מתקפת תנים

מתקפת תנים

מנסה ומנסה ולא מצליחה למצוא דרך. הבת שלי כבר כמה ימים במתקפת תניות. אם אני מנסה אמפתיה - היא תוקפת אותי בחזרה ואני משתתקת ולא מסוגלת לדבר יותר. משתדלת לא להפוך לתנית בעצמי. זה לא תמיד מצליח. בסוף היא תרגע. זה לוקח שבוע בערך. אבל האם יש דרך לקצר את זה? חבל על הסבל של שתינו. זה התחיל מויכוח על משהו בכלל לא חשוב ונראה לי כל כך חבל...

יעלי03

New member
אולי תספרי על מה הויכוח

ומה הייתה תגובתך? סוף שבוע נעים

יעלי03

New member
נשמע מעייף ושקשה להתמודד

כאלה שנימשכים כל כך הרבה זמן. מבינה את התיסכול שלך.

ארנינה

New member
אורך-רוח...

יקירתי, אתמול כתבתי לך כאן תגובה ממש מפורטת, שמאד שמחתי עליה, ואז - מילה אחת לפני הסוף - ה כ ל - עף ונמחק לו!! מרוב תסכול לא חזרתי לכתוב, ועכשיו עייף לי מדי. אז קראי מה ששלחתי הרגע לסוגיית "ייאוש קל...". אני חושבת שלפחות חלק מן הדברים רלוונטיים מאד גם לכאן. בכל מקרה - מדובר - גם במקרה זה - על בנייה הדרגתית מאד של אמון שנפגע בין שתיכן לא מאתמול. אז - אורך רוח, מה את אומרת? ו - הרבה אמפתיה לעצמך, על האכזבה, והתסכול, והרצון לקירבה שלא מתממש, והחשש מן הקושי... טוב??? והמשך יבוא.

../images/Emo91.gifאפשר גם אחרת

למרות שלא ציינת מהו נושא הוויכוח ,מה שעולה מהתכן זה אזישהו ריטואל די קבוע וטעון שחוזר על עצמו ומשמר באופן אוטומטי את חוסר ההקשבה בין שתיכן. את מציינת שהויכוח התחולל על משהו בכלל לא חשוב חשוב למי? לך לבתך? אמפתיה בזמן סערה לא תמיד מייצרת הקשבה, (בזמן סערה הנטיה שלנו היא להתכנס להסתתר למצוא מקום שיספק לנו את הבטחון הראשוני שיש שליטה במצב וההבטים החיצוניים שיתוק/או הקצנה) גם אם את לא מגיבה מילולית מבחינה אנרגטית משהו אחר עומד באוויר. אז מה כן התבוננות פנימה-מה חלקי בנושא ומה רציתי לקבל שלא קיבלתי העמדה שלי במקומו של האחר,(ילדים,חברים וכו)מאפשר ניתוק מהעצמי ויכלת לבחן הבטים נוספים שיחות מהלב ושיתוף בזמן רגיעה קביעת כללים איך לנהוג במצבים טעונים ומה עושים כשיש קונפליקט ככלל רכישת שפה חדשה הינה ענין של זמן והטמעה וככזאת, להתבונן על הדרך ולא התוצאה הרגעית כישורי חיים אימון הוליסטי לחיים רבקה בן אלי

למעלה