טלמון סילבר ידידי, בעל כסיות המשי
צח הלשון, שלומך ישגא לעד. קינתך "עכשיו גם הצד שלנו ירד לרמה הזאת וחבל" היא מותרות של איש האחוד הארופאי היושב באירופה הממוזגת, בוחן סרטי שטח "מאוזנים"(*) של CNN, כמשקיף מן הצד, כותב חוות דעת "מאוזנת", ואחרי משמרת של תצפית במשרד ממוזג, נוסע לביתו בפרבר שקט ויפה לראות חיים עם אשה וילדים מופתיים. אנו איננו יכולים להרשות לעצמנו מותרות אלה. C´est la guerre, et a la guerre, comme a la guerre אין לי דבר נגד אמונה. אם אתה אומר לי "בחרתי להאמין", אומר לך "יפה, תבוא עליך הברכה", אולם, אם תאמר לי "החלטתי להאמין כי הוכיחו לי", אומר לך "איה ההוכחות? הוציאן אלינו ונדען" ואוכיח לך כי לא הוכיחו לך דבר. הפרכה זו חייבת להעשות פומבית, ללא הפוגה, ללא התמתנות, ובעקר, ללא רחמים. מי שמרחם על אכזרים, סופו שמתאכזר על רחמנים. חובה להבהיר לכל מתלבט, המוכן עדיין להקשיב, כי _אין_ _הוכחות_. שומה להבהיר כי ההחלטה להאמין יש בה סכון של השקעה ללא תמורה, ויש גם להדגיש כי משום בחינה מוחשית, לא נצפתה מעולם תמורה (התמורה, אם בכלל, תינתן בעולם האימטריאלי, immaterial, תרתי משמע)... (*) "מאוזנת" - אם, דרך משל, אתה מציג חתול סמטאות, כרות-כף, ושתום-עין על ערימת אשפה בסמטאות ג´נין, עליך, כאיזון, להציג כנגדו את זוכה הגביע בתחרות הכלבים השנתית בסביון, יוצא מ- beauty parlor, עם פאן שעלה 300 שקל (קרדיט - פרנץ קישהונט)