מ-ה-פ-כ-ה!

ש@לתי

New member
מ-ה-פ-כ-ה!

מהפכה אזרחית...מה דעתכם? הפרדת דת ממדינה??? anyone?!
ש@לתי

metal_slug

New member
תלוי איך תגדיר הפרדת דת ממדינה

הפרדה בין דת ומדינה צריכה להעשות, בעיקר בייצוג המוגזם של המגזר החרדי בכנסת : 17 מנדטים לש"ס, 5 מנדטים לאגודה, כלומר 22 מנדטים, כשהחרדים מהווים רק כ-10 אחוז מהאוכלוסיה, כלומר 12 מנדטים. גם הגיע הזמן להפסיק את הכפייה הדתית העצומה שיש בארץ. אבל, מה שלא צריך לעשות, הוא להפוך את ישראל למדינת כל אזרחיה. המדינה צריכה להיות מדינה *יהודית* חילונית, כי אם נקח את הצביון היהודי מהמדינה, היא לא תתקיים יותר.

metal_slug

New member
אשמתם, שהם מרמים את הציבור שמצביע

בשבילם. הבטיחו עזרה לשכבות החלשות, ועוזרים רק לעצמם ולוולוו שלהם. ש"ס היא מפלגה של, תסלחו לי, זונות, שכל מה שהם מנסים לעשות בכנסת זה להפוך את ישראל למדינת הלכה. וחוץ מזה, במדינה מתוקנת, לא אמורות להיות מפלגות דתיות. לדת אין שום קשר למדינה, ולא אמור להיות.

אריאל1

New member
חליזון ממתכת

איך אתה מגדיר מדינה יהודית חילונית. מה זה בכלל מדינה שיש בה רוב יהודי? במה מתבטא היהדות בדיוק?

metal_slug

New member
היהדות תתבטא בסמלים:

הסמל של המדינה שלנו, הדגל שלנו, ההמנון שלנו.

tali_le

New member
ומה אז?

אני מבינה שישראל הוקמה כמדינת העם היהודי והכול... אבל נרצה או לא נרצה, יש כאן מיעוט לא קטן וגדל בהתמדה של אנשים שאינם יהודים יש להם אזרחות ואנחנו מצפים מהם שיתרמו למדינה ויזדהו איתה... אבל איך? אם גם בטקסים לזכר ההרוגים מהם שמתו בהגנה על כולנו שרים שיר שכולל: "נפש יהודי הומיה" ?!?

metal_slug

New member
מתוך המיעוט ההולך וגדל של הלא

יהודים, רק הדרוזים, וחלק קטן מהבדואים, משרת בצה"ל. מיותר לציין שהערבים לא משרתים בצה"ל, והאמת היא, שטוב יותר לכולנו שהם לא ישרתו בו, כי על המוסר של ערביי ישראל למדנו בארועי אוקטובר. לא יעזור, אבל תשאלי כל ערבי ישראלי אם הוא מוכן להלחם למען מדינת ישראל, הוא יגיד לך שהוא לא מוכן, במיוחד לא כנגד הפלסטינים שבשטחים. כמובן שאחת הסיבות היא הקיפוח שלו הם "זכו" במחצי המאה שאנו שולטים בארץ, אבל הסיבה האמיתית, ואני מאמין שכל אחד, לא משנה מאיזה מפלגה הוא, יודע מה היא, והיא העובדה הפשוטה שהם מוסלמים, ואנחנו יהודים, וערביי א"י עוד לא הפנימו שאנו אלה השולטים במדינה. ואגב, אני לא מבין למה המיעוט הערבי צריך לבוא לידי ביטוי בהמנון המדינה, או בסמלים שלה? בואו נביט בארה"ב לרגע: ארה"ב היא מדינת כל אזרחיה, אין על כך כל ויכוח. אבל בסמלים שלה לא בא לידי ביטוי המיעוט היהודי הדי גדול במדינה, לדוגמה. גם החגים הם חגים נוצריים, כמו חג המולד. גם בהמנון אין שום הזכרה של מיעוטים אחרים, למיטב ידיעתי, ההמנון האמריקאי הוא סיפורו של קרב בין האמריקאים לבריטים. אבל הפלא ופלא: אף אחת מהקבוצות לא קמה ולא אומרת דבר.

tali_le

New member
שני דברים

1. ישנם גם הרבה ערבים שרוצים לתרום ולשרת את המדינה, פשוט לא נותנים להם 2. ארה"ב היא מדינה חסרת דת ואין בה אפליה ע"פ דת בשום מקום, אין שום סממן דתי בהמנון או בדגל

metal_slug

New member
שני דברים בתשובה

1)"הרבה" ערבים? כמה כאלה *את* מכירה? 2)נכון, אין בארה"ב אפליה על רקע דתי, אבל איך שלא תסובבי את זה, החגים הרשמיים נוצריים, יום המנוחה הרשמי הוא נוצרי.

גיא*

New member
אני אישית מכיר

מספר בני נוער ערבים שמעונינים לשרת בצבא אך ממספר סיבות [הצבא לא יקבל אותם, או ליתרק דיוק יהיה מאוד מאוד קשה. חלק מהציבור הערבי יחרים אותם, היה גם לפני כמה זמן ראיון בידיעות אחרונות אני חושב עם חיילים ערבים, הם סיפרו על החרם שהם ומשפחתיהם מקבלות בכפרים...] בקיצור, אותם בני נוער שציינתי לא יוכלו לשרת בצבא אבל כדי לא להרגיש שהם לא תרמו למדינה הם מתכוונים לעשות שירות לאומי.

metal_slug

New member
תראה, יש יוצאים מהכלל בכל סביבה

אבל הרוב המוחלט הערבי לא רוצה לשרת את המדינה. יתרה מכך, אני משוכנע שרובם אפילו לא מכירים בקיומה של מדינת ישראל

גיא*

New member
אני חושב שזה מאוד קל

להגיד שבכל כלל יש יוצאים מין הכלל. שאלת על הכרות אישית עם ערבים שמעוניים לשרת בצבא אז עניתי. ומדוע אתה משוכנע שרובם לא מכירים בקיומה של מדינת ישראל? בהתבסס על מה בדיוק אתה אומר משפט כזה?

metal_slug

New member
מתוך העובדה הפשוטה

שאני מניח שכולנו ראינו בעד מי מפגינים הערבים הישראלים, והם לא מפגינים הפגנות תמיכה בשלטון הישראלי. גם חברי הכנסת הערבים הם לא בדיוק אות ומופת לנאמנות למדינה. וגם אני מכיר כמה חבר´ה ערבים, בזמנו אפילו הייתי משתת, בפגישות שלום כאלה, לדו-קיום וכו´, אבל מה אתה יודע, עכשיו הם מפציצים את הדואל שלי בדואר נאצה...

ש@לתי

New member
UsA

האמריקאים הם לא כמו ישראל! ישראל היא מדינת קיבוץ גלויות שמגדירה את עצמה כיהודית! ארה"ב היא מדינת קיבוץ גלויות שלא מגדירה את עצמה כנוצרית! למען האמת חנוכה הוא חג ידוע כמו חג הפסחא בארה"ב! ו"עוד יבוא שלום עלינו" הוא שיר מוכר גם בארה"ב! אתה אומר שבסמלים של ארה"ב אין ביטוי ליהדות...איזו טעות! דוגמא אחד מיני רבות- ניו יורק! העיר והאגדה! עיר שצורת הדבור בה ואופן החיים בה היוו השראה לסרטים רבים וסדרות טלויזיה רבות! "משיגנע"..."קלוץ"..."שמוק"...אלו רק מעט מאוד מילים מהשפה הניו-יורקרית! ו"משיגנע", "קלוץ" ו"שמוק" הן מילים באידיש! אידיש היא שפה יהודית! והיא השפיעה רבות על התרבות בניו-יורק! ובארה"ב כולה! ואני מספר לך את זה מידע! בהמנון ארה"ב המילים מתייחסות לאומה האמריקאית כעם, עם שבנוי מקבוץ גלויות, יש בו יהודים,ישראלים, ערבים, בריטים, אוסטרלים, גרמניים.... אין מקום להשוות בין ארה"ב לבין ישראל המגדירה את עצמה כמדינה יהודית שנותנת זכויות שוות לכל אזרחיה! ש@לתי
בקנה

metal_slug

New member
מה הקשר?

אני לא מדבר על "חגים ידועים", או "שירים מוכרים", או whatever. אני מדבר על חגים *רשמיים*, ולא חנוכה, ולא פסח, ולא שום חג יהודי אחר הם חגים רשמיים בארה"ב. גם בסמלים אני מדבר על סמלים *רשמיים* של מדינה, ולא הדגל, ולא ההמנון האמריקאי, ולא שום דבר אחר, לא מביא לידי ביטוי את המיעוט היהודי שחי בארה"ב. ואגב, ההמנון האמריקאי הוא תאור של קרב, ולא יותר מזה. מכאן, ש*אתה* טועה. קודם תרד לסוף דעתו של מישהו, לפני שאתה מתחיל לקטרג עליו.

ש@לתי

New member
Usa once again

נו...זאת הייתה כוונתי- אין להם חגים רשמיים! ארה"ב היא מדינה שהדת מופרדת בה מהמדינה. אבל אם אתה אומר שיש להם קטע של רוב מסויים אז אתה טועה! בארה"ב כל המיעוטים באים לידי ביטוי! נראה לי שגם אתה לא ירדת לסוף דעתי לגמרי. ש@לתי
בקנה

metal_slug

New member
יכול להיות...

אבל אני משוכנע במאה אחוז שהחגים הרשמיים כולם נוצריים. עזוב, זה לא שווה את הויכוח

החגים הרשמיים יהיו נוצריים,

משום שהרוב שם נוצרי. אבל שלא כמו בארץ, ליהודים, ולשאר המיעוטים בארה"ב, יש זכויות שוות, יש להם תנאי מחייה, יש להם אפשרות לבחור, יש להם זכות להיות מי שהם, ולא נלחמו בהם כדי להקים את המדינה. לכן ליהודים אין סיבה להתמרד, הם שמחים מאורח חייהם, הם חיים את חייהם היהודיים, בידיעה שמותר להם לעשות כל דבר שכתוב בחוק, שאין סיכוי שישימו אותם בסגר, באיזה מכלאה בגודל של עיירה קטנה. למה שיתמרדו? איך אפשר להשוות את המיעוטים בארה"ב למיעוט הערבי בארץ?!

metal_slug

New member
לא השוותי

גם אני חושב שערבים צריכים שוויון זכויות, אבל העניין היה על ייצוג בהמנון, ובסמלים לאומיים, וכמו שהיהודים לא מיוצגים בארה"ב, כך גם הערבים לא אמורים להיות מיוצגים כאן. ונכון, אי אפשר להשוות בין הערבים בארץ, ליהודים בארה"ב. אני אצטט אותך : "לא נלחמו בהם כדי להקים את המדינה". היהודים הם מיעוט שליו בארה"ב, בעוד שהערבים מאוד, מאוד רחוקים מזה.

למעלה