מתרגשים?

MajorWinters

New member
לא משחק D&D

אבל אני אשמח אם תרחיב, סתם כי זה מעניין אותי. מה אומרות המהדורות האלו!? זה סוג של שינוי בחוקים וכאלו? כי הרי, D&D זה לא המשחק עצמו אלא איזשהי חבילת כללים לפיה נעשים המשחקים, הסיפורים ואפילו משחקי מחשב. אם הבנתי נכון. אם לא הבנתי נכון אני אשמח להסבר

RichardSmith

New member
מה זאת אומרת לא?...

D&D זה מותג. אומנם לפעמים קוראים למשחק תפקידים עם כללים אחרים כ: "D&D" אבל זה הרי לא נכון. זה שינוי די גדול בחוקים (המלווה בקנית ספרים חדשים.
). יש הבדלים גדולים בין ה D&D הראשון בשנת 1975~ לבין AD&D שיצא בשנות ה 80 לבין המהדורה השלישית (D&D 3rd ed.) לבין המהדורה החדשה. כמובן כולן מתבססות על קוביות 20 פאות ומטה. זה האתר הרישמי של החברה: http://www.wizards.com/ כרגע החלק של D&D ירד... המשחק עצמו הוא יצירת סיפור (אם דרך המחשב, במפגש חי עם חברים מסביב לשולחן או מפגש ביער.) הכללים מופיעים בספרי המדריך לשחקן והמדריך לשליט המבוך. אם מפרידים את המשחק מהספרים, זה נקרא freestyle - בסוג המשחק הזה ה DM קובע מה קורה על דעת עצמו בלי להתחשב בחוקים שנוסחו ע"י המחברים של הספרים.

MajorWinters

New member
מה שלא תמיד אומר

אני לא משחק D&D אני פשוט לא מבין מה זה הגרסאות האלו. כי D&D זה לא המשחק עצמו. D&D זה כאילו החוקים. אפשר לעשות משחק עם דרקונים ופיות ואפשר לעשות משחק בשנת 2525, אבל שניהם יהיו D&D. אם הבנתי נכון... אז מה זה בעצם החלק שהוא הD&D?

RichardSmith

New member
לא...

החוקים עצמם גורסים שהמשחק הוא עם חרבות וסוסים... (אף על פי שאפשר להתאים את החוקים לכלי נשק מודרנים). נהוג לשחק בימי הביניים עם קסם ומפלצות. החלק שהוא D&D באופן מפורש הוא המבוכים והדרקונים.
אין כמו הרפתקאה חביבה אשר בתוכה נלחמים בכמה מפלצות מרושעות.

הסבר(לא כ"כ) קצר

אני לא אכנס להיסטוריה של הנושא, בעיקר כי אני לא מכיר אותה מספיק, אבל היום ישנם המון משחקים, וD&D, או D20(מערכת החוקים שD&D 3 ו3.5 מבוססים עליה) בכלל לא קרובים להיות המשחקים היחידים בשוק, למרות שהם בהחלט שומרים על פופולריות.היום ישנה כמות ענק של משחקים שפועלים בשיטות מגוונות מהשיטות חסרות הקוביות לחלוטין כמו Amber Diceless וNobilis דרך שיטות מבוססות דרגות קלאסיות כמו D20, ושיטות מבוססות אחוזים כמו BRP(שיטת הבסיס של משחק האימה המצויין Call of Cthulhu) או שיטות כישורים אחרות כמו Shadowrun("קח חלק אחד סייברפאנק, חלק אחד קסם, וחלק אחד עולם פוסט אפוקליפטי.ערבב בבלנדר על מהירות בינונית.הגש חשדן") ועד שיטות שבהן משחקים סדרת טלוויזיה או שהשחקנים יכולים להשפיע על העלילה ישירות ולא רק באמצעות פעולות הדמויות. D20, לדעתי האישית, סובלת ממגוון בעיות- שהעיקריות שבהן היא שהשיטה בנוייה באופן בסיסי להיות משחק דיאבלו בלי מחשב מבחינת מכניקה, לדוגמה נקודות הפגיעה הידועות לשמצה("אה, כן עכשיו אתה יכול לספוג פי 2 יותר נזק" בלי שום היגיון פנים עולמי), והעובדה שמבחינה סטטיסטית יש לך סיכוי קבוע(5%) להיכשל באופן קטסטרופלי בלי קשר לרמת כישורי הדמות.אני אישית נוטה לנוע בין שיטות הכישורים השונות לאלה נטולות הקוביות בהעדפות שלי, אבל אם אתם באמת רוצים לשחק משחק אפי של Hack&Slash אז D20 נכתב בדיוק עבורכם.

DDN

New member
לא בדיוק

המשחק עצמו זה "משחק תפקידים" (ויש פורום בנושא, אהמ אהמ, 353) D&D היא אחת השיטות וישנן עוד הרבה שיטות. D&D היא שיטה שמתרכזת בפנטזיה אפית פאראנויה היא שיטה ששמה דגש על המשחק הקומי בעולם . .. . .שבו כל דבר יכול להיות הסוף שלך מרוצללים היא שיטה שמדברת על עולם מודרני, אחרי אסון שבו הקסם חזר לפעול. ועוד ועוד

שאם תגיד לשחקן תפקידים פריסטייל

הוא לא יבין אותך.אם תגיד פריפורם הוא יזהה על מה אתה מדבר מיד

RichardSmith

New member
המממ

צרות אופקים.
אנחנו קראנו לזה פריסטייל. "סגנון חופשי" לעומת "שיטה חופשית" אין הרבה הבדל. העיקר שיש את החופש.

אז אתה גם תומך בזה שבמאמר מדעי

שעוסק בפסיכולוגיה אני אשתמש בarousal בשביל לדבר על עוררות מינית בלבד?או שאני אדבר בפיזיקה ניטונית על "וקטור" כשאני מתכוון למטריצה אנכית של n*1?לכל תחום יש את הז'רגון הפנימי, ושווה לדעת אותו כדי לחסוך זמן ואי הבנה.

RichardSmith

New member
לא בדיוק

אפשר להגיד שזה הניב שלנו... בעברית זה צורה-חופשית, אפשר לתרגם צורה/סגנון ל style...

אבל ניב נקבע, בין השאר, באמצעות ההסכמה

של כלל המשתמשים על מונחים.אחרת גם מושגים מדעיים לא היו מוסכמים, אחרי הכל ז'רגון מדעי הוא פשוט צורה של ניב, ואם אתה לא מאמין לי נסה לקרוא מאמר בביולוגיה בלי ללמוד קודם את התחום.

למעלה