מ-ד-ה-י-ם!!! היה פשוט מדהים!!!!!!!!

caspit

New member
מ-ד-ה-י-ם!!! היה פשוט מדהים!!!!!!!!

ההופעה היתה כל כך טובה ששעתיים אחרי אני עוד בהיי מטורף!!! בטח תכף יבואו לספר בדיוק מה היה (לי אין כח בשעה כזאת) אבל שתדעו לכם, להופעה הזאת חיכיתם, מי שחושב לפספס אותה - שיחשוב פעמיים, אין לי מילים, מדהים, מדהים, מדהים!!!!!!!!!!!!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
לי אף פעם לא חסרות מילים... ../images/Emo152.gif

אני חושבת שזו ההופעה הטובה ביותר שראיתי של מתי, וודאי שאחת מההופעות הטובות ביותר שראיתי בחיי. ההופעה היתה מוצלחת מכל בחינה שאני יכולה לחשוב עליה - החל מהצדדים הטכניים וכלה במוזיקה עצמה. האולם הנעים (שלא היה גדול מדי והצליח לשלב במה גדולה עם אוירה יחסית אינטימית), התאורה המגוונת, התלבושות (הבנתי שזה היה רעיון של רחל - סחתיין!) והנגנים שהפליאו לא רק בנגינה אלא גם בקולות רקע. אני לא זוכרת את השמות של הבסיסט, הגיטריסט והמתופף (עמכם הסליחה) אלא רק את הנשים - נועה גולנדסקי בכלי הקשה (וקצת גיטרה) ורחל בקולות (שהעשירו את הסאונד ונשמעו פשוט מדהים) וגם בכלי הקשה. כמובן שהדבר החשוב ביותר הוא השירים. מתי ביצע רשימת שירים שאת רובם לא שמעתי עד היום בהופעות, והיה שווה לחכות כדי לקבל אותם בעיבודים עשירים (וברובם נאמנים למקור האהוב) - התרגשתי.
ההופעה החלה עם "שיר מלילה" (אחד מבין שני השירים שידעתי שיהיו, אבל לא ציפיתי שכבר על ההתחלה!) ואני השתוללתי על הכסא וחשבתי לעצמי שעל התחלה כזו קשה להתעלות... טעיתי, זה היה רק הראשון מבין שיאים רבים. ההופעה היתה ארוכה (יחסית), מלאה, מושקעת וזרמה נהדר בין שיר לשיר, בלי הרבה דיבורים מיותרים. מדי פעם מתי דיבר אל הקהל, התבדח עם הנגנים ואפילו ההערות הטכניות לסאנודמן היו מצחיקות (נו, זה מתי...). מה עוד היה לנו שם? (מי שרוצה לשמור לעצמו הפתעה מהשירים מוזמן לדלג) שירים מ"מתי" - "שדה התעופה", "בלילות העיר", "קולו של הכאב"; שירים מ"את האשה שלי" - "זמר שלוש המחוות", "חרוזי אהבה", "שיר מס' 6"; שירי ריקי גל - "מערבה מכאן", "הנה פתחתי חלון", "על ראש שמחתי", שירים שנכתבו לאחרים - "הייתי אומרת לו", "מרוב אהבה", שיר מדליק לחלוטין במקצב מרוקאי שמתי הלחין ללהקת שפתיים ואהוד מנור חיבר לו מילים מצחיקות להפליא ובוצע לראשונה על הבמה (אאל"ט); שירים ששנים לא שמענו כמו "כל אחד" קלאסיקות - "שיר עם נקי", "יום שישי חזר" ומחרוזת שירי "גז'ונגיי" (או משהו כזה) שזה מונח שרחל המציאה לכל השירים שיש להם ליווי גיטרה כזה... כזה כמו ברשימה הבאה: שלא יגמר לי הלילה, נוח, בלילות הקיץ החמים, סיבה טובה. מקווה שלא שכחתי כלום... ההדרן היה יחסית רגוע והעניק לקהל כמה שירים קלאסיים לסיום: "מישהו", "ילדותי השניה", "סמבה בשניים" (רחל שרה בפורטוגזית ונשמעה מעט צרודה, ועדיין היה ביצוע מוצלח מאד) ולסיום סיומת - "ימי בנימינה". אני מודה שעבורי ההדרן היה החלק הפחות מלהיב, כיוון שאלה שירים שכבר שמעתי הרבה בהופעות (ובכלל) אז חלקם קצת נמאסו עלי. כמובן שכאן אני בדעת מיעוט מוחץ - הקהל התלהב מאד והצטרף בשירה, וחבריי הביעו אף הם שביעות רצון. "אם אינך יכול להביס אותם - הצטרף אליהם"
ניסיתי להצטרף לשירה ואז גיליתי שקשה לי לשיר אותם בלי שיעלו לי דמעות בעיניים, פתאום קלטתי שהם מזכירים לי את הלוויה של אהוד מנור...
לא שמעתי אותם מאז, אני חושבת. לסיכום: כפי שניתן לראות, מדובר ברשימת שירים מרעננת ביותר - לא שוב ושוב אותה רשימת להיטים "עייפה" שכבר שמענו בהרבה הופעות קודמות (ולא שיש בהם רע, חלילה; אלה קלסיקות נפלאות שכבודן במקומן מונח. אני פשוט טיפוס שזקוק כל הזמן לגיוון, ולכן הופעה כזו פשוט מתאימה לי כמו כפפה ליד). רוב רובה שירים שלא בוצעו על הבמה במשך שנים, ואפילו מעולם לא. רבים מהשירים האלה אהובים עלי מאד ולשמוע אותם על הבמה (ועוד בהופעה עם נגנים, כשיש צליל עשיר וביצועים שלא מביישים את ההקלטות) זו היתה פשוט הגשמת פנטזיה. התחת שלי לא נח לרגע, רוב הזמן פשוט "רקדתי" בכסא (בהזדמנות זו אני רוצה לומר תודה לחבריי הקרובים שסבלו אותי בגבורה ולשאר אנשי השורה שאולי שמו לב שהכסאות רועדים, ולא הבינו למה...). יצאתי מההופעה בעיניים נוצצות ובידיעה שעכשיו אין ברירה, אני חייבת להגיע לעוד אחת! מתי - היית נפלא; רחל - היית נהדרת. המון תודה!!!
עד עכשיו אני בהיי...
"שלא יגמר לי הלילה... "

s h i s h a

New member
מ-ד-ה-י-ם בריבוע!../images/Emo99.gif

לפני שארשום את דבריי, להלן רשימת השירים בהופעה (לפי סדרם
): שיר מלילה זמר שלוש המחוות שדה התעופה בלילות העיר כל אחד קולו של הכאב הייתי אומרת מערבה מכאן חרוזי האהבה הנה פתחתי חלון שיר מס' 6 מחרוזת: שלא יגמר לי הלילה,נח, בלילות הקיץ החמים, סיבה טובה. על ראש שמחתי שיר עם נקי מרוב אהבה שיר במרוקאית.. אין שלווה יום שישי חזר מישהו זו ילדותי השניה סמבה בשניים ימי בנימינה היה נפלא!!!!!!!!!!
בחירת השירים הייתה מצוינת! התלבושות היו מגניבות! כל הכבוד לרחל!
הנגנים המעולים התחלפו ביניהם בכלים!אילו עיבודים! ומתי כספי אחד ויחיד! שמנגן ומצחיק כל כך..
נהנתי כל כך לשמוע שירים שנדיר לשמוע אותם! פשוט להתמוגג!
הופעה אדירה! כמו שצעק מישהו מלמעלה: "אתם לא הולכים היום!"
הופעה שונה, מיוחדת, מגוונת, מעניינת, ע-נ-ק-י-ת!
ציון:
נהננו מאוד!
: אני, ההורים, והסטנד של ה-P-120 של ימאהה שעד עכשיו הוא מתמוגג מהכבוד אשר נפל בחלקו...
וכמובן, שמחתי לראות מספר חברים מהפורום

caspit

New member
לשיר במרוקאית קוראים:

"אני זקוק לך". במקור במרוקאית (בביצוע המשותף למתי וללהקת שפתיים) הוא נקרא "חדוז'ה", שזה במרוקאית "לחי" או "לחיים". ואגב במקור מתי מנגן שם אקורדיון בסגנון מרוקאי.. שוס אמיתי

liavt

New member
נהדר ../images/Emo9.gif

אני באמת חושב שכל מילה תבוזבז לאחר שטריליאן תיארה בפירוט את המופע והתחושות שעלו ממנו. היה נהדר! נהדר! מתי ביצע שירים שחשבתי שלעולם לא אשמח אותם מעל במה מבוצעים על ידו. כאשר ההופעה נפתחה עם "שיר מלילה", חשבתי לעצמי שמתי פתח בתותחים הכבדים שלו, ולהפתעתי גיליתי את טעותי! נהדר להיות בהופעה של מתי שאתה לא מוחק בה עם בן-זוגך מהראש רשימה שמכילה את כשאלוהים אמר, ילדותי השנייה, לקחת את ידי בידך, הנה הנה. שמחתי לגלות ששירי "קו החזית השני" של מתי יכולים לעצור כל עדת מעריצים מטורפת. למרות ההתרגשות האדירה, ההנאה המופלאה והחידוש הנהדר שברשימת השירים עלו בי שלוש תהיות בהמהלך המופע: א. האם לא היה צריך להגביר את מתי מעט יותר? אני בספק אם האנשים שישבו לידינו ולא ידעו את רזי יצירתו זכו להבין את כל המילים (מלבד מחרוזת השירים שבה המתופף הבין שיש סיבה טובה לקחת פסק זמן, ואולי לגמור את הלילה והלך לתופים קטנים יותר). ב. לקרוא למופע "את האישה שלי" היה מעט מטעה. מתי שר מעל הבמה שלושה שירים מאלבומו האחרון, אותו מספר של שירים כמו מ"מתי". אני העדפתי את ההופעה במתכונתה הנוכחית (אולי בניגוד לאחרים באולם שציפו להופעה שלפחות חצייה מהאלבום האחרון), אך עדיין ציפיתי ל"השלום" (שהייתי עד לביצועו בהרכב חי בעבר). אולי מתי ניסה להעביר לקח חשוב לבני ישראל היושבים בארצנו - השלום לא יגיע בסבב ההופעות הזה. 'צטערת. ג. מתי לא שר את "הנה הנה". לכולנו יש חולשות.
לסיכום, ההופעה הייתה נ-ה-ד-ר-ת! תצאו מתפוז ותזמינו כרטיסים! אין הופעה קרובה למקום מגוריכם? תשברו קופת חיסכון ותזמינו הופעה. הילדים שיגדלו בלי שום חינוך יסלחו לכם. אולי. ג.

trilliane

Well-known member
מנהל
דעתי

* קודם כל - תודה!
א. כן, אני חושבת שבאמת היה צריך להגביר אותו מעט יותר... (או להנמיך מעט את הנגנים). אני לא אובייקטיבית מספיק כדי להגיב בנושא, ברובה המכריע של ההופעה לא שמתי לב לזה בכלל - כיוון שאני מכירה את כל המילים לא היתה לי בעיה להבין. אבל אז הגיע השיר המרוקאי, ואכן אחוז מסויים מהמילים נבלעו לי בזמן אמת ולא הצלחתי להבין כל הזמן מה הוא שר וחבל, כי המילים של אהוד מנור פשוט מקסימות (לשמחתי מתי הקריא אותן בתום השיר). ב. אכן, באמת היו יחסית מעט שירים מהאלבום האחרון, מה שלא הפריע לי באופן אישי כי הרווחנו הרבה שירים אחרים נפלאים. סה"כ אני חושבת שקיבלנו על הבמה את המיטב של האלבום האחרון (ובמידה מסויימת שמענו גם את "את האשה שלי". זה למשל שיר שלא חסר לי כיוון ששמעתי כבר המון פעמים בהופעות קודמות כיוון שמתי שר אותו כמעט קבוע בהופעות כבר כמה שנים). מצטרפת לדעה לגבי "השלום" - הייתי שמחה לשמוע אותו, הוא פשוט שיר מדהים בעיני. ג. לא חשתי בחסרונו של "הנה הנה" - הנה עוד שיר ששמעתי כבר הרבה בהופעות קודמות (חוצמזה אם אין חלילן על הבמה, זה לא בוער בעצמותיי. אין חליל - לא קונה!
לטעמי האישי שילוב של חליל או כל כלי נשיפה אחר בהרבה היה בכלל משדרג את כל העסק, אבל אני רחוקה מלהיות אובייקטיבית בנושא. אני תמיד בעד כלי נשיפה, בפרט אם הם ממשפחת העץ, והכי טוב אם זה חליל... אבל הפנטזיה חייבת להעצר איפשהו כשהיא פוגשת במציאות... ואחרי הופעה כזו אני לא חושבת שיש על מה להתלונן...
)

sjarjar

New member
הערה קטנה שלי

מתי כספי מצליח להביא את הרכב הנגנים שאיתו לשלמות כזו, שהופעה נשמעת בדיוק (אבל בדיוק) כמו דיסק במערכת טובה, כולל כל הנימים הדקים של כלי הליווי. גם הבדיחות וההערות הספונטניות נשמעות אותו דבר ("זה היה בשנת...בשנת הצהריים"). אבל מהופעה, כפי שכבר ציין דודו דותן פעם, אני מצפה ליותר. החלקים שיותר אהבתי בהופעה (שהיתה מעולה לפי כל קנה מידה, מהנה וזורמת עם בחירת שירים טובה) הם בהם הנגנים החליפו תפקידים וכלים, וכן באותה שרשרת "אנפלאגד" לקראת הסוף. אני מודה שחלק מהחלטתי להגיע ספציפית להופעה הזו היה מיקומה, והעובדה שרציתי לראות איך תיראה הופעה של דיסק חדש (בהשוואה להופעות האפיות מהשנים האחרונות שראיתי כבר). הגיטרה החשמלית עשתה עבודה מעולה. אגב, אם כבר מבצעים את "מערבה מכאן", אפשר להפיק ממנו הרבה יותר דרמטיות. ותודה לטריליאן שהביאתני (בסופו של דבר) הלום.

אני לא מבין על מה התלונות

לדעתי היתה הופעה מצויינת. נהניתי מאוד מהשירים המאוד לא שיגרתיים. כמו-כן, התלבושות, כמות הנגנים והצורה בה התנהלה ההופעה. אני לא מבין את התלונות בהודעות הקודמות. לא ניתן לשיר את כל השירים בהופעה אחת, ולא ניתן לעשות הופעה אישית עבור כל אחד לפי רשימת השירים האהובה עליו. זו הופעה טובה לדעתי עם הרכב שירים טוב ונכון, כולל המחרוזת, ואני מקווה שהיא תימשך באותה הרוח. שאר הדברים(שאליהם כיוונו המבקרים) הן בעיות שוליות מאוד שודאי יפתרו במשך הזמן, אך הם לא פוגעים באיכות השירים שנבחרו ובביצועים המחודשים והנדירים (ע"ע "מרוב אהבה").

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא חושבת שאלה ממש תלונות

סה"כ לכל אחד יש את הטעם שלו והציפיות שלו, וברור לכל אדם ריאלי שזו לא הופעה פרטית בהזמנה, ועדיין אנשים בוחרים לשתף את שאר אנשי הפורום בפנטזיה המושלמת עבורם. שים לב שלא היתה כאן הודעה אחת שלא שיבחה את ההופעה או ניסתה לטעון שזו לא היתה הופעה טובה. דעות שונות הן דבר לגיטימי, אם כולם היו חושבים בדיוק אותו הדבר היה מאד משעמם...

אם כך

מה מפריע לך דעתי השונה על התלונות ???? לא סתמתי לאף אחד את הפה ולא אמרתי חלילה מה לכתוב. ציינתי שאני לא מבין על מה התלונות אם ההופעה היתה מצויינת?? אם הדברים ברורים כמו שכתבת בשורה הראשונה (לאנשים ריאלים), אז למה להתלונן זה סתם שלילי ולא מוסיף, אם הכוונה לכתוב כמה ההופעה טובה. וחוץ מזה דעות שונות לא חייבות בהכרח להיות מנוגדות. אני מעריך אנשים שכותבים ביקורת(בצורה מכובדת), גם אם היא לא מחמיאה, אין פסול בזה. אבל יכול להיות שאני לא מבין. זה בסה"כ נשמע כמו למצוא תמיד דברים שליליים בכל דבר. אבל אם כך אנשים רוצים להתנסח שיבושם להם.

trilliane

Well-known member
מנהל
רק אמרתי שלדעתי אלה לא תלונות

בשום מקום לא כתבתי שדעתך לא לגיטימית ואני לא מבינה איפה בדברי ראית נסיון לסתום לך את הפה. זהו.

למעלה