נאווה - אולי לך יש הסבר

ornelia

New member
נאווה - אולי לך יש הסבר

בשבועיים האחרונים יש לי טעם מתכתי בשיניים שגובל בחמיצות. אפילו הדיבור שלי השתנה כתוצאה מכך - (קשה לי להסביר) רשמתי זאת מספר פעמים ולא מצאתי מזור? - האם את יכולה לעזור?

ornelia

New member
דווקא כן

תשובתו לא היתה כל כך בהירה לי ואם כן יקרה מאד להחליף את כל הסתימות בפה ממתכת לחומר אחר. יכול להיות משהו טבעוני או חלופי שיכול לעזור בשטיפות פה או משהו דומה

בטיה

New member
ישנה עוד אפשרות

לפנות לרופא גסטרו ולעשות בדיקה אם מיצי הקיבה לא עולים קצת למעלה בדיקה שנקראת מנומטריה של הושט. אולי את גם סובלת מבקע סרעפתי. יכול להיות שכדור אחד כמו לוסק יפתור לך את הבעיה בהצלחה!

ornelia

New member
החשיבה שלך נכונה

אני אכן סובלת מבקע סרעפתי ולוקחת כדור כל בוקר. אבל באמת איך לא חשבתי על כך? כי זה ממש מוזר בגלל שהלשון נוגעת בשיניים וזה עושה לי צמרמורת אני "מבריחה" (מצחיק) אותה מהר והדיבור שלי פחות ברור.

ששרון

New member
הי אורנליה

אין לי מושג ממה הטעם נובע, אך אני כן יודעת שרצוי מאוד להוציא גם בלי קשר את הסתימות מהמתכת ולשים במקומן סתימות לבנות מחומר שאינו מתכת (כמו שלי יש). קראתי הרבה חומר על הנושא ומסתבר שהסתמות מהמתכת מתפוררות עם הזמן ומחלחלות לגוף, ויש לזה הרבה נזקים שבטח נאוה תוכל להסביר לך עליהם. בקיצור, היום בגלל שרופאי שיניים ידעים על כך, הם בכלל ממעטים להשתמש בסתימות מתכת, הרופא שלי לדוג אמר לי שהוא מסרב לעבוד עימן בשל השם הרע שיצא להן, ולא לחינם, ובן זוגי אפילו החליף את כל סתימותיו ללבנות בשל המידע שקראנו בנושא. שרון

מעפרה

New member
לגבי הסתימות

לא ידוע לי על כל הוכחה מדעית לנזק שבסתימות מתכת. אם יש בעיה עם סתימה מסויימת שמתפוררת בפה, יש להחליפה ע"י רופא שיניים בחדשה. אני יכולה להבין שתעדיפי שהסתימות החדשות יהיו לבנות. להחליף את כל הסתימות הישנות נראה לי צעד קיצוני ויקר להחריד. אם הטעם לא נובע באמת מהסתימות, אז זה גם מיותר. עפרה מ. אפידמיולוגית

מעפרה

New member
המממ...

פעם ראשונה שאני כותבת כאן. למה השם שלי מופיע ב- bold? עפרה

ornelia

New member
../images/Emo141.gifעפרה

כל אחד רואה את הודעותיו שלו ב-BOLD את שלך אני רואה כרגיל. תודה על האינפורמציה. דרך אגב מה זה וסליחה על הבורות: אפידמולגית?

dodo281

New member
הי עפרה יקרה ../images/Emo13.gif

שמך מודגש - פשוט עמ"נ שתוכלי לזהות הודעותייך בקלות . כל טוף
DODO.

מעפרה

New member
היי, אורנליה ודודו

תודה על ההבהרה
לאורנליה: אפידמיולוגיה היא תחום במדעי הרפואה שעוסק בסקרים רפואיים שמטרתם למצוא גורמים למחלות או להתנהגויות רפואיות של בני אדם. תסמונת התשישות הכרונית הוגרה לראשונה ככזא על ידי אפידמיולוגים מן המרכז הלאומי לבקרת מחלות (CDC) של ארה"ב.

איתי ts

New member
לגבי הוצאת סתימות, זהירות בהמלצה!

שרון, הערה קטנה בענין הסתימות. היה מקובל בעבר לייחס תחלואים שונים להרעלת כספית הנוצרת מאותן סתימות "מתכת", כיום גם לשיטת אלו ,לא מומלץ להוציא סתימות קיימות ולהחליפן כיוון שבתהליך פירוק הסתימה מופרש כספית הגורמת להרעלה ונזק קשים יותר מזו של סתימה הקיימת בפה. על כן מומלץ מראש לא לעשות סתימות העשויות סגסוגת המכילה כספית אך להוציא את אלו הקיימות ללא הצדקה מבחינת בריאות השן אין בכך צורך ויתר על כן ספק אם הדבר מועיל מבחינה בריאותית!

ornelia

New member
../images/Emo141.gifתודה לכולם על ההמלצות

קראתי את כולן בעיון רב. הרבה כוונים - אקווה שזה יעבור לבד ואם לא אפנה לעזרה מקצועית. תודה

ששרון

New member
הי איתי, תודה על המידע

לא ידעתי, ולבן זוגי לא מזמן החליפו סתימות מתכת בלבנות...וחבל שלא ידענו על זה קודם לכן, לא הינו עושים. גם עלה הרבה, וגם אתה אומר שזה בעייתי! אגב, זה איתי שאני מכירה? או איתי אחר
? אם זה איתי "שלי" אז הי הי , ואיזה כיף לראות אותך כאן שרון

איתי ts

New member
שרון, כן זה איתי , קפצתי לבדוק

את המלצתך, שלחת מייל וכתבת בו על ניהול ע"י נטורופתית. את יודעת, אני קצת בקטע אז קפצתי לבדוק מה הענינים, וכו'... מה ניש'? לגבי מה שנעשה, אין על מה להצטער, לפחות עכשיו יש לך בן זוג עם שיניים יפות, ולבנות
לא שווה?! להשתמע ורק טוב, איתי

ששרון

New member
הי איתי

, שווה, בהחלט שווה
)))))) ובעניין אחר - אתה רק באת, אבל נאווה המנהלת נעלמה קצת.. מקווה שהיא תשוב בקרוב

איתי ts

New member
שרון,אןלי היא נבהלה ממני חח..../images/Emo8.gif

עד כמה שידוע לי , אין לי מעורבות בהעלמות המסתורית. מוזר.. הא... מקווה שהכל בסדר אצל נאווה.

ששרון

New member
הי איתייצוק

אתמול היה פיגוע מחריד בי-ם, בן הזוג ישן שם ושמענו את האמבולנסים בדיוק כשדברנו בטלפון ללא הפסקה, ומיד אמרתי לו שהנה, היה פיגוע וכך אכן היה אני מקווה שהכל בסדר למי שגר באזור......... ( רמז
) לגבי נאוה-הבנתי מפה שיש לה איזו בעיה עם המחשב... תשוב בקרוב. אין לי מצב רוח . איזה מדינה מופרעת.

איתי ts

New member
הי שרון, הבנתי את הרמז..

גם מהבית שלי שומעים אמבולנסים כי זה ליד הציר לכיוון בי"ח הדסה הר הצופים. יש מן קטע מטורף כזה. אמבולנס ראשון ששומעים חושבים.. יש משהו מסכן שלא ממש מרגיש טוב. אם יש כבר אמבולנס שני כבר מתחילים לחשוש שהיה פיגוע. אחרי השלישי כבר יודעים שהיה... קטע מטורף הא, תראי אם באיזה מציאות אנחנו חיים.

tiaa1

New member
גם אני עייפה, כ"כ עיפה......./images/Emo7.gif

גם כשאין צפירות אמבולנסים אני דרוכה.... יהי זכרו של ד"ר אפלבאום ברוך,הוא ובתו....וכל ההרוגים

למעלה