מ"כ יחידת מגל.

אספוס2

New member
מ"כ יחידת מגל.

טוב, התקבלתי לתפקיד ואני שמח ומואשר.
שואל את אלה שעברו וגויסו לתפקיד.
א. מה חשוב לי להביא לטירונות ולקורס? מבחינת ציוד וכדומה...
ב. איך היציאות?
ג. אני אמורלהתגייס באחד מימי חמישי האם לדעתכם ישחררו אותי בסופ"ש או שישאירו אותנו בבסיס הטירונות?
ד. מבקש טיפים מאלה שעברו או יודעים על המסלול.

MadBerry

New member
היי, כמה תשובות.

קודם כל, מה חשוב להביא לטירונות ולקורס - אתה יכול לחפש פה בפורום כל מיני רשימות שאנשים כתבו על מה כדאי להביא לטירונות. שים לב להתכונן עם הציוד לטירונות 03 ולא ל-02 קליל.

איך היציאות? זה תלוי באופי הפלוגה שלך. במחלקה שלי (מרץ 12) סגרנו 3 שבתות לאורך כל חצי השנה הזאת, כשמחלקות אחרות סגרו יותר מאיתנו, הפלוגה השנייה היתה חוזרת בכלל מקוצרות, והמחזור שאחרינו היה סוגר 12-2, כמו שלנו הבטיחו אבל לא קיימו. שוב - זה תלוי בפלוגה שלך.

האם ישחררו אתכם? התשובה היא כן, 99 אחוז. כל קורסי המ"כים מתחילים בחמישי וביום שלאחר מכן החיילים משתחררים הביתה. למה 99 אחוז? כי אני לא יכולה להבטיח לך שום דבר. מצד שני אם תלך לכנס שבדרך כלל מתקיים לפני הגיוס, סביר להניח שיתנו לך שם תשובה.

המסלול עצמו:
חודש של טירונות 02 - אתה טירון לכל דבר ועניין ועדיין לא מדברים איתך על פיקוד בשום צורה. טירונות 02 רגילה, אמנם מורחבת.

חודש של טירונות 03 - כל התכנים המלאים שיש לעבור כדי להיות מוסמך רובאי 03. כמובן הקושי עולה בהתאם.

הקורס הפיקודי - מתחילים לדבר איתך על פיקוד. כאן אתה כבר 'קורסיסט' ולא טירון או חניך. תתנסה בסימולציות, בסיטואציות פיקודיות, תעבור שיעורים ותכנים הדרכתיים ופיקודיים מעניינים מאוד, וייצא לך לחוות התנסויות שונות ומשונות.

השלב המסכם, הכולל את השיבוצים, ההתנסויות הסופיות (ימי פיקוד בבסיס טירונות אמיתי) וטקס הסיום.

במהלך חמשת החודשים האלו תעבור גם המון מטווחים, כמה שבועות שטח, ניווטים ומסעות, ותידרש לעבור בראור התחלה, אמצע וסוף. אל תדאג לכושר - הוא ייבנה עם הזמן. אל תראה את הקורס כמשהו מפחיד, בסוף עוברים הכול, גם מי שחשב בהתחלה שהוא לא מסוגל לזה, אבל מה שכן דע שגם הרבה אנשים נושרים במהלך הקורס (מרצון שלהם או מהחלטת המפקדים).

מה שחשוב זה שבסוף אתה יוצא מפקד, והלאה לסדיר.

שיהיה בהצלחה!

MadBerry

New member

למעלה