מתקרבת

מתקרבת

שנה חדשה. כן, אזרחית, לא "שלנו"... אבל בחיפושים האינסופיים שלי אחרי סמלים, משמעויות, סימנים, אותות ומה לא, אני לוקחת. הכל. גם את החג הזה של סאן סילבסטרו. הכל לוקחת. בחנוכה השנה לא שמחתי למראה הלהבות שבדרך כלל עושות לי שמח. עם נרות, בכלל, יש לי איזה קשר מיוחד. האור שלהם רך ומטשטש. וכשהלהבה רועדת נוצר כזה ריקוד של צללים שאני מחברת לו מנגינה. נרות, אצלי דולקים באופן קבע ולא רק בחנוכה. האנרגיות שלהם טובות לי. והשנה זה לא קרה. השנה לא קרו הרבה דברים. ולי, החשק שלי הוא להזמין הזמנות לדברים שכן יקרו. מספיק לשקוע, מספיק לי להתרפק על מה שהיה יכול היה להיות ומה לא. כי ב-2003 לא שמעתי מנגינה מהריקוד של הלהבות של הנרות כי שכחתי. פשוט שכחתי לחפש אותה את המנגינה הזו. עטופה בכאב ובצער ובאומללות ובפחדים, כולם, כל השדים האלו, אפשרתי להם לבוא ולעטוף כל פינה ,גם מוארת, בי ולהחשיך אותן. אחת לאחת נסגרו פינות מוארות בתוכי, כמו תריסים שמוגפים עוד בטרם שקעה השמש. אז די! השנה שמתחילה לה מחר, אני מחליטה להתחיל אותה היום. בזה הרגע למען האמת. "סורה חושך" מתחיל מעכשיו. בלי רקיעות רגליים, גם בלי תופים וחצורות. בשקט. אבל בנחרצות. מישהי אמרה לי לפני כמה זמן שהיא מתגעגעת לחיוך שלי. וההזמנה שלי לשנה החדשה היא לחפש אותו, את החיוך הזה שמתחיל מהבטן ולמצוא אותו. מפחיד אותי לגלות עד כמה עמוק הייתי בתוך השמיכות. אני רוצה לנער אותן, לאוורר ולפסוע נמרצות. לא, אין לי תוכנית או תמונה רחבה. נתחיל מהפרטים הקטנים. משם אמשיך הלאה. אז ככה בשקט בשקט, מאחלת. קצת שקט,קצת שלווה, חיוכים קטנים שיתרחבו עם הזמן, שמחות קטנות. מזמינה לי ולכולכם כאן שנה מחוזקת, שנה של אביב מבפנים. אביב בלב. שנה של גילויים קטנים וגדולים. ובעיקר של תקווה.

לא ליטה

New member
../images/Emo24.gif

שולחת לך
(שתהיה מנגינה) וגם
(כי היא הכי הרבה אור וגם כי ה
כאן נראה לי קצת עצוב). את המילים אוסיף מאוחר יותר, מהבית.

noa128

New member
עו"ש יקרה

מילים מעודדות ביום עצוב ומדכא. מצטרפת לתפילה. מי יתן
נועה

kisslali

New member
ח"ח

(שזה חיבוק חזק) כשהייתי ילדה ובעיקר נערה, כשכל העולם היה נגדי ושום דבר לא הסתדר והיו לי צרות בבית ספר ורבתי עם חברות ולא הצלחתי למצוא חבר והחלטתי שאני הכי שמנה בעולם ו...בקיצור כשהיה לי הכי חרא בעולם אמא שלי הייתה אומרת לי: תסדרי את החדר, תטפלי בבעיות הנגישות והקטנות, הגדולות כבר יסתדרו מאליהן.... וואלה זה היה עובד, הייתי עושה אוורור וסדר ונעים בעולם הקטן שלי ותיכף הדברים הגדולים היו נופלים למקום הנכון. אל תזמיני, תחייכי וזהו, שמח לא שמח, תחייכי! נשיקות ללי

פילאטוס

New member
לחיי היש הרצוי

אני מאמצת ללבי את האיחולים שלך, עוברת ושבה. "שנה של גילויים קטנים וגדולים". לפני כמה שנים הייתי צריכה לעשות רשימה של עשרה דברים שאני מודה עליהם לאלוהים (או יהיה אשר יהיה). זה היה בעיצומם של ימים מעוננים מאוד, ושלושת הדברים הראשונים ברשימה היו קריעת ים סוף. אבל אז לאט לאט התחיל היש שלי לקרום עור וגידים, המובן מאליו התפורר לגמרי, וחזרה לי בדלת האחורית ההרגשה של המיליונריות. כשהגעתי לעשר היה נדמה לי שאני רק בהתחלה. המורה שלי להילינג אומר שרצון קשור לביטול הרצון. אנחנו רוצים נורא במשהו כדי לא לרצות אותו יותר בעצם. לכן, הוא טוען, אין שובע, תמיד רעב, כי כשאנחנו מקבלים מה שרצינו, מיד אנחנו רוצים דבר אחר. הוא מדבר המון על לא לרצות, לאמץ את היש, להקדים סיפוק להגשמה. לזה הוא קורא "שפע קורא לשפע". הדברים קורים כשלא "רוצים" אותם, אלא הופכים את היש, המושג כבר, לרצוי, ועוד ועוד "ישים" מצטרפים. הישים הנכונים. אז לחיי היש הרצוי, עוברת ושבה

noa128

New member
נשמע לי כל כך קשה...

מצטערת להשבית השמחה - יש לי יום רע היום, קצת התקלקל לי הכפתור של האופטימיות..
וכבר שתי כוסות קפה מתוק הומלחו בדמעותיי אבל באמת - רוב הימים רוב הימים חולמת אני.. - ומצליחה לשאוב מהיש למיזעור תחושות האין, היום זה נראה לי כל כך קשה - כמעט בלתי אנושי. כמו שישנם ימים שבהם כל הקטע של הסתפקות במועט נשמע לי יותר מות התקווה מהרצון ל"עוד", ולעומתם ימים רבים שבהם מתענגת על המועט ובכלל לא מרימה עיניים לירח. מקווה שבריצה ברוח הזו, האופטימית ייתפסו בכנפייך גם דברים שיעזרו לך לתפוס איתה מעוף ארוך למקום אחר, טוב יותר מהמקום שבו ניצבת עד כה (אמרה ובדמיונה עו"ש עטויה כנפי גלשן רוח צבעוני רצה מראש גבעה ותופסת מעוף ארוך בנוף מדהים..) שנה נפלאה לשתיכן, נועה.

למעלה