מתקשה לשחרר...

דינה 27

New member
מתקשה לשחרר...

הבת שלי בעוד כמה חודשים בת 5 . היא עצמאית-מתלבשת לבד בבוקר, מצחצחת שיניים לבד, וכו'. אבל יש לה בעייה להיפרד ממני-בבוקר בגן אין בעייה, נפרדת בקלות עם הטקס הקבוע (אגב, היא פריקית של טקסים...)אבל כשנמצאים במקום עם הרבה ילדים, אפילו שמכירה, היא נצמדת אלי ולא זזה. גם אחה"צ, שהחברים כבר נשארים לבד אחד אצל השני- היא מסרבת ללכת לבד לחברות, ואני צריכה להיות נוכחת. ניסיתי לברר איתה, מה יכול לקרות... ענתה ש"אני אלך לאיבוד.."-בהקשר של בית חברה או "אני אלך רחוק ולא אמצא אותך..." בהקשר של פיקניק עם חברים... ניסיתי להסביר בצורה רציונלית...-לא עובד . אני זקוקה לעצה !!! תודה

שלב ראשון בניית ערכה כיכולה....

שלום רב דינה, טוב לשמוע שבתך עצמאית. בדרך כלל כאשר ילדים מתפקדים, אנו רואים את פעילותם כמובנת מאליה. ממליצה בחום להדהד לה את מועילותה, לספר לה על כוחותיה ויכולותיה. על האחריות שלה, על עצמאותה . התפעלי וגלי שביעות רצון - בכך תעוררי את המוטיבציה שלה להמשיך לצמוח ולהתפתח ולפתח עצמאות. בה בשעה תחזקי את הדימוי שלה בעיני עצמה כיכולה. הילדה צריכה לשמוע שאת סומכת עליה, בוטחת בה. ספרי לה על הענג והכיף להיפרד ממנה בטקס קצר בבוקר דבר המעיד על בגרותה. גישה עקבית כזו תרפד את תחושת הערך והמסוגלות שלה. יש סיכוי שאט אט היא תבטח בעצמה ותשחרר גם במקומות אחרים. בינתיים אל תשווי אותה לחברים אחרים בני גילה, גלי אמפאטיה לצורך שלה, אל תכבירי דיבורים והסברים בנושא. לכי לקראתה בשבועות הקרובים. בשלב הבא תוכלי לתכנן איתה טקס פרידה כאשר היא נשארת אצל חברים, לסכם איתה על זמן קצר ולחזור. בהדרגה תוכלו לסכם ולהאריך את הזמן שהיא תהיה לבד. בהצלחה, עינת גבע, מכון אדלר.

ספק במחשבות ובטחון במעשים

שלום רב דינה, בהצלחה, שאלות נוספות יתקבלו בברכה. מציעה לך לחשוב רחוק ולדמיין אם את עשויה להתקל במכשולים במשוכות. אם כן, בדקי איך את עוברת אותן? הרמן הסה אמר ואני מאמינה שספק במחשבות ובטחון במעשים זו הדרך.... (אפרורפו תשובתך בהחלט אנסה) בבוד רב, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר

למעלה