מת לי עוד דג...

מת לי עוד דג...

מת לי עוד דג היום תוך שלושה ימים מתו לי 2 דגים ואני לא יודע מה הסיבה... והנה תראו בתמונה איך הדגים נצמדים למנוע...---->>(שלא תיטעו הדג הזה חיי) וזה לא רק הוא יש עוד כמה שהם רוב הזמן למעלה..למה זה ככה? אולי יש להם איזה מחלה...

הנה עוד תמונה

הנה עוד תמונה של הדגים שצמודים לאקווריום... ויש לי גם עוד שתי דגים שהם צמודים לקרקעית של האווקריום.. מה עושים? בבקשה ניראה לי הם עומדים למות

גלעד cool7

New member
אני לא בטוח מה הסיבה, אך אפשרויות

האם הם שוחים רק בחלק העליון של המים צמוד לפני המים? אם כן אפשרות היא שהם סובלים ממחסור בחמצן היות והם נמצאים קרוב לפני המים. עוד אפשרות היא שהם נצמדים למנוע כי שם יש פחות זרמים דוחפים. האם הם מנסים מידי פעם לקפוץ מהמים, כלומר לקפוץ מחוץ לאקוריום?

לא ניראה...

לי שהם מנסים לקפוף כי הם גם לא יכולים כי זה סגור(איך אני יודע שהם רוצים לקפוץ בכלל?) ע הם הרוב למעלה ואולי מידי פעם הם באים לאמצע ואז חוזרים למעלה ויש גם אחד שהוא למטה בקרקעית ודרך אגב החמצן שיש לי באקווריום הוא מים זורמים מהפילטר לאקווריום כלומר המים נשאבים לפילטר מתנקים ואז זורמים בחזרה מלמעלה לאקווריום

גלעד cool7

New member
אוקי

טענת שזה כבר שלושה ימים, ככה שההוספה של הגוף חימום אינה הבעיה עצמה-השאלה אם זה שלא היה גוף חימום יכלה להיות הבעיה. מה הייתה הטמפרטורה לפני הוספת גוף החימום? האם הדג ששוכן על הקרקעית הוא פלקוסטומוס ("דג מנקה")? אם כן, זה לא פוסל את אפשרות החמצן. האם נעשה שינוי (הוספת דגים, ניקיון, הוספת חומר וכו' וגם אם האקוריום קיבל זעזוע שיכל להכניס את הדגים לסטרס זה יכל להיות הגורם) לפני שהתחילו למות דגים? והאם יש סימנים למחלה שניתן לראות (נקודות לפנות על הדגים, עיניים לבנות\אדומות וכו')? תסרוק היטב, אין דבר יותר פשוט משתתן לנו את הסימפטומים הנראים לעין. כמה זמן כבר יש לך את האקוריום?

לפני ששמתי את הגוף חימום...

הטמפ' הייתה בסביבות 24 25...(תלוי אם הייתי מדליק את האור אז המים היו מתחממים). יש לי באקווריום בית כזה אז הדג המנקה תמיד שם הוא דבוק לבית אבל התכוונתי שהדגים הרגילים היום בקרקעית... לא ניראה לי שהאקווריום קיבל זעזוע או משהו אני מנקה רבע מהאקווריום פעם בחודש אבל בגלל שהדגים התנהגו מוזר אז החלפתי היום ושמתי את החומרים הדרושים. את האקווריום יש לי חודש וחצי. דרך אגב לפני חצי שעה מת לי עוד כריש שכבר היה גוסס....הם פשוט מתים במהירות לא יודע מה קרה... ודרך אגב הדג שבתמונה איזה דג זה?אני חושב גופי

duel

New member
הדג הוא פלטי "סאןשיין"

קח דגימה של מים בצנצנת נקיה (או כל כלי אחר) וגש לחנות דגים קרובה כדי שיבדקו לך ניטריט. דבר שני, לפי התמונה אני מבין שיש לך פילטר תת קרקעי (אם לא אנא ציין איזה פילטר). - התחושה שלי אומרת שאין לך איזון ביולוגי באקווריום - איזון שמושג ע"י פילטר ביולוגי המותאם לנפח האקווריום. צריך פירוט של הפילטר. ודבר אחרון, איזה חומרים דרושים(?) שמת? האם ניקית את כל המים?

הפילטר...

הוא פילטר רגיל... ניקיתי רבע כלומר החלפתי רבע מהמים. ושמתי את החומרים האלה: אקווהטן-מיצב מים ולאחר חצי שעה שמתי את החומר הבא: ניטריבק-בקטריה לאקווריום ומה זאת אומרת שאני יקח קצת מים וילך למוכר...הוא כאילו יגיד לי מה הבעיה?

גלעד cool7

New member
לא יגידו מה הבעיה

אלא מה הכמות של חומר מסוים שעלול להוות מרעיל במים כאשר ריכוזו גובה, הרעיון של duel הוא אולי יש עודף ניטרט (רדיקל המכיל חנקן וחמצן). החומרים ששמת אינם נחוצים יותר מידי, אבל אין פסול בלהשתמש בהם. הראשון משפיע על איכות המים, השני מאיץ בקטריות. - לדעתי הבעיה נעוצה בכלל בהחלפות עצמן, הכיוון שלי הוא טמפרטורה. כנראה שאתה מחליף מים הטמפרטורה צונחת וככה הדגים והמערכות שם נחלשות ומתפרצת מחלה. האם יצא לך לראות הבדלי טמפרטורה לפני החלפה של המים ולאחר החלפה של המים? לדעתי אה תראה שבלי מחמם אתה עלול להגיע להבדלים גבוהים (גם מחמם א מועיל יותר מידי, אבל הוא מחליק את התהליך).

אתמול...

הוספתי לאקווריום את המחמם...והמד חום הגיע ל28 ואחרי זה הורדתי קצת. יכול להיות שחסר להם חמצן כי החמצן אצלי הוא הזרם שיורד מהפילטר ואולי זה לא מספיק... כמה עולה בערך אבן אויר?

לא יאומן...

כרגע אני רואה שגופי אחד מת..והוא דבוק לפילטר פשוט לא יאומן כולי בתסביחים מה לעשות

גלעד cool7

New member
לנסות להציל את מה שנשאר

אח"כ לטפל בדברים שמחלישים את האקוריום. חמצן פסלנו, אמרת שהדגים שחו גם בתחתית (כלומר לא קרוב לפני המים). העניין שחיממת ל28 ממש לא יכל להזיק כי המחמם מעלה את הטמפרטורות לאט, ככה שלא היה שינוי קיצוני שיכל להשפיע על דגים (בעלי דם קר). - פסלת את רוב רעיונותי, אני בנתיים דבק ברעיון של duel בקשר להצטברות חומר מרעיל וגם ברעיון של החלפת מים קריטית. כמו שduel אמר תיקח דגימת מים לחנות שבה אתה לקוח ותבקש בדיקה של ניטרט ואמוניה. ככה נדע בקשר לרעיון של חומר מרעיל שהצטבר. ובקר לשחלפת מים קריטים- מתי הפעם האחרונה שביצעת החלפת מים, חוץ מההחלפה שביצעת לאחר שכבר התפרצה המחלה?

האם הזרמים מפריעים כלכך ?

יש זרמים וזאת אני יודע מכיוון שדג אחד מת וראיתי אותו נסחב בכל האקווריום , זה כנראה זרמים של המסנן. האם זו סיבה למות הדגים ?

גלעד cool7

New member
אפשרי

האם יש חלקים באקוריום בלי זרמים? אם כן הם אמורים להתמקם שם, אגב- אזור ראש המנוע אמור להיות מקום עם מערבולות קלות אבל בלי זרמים חזקים, בגלל זה בתשובתי הראשונה בשירשור דיברתי על כך. האם הם נאבקים בזרם, או שהם מסוגלים לעמוד במקום "ללא מאמץ" (טיפה קשה לדעת כמה הם מתאמצים)? כי אם הם חודש וחצי ככה וזה לא קרה טיפה קשה להאמין שזאת הבעיה, האם הם תמיד שחו באזור ראש המנוע?

לא הם עומדים במקום בלי בעיה

אני לא חושב שזו הבעיה , רק לאחרונה הם קצת מוזרים לי , אחד מת אחרי השני , אולי אין בעצם קשר בין הדגים שמתים אך ההסתברות נמוכה. 2 דגים מתו "רזים" ואולי מכך ניתן להסיק משהו ? האחרון שמת (לפני כמה שעות) היה נראה בריא , אני לא ממש יודע מה קרה לו , פתאום מת ! מה שהשתנה הוא הוספת הטרמוסתת אתמול אולי זו הסיבה ?

גלעד cool7

New member
יכול להיות הכל עם ה"תסמינים" האלו

חשוב שתחפש עוד יותר טוב אם ישנם סימפטומים יותר מדויקים חוץ ממוות והתמקמות במקום בלי זרמים (?). - תראה הוספת הגוף חימום לא קשורה למוות של הזוג הראשון, יכול להיות שהיא מה שגרם למוות השלישי (אלא אם לא הבנתי נכון את הזמנים של ההוספה והמיתות) ולא כי ז גוף חימום אלא כי ההוספהעצמה יכלה לגרום להם לסטרס בנוסף למצב שבוא הם היו כבר. יכול להיות שגם ההחלפת מים גרמה למוות השלישי (היו חלשים, והחלפת מים הכניסה אותם ליותר סטרס או החלישה אותם ישירות בגלל הבדלי טמפרטורה וכו'). לי נגמרו הרעיונות מכאן אתה טוען שלא עשית משהו שיכל לגרום למחלה, לפחות לא ב20 יום שלפני המקרה. אין תסמינים ספציפיים. לכן נשאר לי לשאר שמדובר ברעיון של duel שהוא הכי הגיוני במצב הזה. - ותעדכן אם היו שינויים בכמה ימים האלה, בייחוד אם המצב החמיר או נעשה יותר טוב. - בהצלחה.

למעלה