מ מק מקר מקרו מקרון שוקולד ../images/Emo47.gif
לרגל חגיגות יום העצמאות לביצה של הצפרדעים
, הנה לכם הכיבוד הקל קווה שהכנתי כדי שיהיה מה לנשנש בזמן מופע הזיקוקין - אחרי הכל, כמה כבר אפשר לחיות על זבובים ומים עומדים קווה? מקרו(ן) שוקולה(ד) 125 גר' שקדים טחונים 190 גר' אבקת סוכר 20 גר' אבקת קקאו (ממליץ על זה של van houten) 100 גר' חלבונים 30 גר' סוכר 1. מנפים יחד השקדים, אבקת הסוכר ואבקת הקקאו. 2. מקציפים החלבונים לקצף ומייצבים בהוספת הסוכר בהדרגה תו"כ ההקצפה. 3. מקפלים לקצף את החומרים היבשים עד לקבלת תערובת הומוגנית ומבריקה. 4. מזלפים על משטח סיליקון בקוטר הרצוי (לי יצאו כ-35 יחידות בקוטר של 3.5-4 ס"מ בערך). 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס. אל תשאלו אותי כמה זמן - כבר אמרתי שאני לא אופה לפי זמן אלא לפי ריח, עין ומגע. למתעקשים להערכתי מדובר בכ-10 דקות אפייה. 6. מצננים. אחרי הצינון מחלקים המקרונים לזוגות. מזלפים בין כל זוג גנאש שוקולד. משאיר לכם לבחור את הגנאש שאתם מעדיפים. בתיאבון... יאללה אני רץ לראות זיקוקין קווה...
ולהביא לצרפתים בראש
לרגל חגיגות יום העצמאות לביצה של הצפרדעים