מת"ח ומטאל

dianno

New member
מת"ח ומטאל

כמה שאני מתעסק יותר במשחקי תפקידים, ככה אני מגלה יותר את הקשר החזק של המשחק הזה אם המוזיקה הכבדה. אולי זה בגלל הטקסטים שהרבה פעמים מספרים על גיבורים, דרקונים וימי הביינים. אולי זאת ההרמוני הגרנדיוזית והתוקפנית שהסגנון מבוסס עליה, ואולי אלו הם הציורים המגניבים על האטיפות, אבל איכשהוא לארפ ומטאל פשוט הולכים ביחד. ומה אתם אומרים- יש קשר? מה הקשר? ותגידו תאמת- כמה פעמים שמעתם דבל-בס השבוע?

דבל-באס קבוע...

הקשר הוא אמנם הדוק, אך לא הכרחי. אני אכן הגעתי לעניין ביימי המטאל שלי, ועדיין להקות מובחרות מרעננות את הרפרטואר המוסיקלי שלי, אבל היום אני יותר בכיוון הפרוג-רוק-70 (שלדעתי מאפיין יותר משחקי-תפקידים בתכניו), מה גם שיש שחקני-תפקידים רבים וטובים - אולי אפילו רוב, שלא ממש מסתדרים עם מטאל. יש עוד מגוון מוסיקות נרחב שמספק תכנים כאלה בלי עזרתו האדיבה של הדבל-באס. (מישהו שמע פעם דבל קונטרה-באס?). להלן קרטוב להקות שכדאי לבדוק:
אתני רגוע - Dead can Dance
אלקטרוני רגוע - Van-Gellis
פרוג-רוק-70: Jethro-Tull, Camel, Gentle-Giant, King-Crimson
מטאל קל: Led-Zeppelin, Metalica, The Gathering
דת'-מטאל: Obitury, Sceptic-Flesh, The Gatherin, Paradise Lost
פרוג-מטאל: Dearm-Theatre, Ayeron, Candiria ...ועוד.

Timmeh

New member
פרדייס לוסט,

ממש לא דת' מטאל! בושה.. פרדייס לוסט הם גוטיק לשמו!

הדת' גוטיק של פרדייז לוסט

הוא התפתחות מאוחרת יותר של הדת'-מטאל/דום. אני הכרתי אותם מהימים של לוסט פרדייז, גות'יק, ושיידז אוף גוד, שלמרות השם - זה עדיין לא. בכלל, האלבומים המאוחרים שלהם הם משהו אחר לגמריי. כך או כך הם אחת הלהקות החביבות עלי ביותר, מיתוך מגוון נרחב למדיי של להקות ממגוון נרחב למדיי של סוגי מוזיקה.

Yaronimus

New member
אני ממליץ על קאמל

camel להקת רוק מתקדם בולטת ומדהימה שלדעתי שווה הקשה - ממליץ על האלבומים mirage, the snow goose. ואנג'ליס עשה מוזיקה מדהימה על הסרט 1492 על קולומבוס וגילוי אמריקה. מומלץ. זו מוזיקה אפית מדהימה עם המון אווירה.

למעלה