מתקני "ג'ימבורי"

מתקני "ג'ימבורי"

שלום רציתי להתייעץ, ותודה מראש למי שיש כוח להיכנס לזה....אפילו אם לא יהיו תשובות. תודה!: המטרה היא לא כלכלית או עבודת גמר אלא חלום שבא לי לממש... ודורשת יצירתיות רבה, האפשרויות המוזכרות למטה הן בגדר כיוון מחשבה וסיעור מוחות, וכל אפשרות תבחן בסופו של דבר לפי שלושה קריטריונים: בטיחות, ביצוע, ועלות: אני רוצה להקים בביתי מיני "ג'ימבורי", ז"א בשל מגבלת תקציב הוא יאלץ להיות סמלי... אוף...כמה אלפיות היו יכולות לעזור לי בזה מאוד... $ האם יש לכם רעיונות איך מקימים דבר כזה במינימום עלות? $ האם יש דרך להכין לבד חלק מהמתקנים? $ האם אפשר להשיג פגומים או יד שנייה? הפריטים הגדולים: *מזרונים או משטח פלציב, (כמו הסול העבים האלו שקונים בתור פאזל ענק היוצר שטיח, מהחומר שנדבק לאריחים הרטובים באמבטיה...) *"חבית מרופדת" או "גליל מרופד" אליו הילדים נכנסים ומגלגלים אחד את השני, זה גליל קשיח ממשהו כמו צינור או חבית ללא הבסיס, מרופד בספוג ומצופה בכיסוי. אולי הבסיס יכול להיות מעיסת נייר? *נדנדות גדולות מספוג, לדוגמא נדנדה חצי עיגול שכשהופכים אותה נוצרת קשת: "גשר". כדי לייצר נדנדה צריך ספוג צפוף וקשיח וגדול, לא כמו מזרון אלא עם נפח של לפחות 100 על 60 על 40 ס"מ שזה יותר מהכריות של הספות נוער...ומזרון רגיל הוא בערך במידות 180 על 70 על 20...ועם זה אין כל כך מה לעשות... היכן ניתן להשיג חומר גולמי כזה? אולי יש דרך להדביק שתי כריות של ספת נוער? האם יש מקומות זולים מאוד לספוג או פלציב? הכיסויים: #אני צריכה לחשוב על חומר חזק ועדיף רחיץ או נגד מים. #כשקונים מוכן אז הכיסוי עשוי מ"שמשונית" שזה חומר די קשה, סינטטי, נגד מים. אני יודעת לתפור אך לשמשונית צריך מכונת תפירה מיוחדת אז אולי העבודה עם הכיסויים תהיה בתפירה ידנית ובהדבקה...יש רעיונות לדבק חזק מאוד? #אולי עדיף כיסוי מהמפות שולחן מבד מצופה שעווה, אלו הנמכרות בחנויות יקרות ומהוות תחליף לשעוונית? #אולי במקום כיסוי, תספיק צביעה-ציפוי של הספוג בחומר מסויים? (צבע/דבק/לכה?....) למרות שנשמע שהספוג יתפורר ככה עם הזמן ללא כיסוי... ועוד פריטים קטנים יותר: *ספוג או סיליקון בצורת צינור, ליצירת "חישוקים" גדולים ובשרניים. *כדורים מספוג, משהו זול כי רוצה כמות... יש דרך ליצור לבד מגוש ספוג? פשוט גוזרים? *קוביות גדולות וידידותיות. אולי ליצור מ"סול"? יש סול יותר קשיח? כדי שייתפקדו כקוביות גם אחרי התעללויות? אולי השעוונית שמוכרים בטמבוריות לפי מטר, ברוחב כמטר? איך מדביקים, תפירה תקרע את החומר, לא? ושוב תודה למי שקרא!

כל הכבוד על היוזמה!

משחקי הגי'מבורי עשויים בריתוך החומר הפלסטי , המורכב מיחידות שונות המהוות את הגיזרה של המיתקן. ידוע לי מימי הסטודנטיאליים שעשיתי בהם משהו בכיוון שזה מאוד יקר... העילת כמה רעיונות אילתוריים,נראה לי שזה יותר הכיוון. אגב,עם סול למשל,גם קל לעבוד וגם הוא לא מאוד מאוד יקר.. בהצלחה, ואשמח לראות את התוצאות, יפעת שגב מנהלת הפורום

למעלה