מתרגם, משקלט, מגיה: שכלול עמדת העבו

שכלול

New member
מתרגם, משקלט, מגיה: שכלול עמדת העבו

כל מי שעוסק בתרגום סרטים, סדרות או שקלוט הקלטות וועידות וידאו התנסה במאבק עם מכשיר וידאו (או טייפ) בזמן הורדת דיאלוגים והשוואה בין דיאלוג לועזי לקוי לבין מה שבאמת אומרים. אתה רץ בין מכשיר הוידיאו למחשב, עוצר, מחזיר אחורה, לוחץ PLAY, מדפיס קצת, עוצר וחוזר חלילה... אני איש מחשבים (וחובב אלקטרוניקה), אז החלטתי להשתכלל. פירקתי את מכשיר הוידאו שלי וחיברתי אליו בצורה מאד אלגנטית דוושות רגל השולטות במספר פונקציות (Play, Stop, Rew) התוצאה: אני מפעיל את מכשיר הוידיאו ללא מגע ידיים (Hands Free), רק באמצעות דוושות הרגל כשידי חופשיות ולא יורדות מהמקלדת. בהתחלה זה היה קצת מוזר, אך תוך זמן קצר פיתחתי מיומנות ואני עושה את זה באופן אוטומטי כמו הלחיצה על דוושות המכונית בזמן הנהיגה. בבדיקה לא פורמלית שעשיתי מצאתי שניתן לחסוך בין 30%-25 מזמן העבודה בהורדת דיאלוגים ומשהו כמו 20%-15 מהזמן בתרגום. בעבודת שקלוט הרווח גדול עוד יותר. התאמת והרכבת דוושות ניתנת לביצוע כמעט בכל מכשיר VCR,DVD. או טייפ . אין כמובן פתרון אחד, ויש צורך בהתאמה לכל מכשיר. העלות היא 100-50$ לכל דוושה (לא כולל מע"מ). לי מספיקות 2 דוושות (pause/play, rewind) ולפעמים אני משתמש גם בדוושת Play. מי שמעוניין יכול לפנות אליי ישירות ([email protected]) לקבלת יעוץ חינם או להזמנת התקנת דוושות למכשירים שלו. נא לציין בשורת הנושא "PEDALS”.

למעלה