך

artagel

New member
../images/Emo140.gifבני כל הכבוד ישמת את שתיכננת

וכפי שאיחלתי עם בוא האביב באים רעיונות חדשים.

למעלה