מתרות ויעדים של חברות "כלכליות"

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
מתרות ויעדים של חברות "כלכליות"

למרות הנימה הקלילה שהפורום תפס בזמן האחרון (וטוב שכך
) אני רוצה לעלות נושא שקצת מציק לי. אם ישאלו אנשים מה לדעתם מטרתה של חברה - 99.9% מהאנשים בחברה המערבית יענו: "לעשות כסף". וכמובן, ואי לכך - גם מנהלי ועובדי אותן חברות. בזמן האחרות התחלתי לחשוב שאחד הדרכים לשפר בצורה משמעותית את החברה בא אנו חיים היא לשנות את תפיסת העולם הזו. אם תשאלו את אותם אנשים "מערביים" האם מטרתם של אנשים היא לעשות כסף, רובם (זה אומר - יותר מ50%) יענו שלא (אני לפחות מעוד, מעוד מקווה שאני צודקת בנקודה הזו
) אם כי כסף הוא בהחלט עמצאי להרבה דברים שאנחנו רוצים. אני חושבת שזה צריך להיות תקף גם לחברות: מטרת חברת "טבע" צריכה להיות "לייצר
". מטרות חברות "YES" ו"HOT" צריכות להיות ייצר ושיווק של ערוצי טלוויזה
- לפלחי אוכלוסיה כאלו ואחרי
, וכך הלאה. הכסף בהחלט חשוב לצורך הסגת מתרות אלו. אבל הוא צריך להיות האמצעי - לא המטרה. זה אולי נשמע קצת סמנטי אבל לדעתי ארבה תכלואים בחברה יפתרו ע"י שינוי צומת הלב הזו. אם המוצר הוא המתרה ולא הכסף, אתה לא תוותר על איכות המוצר רק כדי להרוויח עוד גרוש. לא תעלה עמלות בבנק רק כי אתה יכול - בלי שום קשר למה אתה צריך. בדיוק כפי שאתם יקח מדי פעם יום חופש ויהנה ממנו במקום להרוויח עוד גרוש. יכול להיות שאני טועה, השמח לשמוע את דעתכם.

e i t a n 1 2 3

New member
פנית לאדם הנכון...

כאנטי קפיטליסט מוצהר,אני חייב להזדהות לחלוטין עם הדברים. הייתי מכביר מילים,אך לדעתי זהו רק קצה הקרחון. מדובר קצת בחברה שיורדת בהדרגה מערכיה. הרדיפה האינסופית אחרי הסיפוקים המידיים והכסף,הם רק סימפטום של ואקום,אובדן דרך. במקום שיחות עמוקות אנשים מעדיפים סלוגנים וסיסמאות. במקום עושר לשוני - קיבלנו את שפת ה"כזה -כאילו", או "סוף סופי סופני". במקום תרבות - יש לנו דודו טופז ותחרויות אכילת ביצים. במקום ערכים - הם נמכרים היום בעבור חופן דולרים. תופעות ה"קוצ'ינג " למיניהן הן חלק מאלמנט דור האינסטנט.כמו גם ספרי ה"איך לבצע" "איל להתעשר בחצי שעה" ועוד. הפכנו ל"נמס בכוס" כחלק מ"השטחת תמונת העולם הכללית" יותר מידיי פעמים שמעתי את שאיפת הדור שמתחתיי (קבוצת הגיל מתחתיי) אומרים שמטרתם העילאית להיות "rich and famous אבל מה המצחיק ? אתה רואה אנשים רצים אחרי הכסף והמעמד והכבוד (והמיניים שביניהם גם רצים אחרי סקס מזדמן בשרותים). אבל מה ? הם לא מאושרים אף פעם. ככה זה כשמהמרים על הסוס הלא נכון. יש כאלה שיום אחד מתפקחים מהמרוץ הזה,ויש כאלה שלא יבינו למה הם סוחבים תחושה כל כך עמוקה ולא מוסברת של חוסר מיצוי. מצטער על העומק. אב הייתי מוכרח. ערב נפלא

avi1283

New member
הממממ

לא כל-כך מסכים, כל הקיום של חברה היא בשביל להרוויח כסף אחרת אין לה ממש זכות קיום. יש חברות שקמו שהם ללא מטרות רווח והם בעצם התנדבותיות כאלה אבל זה משהו קצת אחר. גם לא רואה את הבעיתיות שבזה, כי זה בדרך כלל הולך ביחד, חברת hot יירצו לייצר את המוצר הכי איכותי שאפשר כדי שיותר אנשים יעברו אליהם והם יוכלו להרוויח יותר כסף, אז אנחנו כן נקבל מוצר מאוד איכותי במידה האפשרית. ואם לדוגמא יש לך חברה והמטרה הראשית שלך היא לא כסף, אז את תעשי פעולות שיגרמו לך להרוויח פחות כסף ממה שאת יכולה להרוויח, ואז לא תוכלי להרשות לעצמך את העובדים הכי טובים, ותצטרכי אולי לקצץ במספר העובדים ובשעות, ואז גם איכות המוצר שלך תיפגע, כך שהדברים קשורים אחד בשני, ולדעתי זה עובד די טוב בצורה טבעית כמו שזה.

semiasexual

New member
כל הקיום של החברה זה להרוויח כסף???

קיימים הרבה מאוד מודלים חברתיים וכלכליים. אני לא חושבת שזה נכון לדבר במושגים של "זה הטבע החברתי" או "ככה הדברים", כאילו מדובר באיזה חוק עליון. חברה מורכבת מאנשים ואנשים הם אלו שקובעים - מתוך הנורמות, הערכים, המסורות, האידיאולוגיות, ומעל הכול הפוליטיקו שמאוחורי כל הדברים הללו, ולא איזשהו "טבע". יש הרבה דוגמאות מההיסטוריה האנושית, לחברות שאינן מתבססות על ערכיות גבוהה של צבירה של עוד ועוד כסף. גם צריך לברר, האם צריכה מטורפת של כל מה שפרסומאים משולחי רסן מנסים למכור לנו, זה ערך עליון. מוצרים יש אינסוף בעולם, אבל רובם המוחלט אינם נחוצים לאנושות מבחינה קיומית, ולמעשה גורמים להרבה נזקים (למשל לסביבה, לבריאות של בני-אדם וגם של בעלי-חיים). יוצא אפוא, שאותה "טבעיות" של השיטה הקפיטליסטית, היא פחות טבע ויותר אינטרסים של מי שמרוויחים מהסיפור הזה.

Limbonic Art

New member
לא כ"כ הצלחתי להגיע לסוף דעתך..

רוב החברות (ואפילו חברה אחת אין לי דוגמא להפך) יש להם מטרה לייצר מוצר תמורת כסף , כלומר המטרה היא קודם כל לייצר מוצר טוב, כי אחרת אין מי שיקנה אותו במילא (טוב תמיד יהיו פראיירים , אך בכל זאת נדבר על רוב) במוצר כמו תרופות זה קודם כל התרופה והשפעותיה והעזרה , מרבית התרופות אם את חברה בקופת חולים , את גם לא משלמת עליהם יותר מידי - במקרה הזה אני רואה בו יותר אמצעי מאשר כסף כמטרה (עיזבו בצד שאני לא בעד תרופות אלא במיקרים ממש חריגים). מטרה יותר קיצונית היא של מנתח- להציל חיים!- הוא יותר ירצה להיות רופא טוב , לעזור , להציל חיים , מאשר חלילה להרוג מישהו בגלל רשלנות , קודם מטרתו להציל חיים , אח"כ לקבל את גמולו , ובעצם הוא יקבל את גמולו בכל מקרה (ולעזוב בצד אם הוא רשלן הוא מסתכן בשם רע ותביעה על נזקי גוף -העלולה להיגמר בפיצוי של מיליונים) YES או לפחות HOT ממה ששמעתי, יש להם שירות כזה על הפנים שכנראה באמת מטרתם רק כסף , אחרת לא מבינה למה כ"כ הרבה טענות כלפיהם (או שהחברה הישראלית כזו קוטרית לפעמים - וגם זו אופציה , פשוט זה לא נושא שאני יכולה להביא עליו הרבה דיעה בכלל , כי אין לי מושג מי אלה HOT ומי אלה YES - רק ששנהם חברות כבלים או לוין או לא יודעת
) המסקנה היחידה שאני יכולה להגיע אליה מצד החברה עצמה- היא שתלוי מאוד מה תחומה ובאיזו ענף היא נמצאת, כי לא בטוח שחברת תקשורת למשל - עיקר מטרתה היא לא כסף , אלא קודם מוצר טוב.. ממש לא בטוח. לעומת זאת דוגמאות כמו מתחום הבריאות כמו המותג "טבע"- לדעתי המטרה שלהם היא כן קודם המוצר (חסר להם שלא!) משהו אישי שלי- אני לוקחת מידי פעם חופש מהעבודה - ולמה לא בעצם? אפילו כאן לא מפסידים ולו גרוש אחד- לכולנו מגיע יום בחודש חופש בתשלום
- אילו לא הייתי זקוקה לכסף, תאמיני לי הייתי כל החיים מתנדבת באירגונים שונים לאנשים במצוקה , הייתי מוכנה ללמוד כל מה שצריך בכדי להצליח לעזור, אבל מה לעשות בכדי להתקיים צריך פלוס בבנק (טוב אני לא מגיעה אף פעם למינוס- כי ככה!) ומצד שני אני חייבת סיפוק ומטרה בחיים , אז כנראה מצאתי את השילוב המנצח עבורי - אני גם עובדת וגם מתנדבת ודי הרבה שנים ובהתנדבות אין לי שום הכנסה- המטרה היחידה היא להצליח לעזור ולעלות חיוך ולו קטן זמני על פני האיש (במקרה שלי נער או נערה) שמולי. אבל אני זה לא חברה , לא עסק ולא כלום
אוקיי עשיתי סלט... סליחה! בילגנתי את הכל וכלום לא מאוד קשור

korpiklaani

New member
נו? חח נראה לי התחלת להסביר לעצמך

גם חברה או עסק קודם רוצים להגיע למטרה, לשווק מוצר, לעשות מוצר טוב<בשביל זה יחקרו ישברו ראש להגיע למטרה> ואח"כ לקבל עליו כסף בכדי להמשיך להתקיים <דהיינו להתפרנס> אבל מה לעשות , לא תמיד זה עובד ככה , אני חושב כי זה באמת קשור ותלוי באיזה ענף מדובר. קוראים לזה להרוג שתי ציפורים במכה
מטרה = להיות חברה עם מוצרים טובים. ובכדי להמשיך ולהיות כזו צריך את הכסף = אמצעי למטרה, כי בלי זה <מה לעשות> אין לאן לזוז....... ולא לעשות משהו בשביל מטרה כסף. הבנתי או אני טמבל
הגענו לקטע האישי המביך- אני כן עובד בשביל כסף , הייתי מעדיף לטוס לחו"ל עכשיו מאשר לעבוד

p019

New member
עומק דעתי אין סופי (הלווי) ../images/Emo13.gif

ניסיתי דווקא להדגיש את ההבדל בין אנשים לחברות. אני מסכימה אם כל מה שאמרת בקשר לאנשים בודדים. לרוב אדם בוחר מיקצוע קודם כל לפי הדברים שהוא אוהב לעשות וחשוב לא לעשות. כל מה שאני אומרת שכך צריכות גם להתנהג חברות. כסף זה חשוב, לאדם ולחברה. אני לא אומרת שחברה צריכה להפסיד. היא בהחלט צריכה לנסות להרוויח כמה שיותר כדי שיהיה לה כסף להתפתח, להשיג עובדים יותר טובים, סביבת עבודה יותר נוחה - כן, וגם שהמשקיעים ירוויחו - כך שהם ירצו להמשיך להשקיע. אבל זה צריך להיות האמצעי - לא המטרה. אחרת קוראים דברים כגון - הורדת רמת המוצר כדי להרוויח עוד כמה גרושים. ולא חסרים סיפורים על חברות תרופות שמבצעות קיצורי דרך מסוכנים. בדיוק מיסיבה זו. דרך הגב - בקשר לחופש - אפשר להמיר ימי חופש צבורים בכסף כשעוזבים את העבודה.

Limbonic Art

New member
אוקיי הבנתי..

התחדד אצלי מה שנסית לומר ואת צודקת לגמרי בתחום האלקטרוניקה- יש דוגמא טובה לשליליות שאת מציגה- בעבר היו מייבאים מוצרים איכותיים מגרמניה וארה"ב וחלק גם מיפן היום בשביל להרוויח כמה גרושים - עיקר היבוא הוא מסין- שהוא הרבה פעמים זבל של מוצר!!!

gabriel1349

New member
אני חושב שצריך לשים את שנהם כמטרות

גם לעשות מוצר טוב ואיכותי כדבר ראשון וגם איך לעשות ממנו כסף , שלא יהיה אחד על חשבון השני. אין חברה בעיקרון שמטרתה לעשות קודם כסף, אחרי הכל במיוחד מנהלים בוחרים לעצמם באיזה תחום לעסוק שקודם יהיה מעניין וגם תחום שמתמצאים בו בכדי להגיע למטרה של המוצר או whatever אחרי הכל בשוק יש ענפים שהם מין הסתם גם פחות רווחיים ועדיין קיימים ומספקים את מה שהם מספקים. ואת לא טועה , אבל זה לא רק שחור או רק לבן

p019

New member
שום דבר לא שחור לבן, כמובן.

אבל ראה את חברת גוגל. אני חושבת שזו הדוגמה הטובה ביותר למה שאני מנסה לטעון. חברה מרוויחה עלפי כל סדרי הגודל שתרצה, ועדין - הכסף אינו המתרה המרכזית - וכל יומים הם ממציעים עוד מוצר מעולה - גם אם לא תמיד הוא מייד נותן תרומה כספית. החלק השני של התענה שלי - אם סדרי העדיפויות של החברות ישתנו - גם העובדים ישנו את העדיפויות שלהם וירגישו יותר נעים לעבוד שם. בימיים ההם שעבדתי (לפני שמחרתי את נשמתי למדע) מעוד הפריע לי שהחברה שלי רצתה את הלויליות הכבלה של כל מה שהיא עושה - כיוון שאני לא יכולה לקבל בלב שלם משהו או מישהו שמטרתו העיקרית היא לייצר כסף. ולא החפת לי כמה הם תורמים לקהילה. זה יפה מעוד, בהחלט, אבל זה מתקזז ממיסים.

יש חברות שמסתירות את היותן

ממוקדות בכסף. גוגל אולי מציגה את עצמה כחברה שמטרתה לעשות טוב לאנשים, אבל כשהיתה להם הזדמנות להשתתף בצנזורה בסין, הם ניצלו אותה. אולי היו סיבות בעד ונגד, הצעד היה גם כלכלי.

queen helen

New member
כל חברה רוצה כסף!

בין אם היא אומרת את זה ובין אם לא! ולצורך העניין - חברות תרופות נחשבות לאירגונים חמדניים במיוחד. שמעתי לא מעט סיפורים על תרופות שהיו פגות תוקף בארץ, אז במקום להשמיד אותן (כמו שהיה צריך), מכרו אותן לאפריקה, או מדינות עולם שלישי אחרות. אני לא חושבת שחברות תרופות עושות קיצורי דרך (כמו שנאמר קודם) בגלל שזה עלול לעלות להן בכסף רב בגלל התביעות שיבואו אח"כ. לדעתי - רק מי שמעניין אותו "לעשות כסף" מלחתחילה נהיה נהיה מנהל בחברה גדולה - לכן החברה תהיה "כלכלית". מי שמייצגים את הרוע המוחלט לטעמי הם הסופר-פארם. סוחטים גם את הלקוחות וגם את העובדים, אבל פותחים עוד ועוד סניפים רווחיים (למנהל הסניף).

למעלה