מת געגע לקארדים של פרייד...לינקים לפתיחה :)

• פותח הנושא GN24
  • פורסם בתאריך

GN24

New member

AmitNHB

New member
מצד אחד מתגעגעים לפרייד מצד שני אנחנו מבקרים

את ה UFC על קרבות לא מעניינים כמו למשל אנדרסון סילבה מול סטפן בונאר שזה Booking Pride קלאסי. משקלים שונים, רמות שונות... בערך כל קרב שני בפרייד היה ככה...

BeniTaz

New member
תראה

שה-UFC ירימו הפקות כמו שפרייד הרימו אז אף אחד לא יתלונן על קרבות פריקשואוס או שיבוצים מעצבנים. בפרייד לוחמים היו נלחמים הרבה יותר קרבות בשנה, היה את פורמט הטורנירים, לוחמים היו נלחמים במשקלים שלהם כמו שצריך.. עכשיו נראה לי שזה בעייתי שלוחם נלחם פעמיים בשנה ומתוך זה קרב אחד דיי תמוה.

מה גם שאני בתור חובב קרבות פריקשואו מאוד אהבתי את זה וזה דיי חסר לי היום. לרוב היתה הפרדה ברורה בין פריקשואו לקרבות אמיתיים (נכון שלא תמיד כדוגמאת פידור-זולו) אבל זה היה בגדר הסביל.

אני קונה בקלות היום את המשבצים וצורת המחשבה של פרייד על פניי השעמום והשמרנות ב-UFC..

בפרייד לא שמרו על אף לוחם. אם היו קרבות פריקשואו הם היו רק מוסיפים עניין לאירוע ובכל מקרה היו טורנירים תחרותיים ביותר!
פרייד היה ארגון הרבה יותר מרתק ממה שקורה היום עם הUFC לצערי..

fatnoam

Active member
אתם מפספסים את הנקודה פשוט

ב-UFC יש אפס סובלנות כלפי הפסדים ודיינה חותך לוחמים מהארגון על ימין ועל שמאל. שני הפסדים רצוף? לך חפש ארגון אחר שישלם לך.

לוחמים מפחדים להפסיד.

בגלל זה יש מלא החלטות, מעט קרבות והרבה ביטולים.

BeniTaz

New member
גם נכון..

צודק לגמרי, חייבים להוסיף את הנתון הזה למשוואה. למרות שיש יותר סובלנות ללוחמים המדורגים גבוה יותר ואני מדבר בעיקר עליהם.. לוחמים לא מוכרים אכן נחתכים מהר מאוד אבל האמת.. כמעט רובם אתה שואל מה הם בכלל עושים ב-UFC.

הייתי רוצה לחשוב מה היה קורה אם היו זורקים "הלוחם הראשון שינצח במשך שנה 3 לוחמים מדורגי טופ 10 מקבל טייטל שוט מיידי". כמה לוחמים היו מנסים להילחם כמה שיותר ברמה הגבוהה. היום כמעט ואין סיכוי להגיע לקרב אליפות.. המחלקות פשוט תקועות.. אם ניקח את ה-LW לדוגמא 3 פעמים היה קרב חוזר על האליפות, רק לוחם אחד זכה להילחם על התואר במשך שנה.. זה פשוט הזוי במחלקה של 60 לוחמים ולארגון שקורא לעצמו "ארגון ספורט". מאבדים את ערך התחרות לגמרי.

צריך לתת תמריצים להילחם יותר! לא יעזור כלום.. עד שזה לא יקרה היובש והפציעות ימשיכו.

BeniTaz

New member
ובכל זאת ניתן עוד דוגמאות

ב-WW האלוף נפצע ואז יוצרים את הפיקציה המטומטמת של "האלוף הזמני" כדי שהוא בינתיים יילחם על התואר של המחלקה. אבל מה, האלוף הזמני קרלוס קונדיט מחליט שהוא לא רוצה להילחם על התואר שלו עד ש-GSP חוזר מהפציעה ובכך גם הפיקציה המטופשת לא באה ליידי ביטוי ואין קרב על התואר כמעט שנה.

אז למה יצרו את הפיקציה הזאת אתם שואלים? בטח לא למטרות ספורטיביות.. אלא למטרות שיווקיות. כדי שיוכלו לשווק את הקרב האליפות בין GSP לקונדיט "אלוף נגד אלוף" או לשים את הפוסטר שלהם עם 2 חגורות האליפות.

בינתיים הקונטנדרים שראויים להילחם על התואר ולא קיבלו את הצ'אנס שלהם אף פעם, מאבדים את הסיכוי כשהם נלחמים זה בזה. בכלל בשנים האחרונות מה שקורה זה בעיקר שיש ריבוי קונטנדרים ראויים לתואר אל מול מעט הזדמנויות להילחם על התואר.

ב-MW.. לוקחים אלוף גדול ב-MW (אולי הכי גדול בכל הזמנים) שהוא בלתי מנוצח ומעלים אותו מידי פעם ל-LHW לא כדי באמת להילחם נגד תחרות ראויה אלא כדי לסתום חורים ל-UFC. פעם אחת נגד ג'יימס ארווין כדי לשים קונטרה לאירוע של אפליקשיין, פעם אחת נגד פורסט לאחר קארד שהידרדר עם פציעות ופעם אחת נגד בונר כנ"ל. אם יש אלוף כזה טוב אז קיבינימאט.. עוד כמה זמן ייצא לנו להנות ממנו? תנו לנו לראות אותו מול הרמה הכי גבוהה ולא כדי לסתום חורים לארגון בקרבות שהתוצאה ידועה מראש.

ב-HW בכלל המצב מביך, במקום להביא את דניאל קורמיה שניצח טורניר יוקרתי ולטעמי לתת לו קרב אליפות ב-UFC הם משאירים אותו בעונש ומביאים לו את פרנק מיר לסטרייקפורס. במקום זה שוב ממחזירים קרב אליפות שהתקיים לא מזמן. ובכלל.. ה-HW עדיין קטגוריה חלשה ודלילה, למה לא להעביר את ההביווייטס של סטרייקפורס לשם. גם ככה הקטגוריה ב-SF כבר סגורה.. הם סתם מחזיקים את הלוחמים מבלי לתת להם להילחם. לא מובן הסיפור הזה.. ג'וש בארנט עדיין לוקח את רוב ה-HW ב-UFC.

התנהלות מעציבה.. זה לא שאין מה לעשות! יש הרבה, צריך להחליף את החבר'ה שמנהלים שם את העסק. אני גם חושב שהחלטות מקצועיות יגרמו להצלחה כלכלית יותר.. זה לא שחושבים כלכלית, הם פשוט תוקעים את העסק מלהתפתח.

זקס11

New member
זה פשוט מטריף את הדעת כמה שאתה צודק

כמה תוספים והדגשות:
1. קונדיט יודע שאין לו שום דבר ביד. לכן למה לו להגן על כלום? הרי זה לא ירשם כקרב הגנה על האליפות, ואם הוא מפסיד, הוא יפסיד את הזכות להתמודד מול האלוף.
הדבר הנכון היה לפשוט את החגורה מ GSP, וכאשר הוא מחלים, הוא נכנס ישר לקרב אליפות. זה מה שעשו עם הפציעה של פרנק מיר.
2. מה שקורה עם סילבה זה פשוט בושה. פריק שואו בסגנון פינקלשטיין. זה היה מגעיל אז, וזה מגעיל היום. וגם כל הסיפור עם ג'ונס הוא הזוי. מזל שלא נתנו לו את קני פלוריאן.
3. והנה דוגמה להבדל בין הזדמנות לאסון- שה UFC יכניסו עוד קרב במשקל כבד לקארד של JDS- וולסקז. ואז אם אחד הלוחמים נפצע, הם יכולים לשלוף על המקום קרב אליפות ראוי. למשל את אוברים.

Siberian Khatru

New member
מסכים מאד עם ההצעה האחרונה, והרחבה

בהקשר להצעה האחרונה שלך, חשבתי היום על משהו:
לא היה יכול להיות מעניין אם קטגוריות משקל היו מסודרות בפורמט של 'עונה' ו'פגרה'? לא צריכים להיות ממש טורנירים בשביל זה (בגלל כל הפציעות הם דבר קצת בעייתי ליישום), אבל אפשר למשל להודיע מראש שהעונה של ה-WW מתרחשת למשך 7-8 חודשים כאשר בתקופה הזו כל לוחם מחויב להילחם 3 קרבות בזמנים ידועים מראש.

במצב כזה בעצם כל המחלקה תמיד מתמודדת באותם אירועים, והחלפת לוחמים בתוך הקארד הופכת לדבר פשוט. אני גם חושב שבדומה לטורניר, די כיף לראות באותו קארד כמה קרבות של קונטנדרטים באותה קטגוריה. בנוסף, אני חושב שברגע שלוחם ידע מראש שבתקופה של שנה הוא נלחם 3 פעמים בתאריכים ידועים מראש זה גם יעשה הרבה סדר במחנות האימונים ויאפשר סייקלים הגיוניים של אימון, וכמובן כמה חודשים של מנוחה בפגרה בין העונות.

מה דעתכם?

fatnoam

Active member
ועוד משהו להוסיף על מה שכתבת

שהאליפות בכל מחלקה לא תישאר אצל מישהו. שתהיה שם UP FOR GRASP עבור כולם, בערך כמו גראנד סלאם בטניס.

Siberian Khatru

New member
לזה אני פחות מתחבר

מהזווית האישית שלי, יש משהו בספורט הלחימה שלא כ"כ מתאים למסגרת הרגילה של ספורט תחרותי כמו טניס וכו' - יש משהו בקיומו של האלוף והעובדה שצריך לנצח אותו כדי לזכות באליפות שעושה את כל העניין מאד מרגש לטעמי. שים לב למשל כמה דיונים בפורום הם על מי הקונטנדר שיצליח להביס סוף סוף את האלוף, או לחילופין מיהו הקונטנדר הראוי לקבל את ההזדמנות הזו בכלל. הרבה אנשים גם מתווכחים על האם האלוף הוא 'בועה' ובכלל לא מגיע לו להיות אלוף.

בקיצור - יש די הרבה אקשן סביב העמדה הזו, ואני חושב שאם נחלק אחת כזו כל שנה זה יהיה עולם שונה לחלוטין.

Siberian Khatru

New member
זה עובד להם כי...

הם עובדים בשיטת טורנירים, עם ארבעה קרבות בערב, ואז יש לך את מנצח הטורניר (אחרי שכמעט כל המתחרים שלו נפצעו ושברו ידיים בקרבות הקודמים). זה מלהיב בתור תחרות אבל אם היה מדובר בביזנס מתמשך הייתי רוצה לראות את האלוף מגן על תוארו בקרבות רציניים נגד שאר הקונטנדרים.

מה שכן אפשר לקחת מהם ל-MMA זה קרבות הרבה יותר קצרים, במיוחד באנדרקארד. סיבוב אחד או שניים ואפילו אולי סיבובים של 3 דקות במקום 5 יעשו פלאים לרמת המלהיבות של הקרבות - צ'ייל סונן דיבר על זה בראיון המדהים שלו בפודקאסט של ג'ו רוגאן, ואני מאד מסכים עם הגישה הזו. אם הקרבות שאינם על תואר יתמקדו יותר בכוח מתפרץ ופחות בסיבולת נקבל איכות אחרת לגמרי של קרבות.

moriarty

New member
צ'ייל סונן משוחד

ברור שהוא רוצה קרבות יותר קצרים, הוא מחזיק בשיא של ההפסד המאוחר ביותר בקרב אי פעם, בקרב הראשון שלו מול אנדרסון סילבה שבו (כזכור) הוא הפסיד במשולש בסיבוב החמישי אחרי שהוביל ארבעה סיבובים.

Siberian Khatru

New member
אין אובייקטיבי מצ'ייל!

סתם.

אמנם זה ברור שצ'ייל היה רוצה שהיסטורית יקצרו את הסיבוב החמישי שלו עם סילבה ויכריזו עליו כמנצח רטרואקטיבית... אבל במקרה הזה מדובר דווקא על משהו שעובד נגדו - הסיבה שהוא ומתאבקים אחרים משתמשים בשיטה של ה-Lay and pray קשורה כמעט תמיד לעובדה שהם בכושר גופני טוב יותר ומצליחים להתיש את היריב שלהם באסטרטגיה הזו.

סיבובים קצרים יותר יאפשרו ליריב פחות לשמור את כוחו ולהשתמש יותר בכוח מתפרץ, וגם יגרמו למתאבקים עצמם פחות לחשוש מנסיונות לסיים את הקרב. הם גם יגרמו להעמדה מחדש של הקרב (בסוף הסיבוב) יותר מוקדם, מה שעוזר לסטרייקרים - כאמור, לשכב מלמטה מתחת למתאבק במשך 5 דקות זה מתיש למדי.

moriarty

New member
יש הרבה ראיות לכך שאתה צודק

עובדתית, אנחנו רואים שמתאבקים מגיעים בד"כ עם כושר גופני עדיף על זה של היריבים שלהם, ומצליחים להתיש אותם ולשמור על הקרב במקום שנוח להם.
מצד שני, יש קרבות איגרוף ארוכים הרבה יותר שנשארים מלאים אקשן. למתאבקים אין מונופול על כושר גופני, אלא רק בתקופת הביניים של הספורט שבה הלוחמים הסתמכו על כישרון ולא על יכולת אתלטית.

Siberian Khatru

New member
באיגרוף זה שונה

וצ'ייל מדבר בדיוק על זה באותו ראיון מדובר שאני ממש מציע לך לשמוע - הוא מדבר (ובכנות!) המון על דברים מהצד של לוחם\ספורטאי שלא נאמרים בד"כ, בעיקר לדברים שקשורים למתודיקה ופסיכולגיה של אימון, 'שבירה' בזמן קרב ועוד.

מה שהוא אומר שם על איגרוף, שאני מאד מזדהה איתו בהקשר של קרבות איגרוף שראיתי (בלי הבנה גדולה בתחום), הוא שלמרות שקרבות איגרוף ארוכים יותר, יש שני שינויים:
א. הסיבובים קצרים (3 דקות לעומת 5 דקות) = יותר כוח מתפרץ, פחות קרדיו - נכון גם לגבי K-1
ב. ברוב קרבות האיגרוף יש דבר שנקרא "Feeling out process" שהוא למעשה הסכם בלתי כתוב בין שני הצדדים שאומר שהם יגששו במשך כמה סיבובים לפני שיתחילו להתאגרף ברצינות, בדיוק מהסיבה הזו של כושר גופני חסר. בהמון המון קרבות ראיתי דברים כאלה, וזה משהו שלהרגשתי גם קיים בהרבה קרבות MMA - ממש בזבוז זמן של המתחרה שיודע שהקרב יגיע להחלטה ולכן אסור לו להיות שפוך אחרי סיבוב אחד.

בנוסף, בתור בנאדם שלא מבין הרבה ומתאמן כולה חודש ב-BJJ, ברור לי לגמרי יש הבדל עצום בין הכושר שלך כשאתה על הרגליים לבין מה שקורה כשאתה מקבל טייקדאון ואז צריך לבזבז טונות של כוח כדי להשתחרר מגארד או סייד קונטרול של היריב, במיוחד אם הוא איזה צ'ייל או GSP. זו גם הסיבה שאני לא אומר בהכרח שלמתאבקים כושר גופני טוב יותר, אלא שהגיים פלאן של ה-LnP פוגע מאד ביריביהם הסטרייקרים מה שישתנה לטובה לדעתי בסיבובים קצרים יותר - תחשוב על סטרייקר שמגיע לסיבוב שני בעמידה אחרי 3 דקות מתחת למתאבק לעומת אחרי 5 דקות.

GN24

New member
מסכים וגם...

תראה את כמות הלוחמים המעניינים בכל קארד...פידור זולו לא קרב טוב אבל זה עדיין קרב שאתה לא יכול לפספס.

למעלה