וודאי שמותר לשאול שאלות...
אצלנו ליל הסדר נמשך כל השנה (ואין הגבלה על מספר השאלות)... בואי ננסה לנתח את המושג "יוצא בשאלה": אצל החרדים, על כל שאלה, קיימת תשובה. גם על שאלה עליה אין תשובה לוגית, קיימת תשובה: "הרבי אמר", אלוהים אמר" וכו´. יוצא בשאלה הוא אדם שמתחיל לשאול שאלות גם כשאין עליהן תשובות. האם כל יוצא בשאלה מפסיק להאמין? זה מאוד תלוי באותו האדם. ישנם כאלו שהופכים להיות חילוניים ומפסיקים להאמין. אך ישנם רבים אחרים שהופכי להיות דתיים או מסורתיים. את מכירה טונות של חוזרים בתשובה? אני מכיר טונות של יוצאים בשאלה. הסיבה לכך שאת לא מזההאת היוצאים בשאלה היא שבניגוד לחוזרים בתשובה, אותם קל מאוד לזהות (הם שכנים שלנו, הם חברים של חברים שלנו, הם קרובי משפחה שלנו), היוצאים בשאלה נראים בדיוק כמו כל אדםחילוני אחר.כל עוד לא פתחת אתם בשיחה על הנושא והם לא אמרו לך זאת במפורש, לא תוכלי לזהות אותם. מה יש יותר? שאלה מעניינת שאין לי עליה תשובה ברורה. ברור שישנם רבים הנכנסים לכלא או מסתבכים בנסיבות כאלו או אחרות וחוזרים, דרך ש"ס ודומיה, בתשובה. אם נחשיב את אותם האנשים בחישוב הכללי אזי ברור כי החוזרים בתשובה רבים על היוצאים בשאלה. אך ללא אותם אנשים, אני חושב שיש שוויון בין המתחרדים למתחלנים. מזרוחניקים או חרדים שיוצאים בשאלה - מה יש יותר? לדעתי, מזרוחניקים. אם כי היציאה בשאלה שלהם היא הרבה יותר מינורית ומוחלקת באלגנטיות. הם מתפרפרים בישיבה, ובצבא, לאט לאט, הכיפה מחליקה לה מהראש. בניגוד לחרדים היוצאים בשאלה שאצלם התהליך הוא דרסטי הרבה יותר. שמח לראות אותך פה ומקווה שהצלחתי לענות לך, אלי