מתתי ולא היה אכפת לי...

שפיקנאט

New member
מתתי ולא היה אכפת לי...

אז ככה, לפני זמן מה עברתי ניתוח להסרת השקדים הדואבים שהיו לי, המנתח החליט שיש להרדימני הרדמה מלאה למקרה ובו תהיינה בעיות במהלך הניתוח הילדותי הנ``ל... שכבתי על המיטה הירוקה לבוש חלוק ירוק ומסביבי אנשים ירוקים מכוסי פנים ממתינים לעלפוני לשקוד על שקדיי, הרגשתי אט אט איך גופי ונפשי נכנעים לכימיה המרדימה ו... זהו! נרדמתי, הרדמות ללא חלומות, הרדמות שאפילו חתך עמוק בלועי לא הטרידה! מתתי! פשוט כך, מתתי! זהו המוות, כך הוא מרגיש, כך הוא מתפשט! עכשיו אי יודע שגם אם לא הייתי מתעורר מהרדמה זאת, לא היה זה משנה כלל וכלל, לא הייתי מודע לכך! גם אם הייתי מתעורר לאחר 30 שנה, גם אז לא הייתי מבחין בין ימיני לשמאלי לזמני! מאז חששי מהמוות הצטנף לו לפינה שכוחה באחד החדרים של משאבת הדם החיה שלי... נהדר! פשוט נהדר!

פליקס

New member
מתת?

אני מוכרחה לומר לך שהרגשתך הנהדרת הגיעה אלי מבין השורות ואני שמחה מאוד בשבילך. אבל... איך אתה יודע שכך מרגיש גם המוות? הרי כדוקטורנט לביולוגיה אתה בטח יודע שקיים הבדל כל שהוא בין הדברים... אולי במסגרת מקצועך שמעת סיפורי חוויות על אנשים שמתו מוות קליני וחזרו לחיים? אם כן, אולי תוכל להאיר את עיניה של בחורה שלא הייתה בבית חולים מלבד היומיים שהייתה שם אחרי לידתה... פליקס נ.ב- אני מתה על שקדים.. למרות שבד``כ אני מעדיפה אותם מהעץ...

שפיקנאט

New member
פליקס, זה נורא פשוט...

זה מאד פשוט, אני יודע שהמוות מרגיש כך, פשוט כי לא הרגשתי כלום! לא חלום, לא כאב גם כשחתכו אותי, לא זמן, לא יתוש מנדנד באזן,כלום, פשוט כלום!! באם המוות יכול להרגיש שונה מכלום?

^^flower^^

New member
לא מתת

אני שמחה שהניתוח עבר בהצלחה!!! אך אני חייבת לציין עובדה קטנה והיא: לא מתת!!!! היית בתרדמת - שינה. לכן אינך יודע מהו המוות, איך מרגיש ולאן ``עוברים`` מפני שלא מתת, בסך-הכל ``הלכת לישון`` וזה לא משנה אם נרדמת בעזרת כימיה או בטבעיות העובדה היא שלא מתת ולכן אתה לא יודע איך מרגישים!!! לא רציתי לגרום לך לפחד מהמוות רק אל תהיה כל כך יהיר לגביו.... :)

אכן...

אני בהחלט מסכימה איתך, פרח. לא מוות חווה ידידנו... אלא סוג של תרדמה... בסה``כ חל נתק כימי זמני בין מערכת העצבים לגוף... :) הדבר ה``קרוב`` ביותר למוות שניתן לחוות, הוא מוות קליני.. וזה כבר דבר אחר לגמרי - עם עדויות שונות ומשונות...

העצלנית

New member
היי קצת עידוד

הדבר הכי חשוב של ההודעה שלך הוא שהלמת עם המוות. עכשיו אתה מוכן לחיות. ואיי איך המרצה השפיע עליי היום.

^^flower^^

New member
בהחלט!

השלמה עם המוות היא דבר מצויין!!! אני שמחה שהצלחת עכשיו להשלים איתו ולא לפחד ממנו.......

morning star

New member
בתור מי שהשתתף בניתוחים מהצד...

שלום, ראיתי מספר לא מבוטל של ניתוחים (ובעתיד אני מקווה להיות משתתף פעיל...). ראיתי מה עושה ההרדמה הכללית. ישנן הרדמות כאלה, שאם לא הייתם רואים את האדם לפני ההכנה לניתוח הוא היה נראה כמי שלא הצליחו להחיות. זכור לי כי באחד הניתוחים (לב פתוח) היה צורך להביא את האדם למוות קליני מלאכותי... ליבו הוחלף במשאבה חיצונית לזמן מה, ומן הסתם גם נשימתו בוצעה ע``י מכשירים. גם בניתוח אותו תיאר ידידנו יש צורך בהפסקת תנועת שרירים שונים, ביניהם כנראה גם שרירי הנשימה והאפיגלוטיס (אפילו שנמוך יותר, הרי לא רוצים לחתוך את רקמת הסחוס הקטנה אך החשובה). לפי ההלכה היהודית, מי שאין נשמה באפו חשוב כמת... היום צריך להוציא תדפיס א.ק.ג של פס ישר. זהו גם סוג של מוות. זה שהיום יודעים להוציא את הגוף ממצב זה ו``לשחק`` בכך לא כל כך משנה. אם זה היה קורה לו בצורה אחרת (כמו חס וחלילה שבץ) ובמקום אחר - הסיכוי להוציאו מזה היה נמוך יותר. גם אין בטחון מוחלט בהחזרת המורדם וזו הסכנה העיקרית שבהרדמה כללית. אני אישית לא אסכים להרדמה כללית, מהסיבה שארצה לראות מה עושים לי (-; ד``א, חומרי ההרדמה עצמם, כגון הקוררה, משמש גם כרעל... שלכם הנווד (שמקווה להיות ד``ר נווד, מומחה בכירורגיה לב-ריאות).

דז

New member
מות לא מפחיד?

אתה לא מפחד,לאבד כול זכר לסביבה ,לשכוח מהכול,לא להבחין במה שעושים לך לגוף?. כי אז לא יהיה אכפת לך כבר לא תדע,אבל מה עם הסביבה שלך להם יהיה אכפת. ומה עם כול הרעיונות והמחשבות שלך לאן הם ילכו,כול מה שלא הספיקק לצאת.?

למעלה