נאברו מנצח בפעם הרביעית בקריירה, מה צפוי בהרים הגבוהים

gadis13

New member
נאברו מנצח בפעם הרביעית בקריירה, מה צפוי בהרים הגבוהים

קבוצת הבריחה יוצאת לחופשי. מאבקים מרים שגררו מהירות גבוהה בחלק הראשון של המרוץ לא מנעו לבסוף מקבוצת בריחה לא קטנה לצאת אל דרכה אך לדרך הבריחה השתחררה קבוצה לא קטנה בת 0000 רוכבים בהרכב חזק מאוזן ורעב.
ואמנם אוריקה לא המתינה שהפער יצמח ללא סוף, התמקמה בחזית הדבוקה וניהלה משם מרדף עיקש אחר קבוצת הבורחים אך למצערה לא מצאה לה שותפים. הפער אמנם לא הרקיע ונשאר יציב לאורך הזמן, אך כאשר הופיע העזרה המצופה ~ 25 קמ' מהקו הוא החל לרדת ו-18 קמ' מהקו נשארה בידי הבורחים בסך הכול דקה אחת. 10 קמ' מהקו כבר לא היו בידי הבורחים לא יותר מ- 30 שנ' וגורלה נחרץ.
משחק חדש. בחזית הופיעו אז קבוצות שלהן הסיטואציה החדשה (הפער שצומצם) קסמה, ואף שלל קבוצות מתחרי הדירוג הכללי (וקבוצותיהם) שדאגו להיות לא

קישור

זה לא מובן

לפני הקטע היה נראה שהקטע הזה מתאים לרוכבי המרוצים החד-יומיים, העליה האחרונה היא של כ-1 ק"מ בשיפוע של כ-10% ואחר כך קטע מתגלגל של 2-3 ק"מ. למשל, בתיאור החי של סייקלינגניוז נכתבה הפסקה הבאה:
Before the start, Orica-GreenEdge's Simon Clarke laid out his team's approach to the afternoon, noting that he expected BMC to play a prominent part in controlling affairs in support of Philippe Gilbert. "The race depends on BMC really. If it suits one person, it’s Philippe Gilbert," Clarke said. "It can also be good for Michael Matthews so we might help BMC and Katusha to bring the breakaway back.”
ומה קיבלנו בסוף? הניתוח שלי לגבי ה-19 הראשונים שהגיעו תוך 5 שניות מהמנצח:
9 רוכבים שהם נטו רוכבי גרנד-טורים. בלי תוצאות טובות בחד-יומיים. 8 רוכבים שהם חצי-חצי: גם גרנד-טוריסטים וגם בעלי תוצאות טובות בחד-יומיים. 1 - ספרינטר (בוהאני) ו-1 שאני לא מכיר.
איפה היו מומחי החד-יומיים? 20 שניות אחרי המנצח הגיעו: פוצאטו, ז'ילבר, קולובנב. 30 שניות - מייקל מתיוס שהקבוצה שלו עבדה כל היום בשבילו. אלו הם רק שמות נבחרים. בגרופטו - 14 דקות אחרי המנצח: בונן (מקום שני אתמול ויודע לטוס מעלות כאלו בפלנדריה), קנצ'לרה, ג'ון דגנקולב ופטר סאגאן (מקבל הנחה כי היה חלק מהזמן בבריחה). כולם רוכבים שיודעים להתמודד עם מסלול כזה.
לי התמונה הזו לא מובנת. אמנם מדובר על מרוץ קטעים ארוך, אבל זה "רק" הקטע ה-13 ועדיין לא היו קטעים הרריים מתישים של יום אחרי יום שאמורים לחסל את כל רוכבי החד-יומיים האלו שהם רוכבים מנוסים וכבר היו במעמדים הללו. אני רואה שתי אפשרויות. או שרוב הרוכבים של החד-יומיים בסך הכל מתאמנים לאליפות העולם ולא מעניינת אותם הוואלטה, או שאולי, מעורבים כאן חומרים אסורים. זה לא שאני חושב שפוצאטו וז'ילבר בהכרח נקיים, אבל יתכן שכל אחד "מתזמן" את השיא שלו לשבוע אחר.

gadis13

New member
גם וגם ולא רק

נכון שהקטע, על פניו, 'נועד' לחד יומיים, אך לא נכון שעתה, ביום השלוש עשרה למרוץ, אין השפעה מצטברת ומשמעותית ל-13 הימים. אפשר לראות את אותם קטעים בחום הלוהט בשבוע הראשון כשווה ערך לאותם "קטעים הרריים מתישים של יום אחרי יום".
הוואלטה פחות נשלטת משני האחרים - הג'ירו וכמובן הטור - והמועמדים לעזרתם במרוץ קבוצות פחות חזקות מבשני האחרים חייבים במשנה זהירות, קבוצותיהם לא מאפשרות לקבוצות האחרות ייצוג משמעותי בחזית ברגעים המסיימים.
נכון שלמירוץ הגיעו רוכבים בכדי לצבור קילומטראג' ברגליים - חלק למטרת השתתפות באליפות העולם, וחלק קילומטראג' 'אבוד' שנדרש למערכותיהם הפיזיולוגיות (פרום, טלנסקי, וגם קונטאדור), וכך קשה לדעת מי מתכוון בדיוק למה ומה יוצא מכול זאת בסוף (ולחלק מהרוכבים זה ממש לא מאוד משנה (סאגאן)).
סמים? אם תוצאות הפספורט הביולוגי לא יצוצו עכשיו, הן עלולות לצוץ עוד שנה, עם 'תיק' תפור שממנו כמעט בלתי אפשרי להיחלץ; מתאבדי הסמים יושבים כבר רובם בבית וספק רב אם יופיעו שוב בסבב (אולי קרויזיגר יחזור עוד שנתיים). קשה לראות את הדבוקה מתלכלכת כבעבר עם הפספורט, אך האמת היא שקשה לדעת מה ילד יום.

gadis13

New member
בציוץ של מוביטאר

יש את כול הפרטים הנחוצים לקטע היומי

gadis13

New member
מישהו מכיר, מישהו מזהה?

אוסקר פריירה באיזור היציאה בסנטאנדר. פריירה ניצח 7 קטעים בוואלטה בשנים 2000, 2004, 2007, 2008

gadis13

New member
עידכון מזג האוויר

סיכויים לגשם בטיפוס המסיים לקמפרונה

למה צריך פספורט ביולוגי אם מצדיקים טיעונים מופרכים

כמו של דריל אימפי שיצא חיובי לחומר ממסך וטען להגנתו שהרוקח זיהם לו את החומר החוקי שלו בחומר האסור. טענתו התקבלה. בקיצור, כשקבוצות כמו קטיושה וטינקוף-סקסו, שלא הצטיינו במיוחד בנג"ש הקבוצתי הראשון שהיה קצר מאוד, שמות את הפועלים שלהם קדימה 10 ק"מ לסיום (קטע 13, היו ימים חמים) והם רוכבים 60 קמ"ש ומעלה, אז אני לא מתרגש ממילים כמו "פספורט ביולוגי".

gadis13

New member
במקרה של אימפי ל- UCI עדיין שמורה זכות הערעור ל-CAS

ואכן מעניין אם היא תעשה זאת (אין לשכוח שבתי המשפט של ההתאחדויות המקומיות הינם מדי פעם בעלי נטייה להקל עם כוכבי מדינותיהם).
*טינקוף רכבה מצויין בנגד השעון הראשון!
*קטע 13 הובל על ידי אוריקה כך שאין סיבה מיוחדת מדוע שלא ישלחו את הרוכבים קדימה ואלו אף ידווושו מהר.
*להתרגש מפספורט ביולוגי נשמע מעניין לא הרבה יותר מאשר להתרגש מהספורט עצמו (למה דווקא אופניים אם כדורגל (למשל) בהחלט עשוי להשמע הרבה יותר מרגש אם חושבים עליו בדרך בלתי מרגשת).

הדוכן היום למעלה בקמפרונה

למעלה