קראתי...
שימי לב לדברים הבאים: 1. המכתב מנוסח בצורה פירסומית 2. כתוב איזה ניתוח הוא עשה לאנשים שעוררו אותו לחשוב על כיוון ניתוחי, אבל אין אף מילה שמסבירה מה נעשה בניתוח של הבחורה או בכל ניתוח אחר של אנשי פיברו. את מבינה, אילו לכל אנשי פיברו היתה רקמה כדוגמת זו שהוא ניקה, הרי שהיה ברור לכולם מהו הגורם וכיצד ניתן לטפל בו. 3. הסתיידות מכל סוג בגוף נובעת בפגיעה כלשהי בתהליכים ביוכימיים בגוף. נירוי ההסתיידות בנקודה ספציפית שיוצרת כאב במקום ספציפי, משחררת את הלחץ המקומי ולכן, לא סביר שתעלים כאבים במקום אחר. 4. בניתוח קורים כל מיני דברים מלבד הניתוח עצמו: החולה בהרדמה, יש מתן חמצן ועוד... כל אחד מאלו יכול היה להשפיע על החולים הראשוניים. 5. כשהרופא הנ"ל מצא סיבה טובה לחשוב שניתן לעזור לחולי פיברו בניתוח, הוא היה צריך ליצור מחקר כלשהו שיוכיח שהוא צודק. (פעם אחרונה שבדקתי, אסור היה לבצע ניסויים בבני אדם). אחרי שהיה מוכיח את התיאוריה, היה עובר לביצוע טיפולים אצל מתנדבים, ורק אם עד שלב זה היה ברור שזה עוזר, זה היה מתפרסם באיזה עיתון רפואי מכובד, וכל קהילת הרופאים היתה קוראת, מתרשמת ויודעת שזו אופציה (אם אני טועה - תקנו אותי) הבחורה לא הביאה במכתבה שום ממצאים מחקריים, או הסבר בכל רמה שהיא למהות הטיפול, או לגורם שמתקיים בכל חולי הפיברו. 6. גם אם הניתוח הזה טוב ועוזר, הוא סימפטומתי בלבד! הוא מפנה את גורם הכאב באופן מקומי ובכל מקרה אין לראות בו ריפוי המחלה. אז... אני לא רופאה ואינני יודעת על מה הבחורה דיברה, אבל הבאתי לך מתוך הידע הכללי שלי, ומתוך הבנתי את המסמך, את השגותיי עליו. אני מקווה שפרופ' בוסקילה ייכנס בסוף השבוע ויגיב גם על זה. אני בעצמי סקרנית לדעת אם יש לו מידע אחר / נוסף, והאם הוא שותף ודעתי או חולק עליה. __________________________________________________________________________________ עד כאן כתבתי על סמך המכתב של הבחורה. בינתיים, ממש על סף שליחת תשובתי, הצלחתי להיכנס לאתר של הרופא.
זה לא ניתוח במובן הרגיל של המילה. הרופא מתייחס לנקודות אקופונקטורה , ובפעולה מאוד שטחית, אם כי כירורגית, הוא עושה מניפולציות על נקודות לחיצה שמקבילות לנקודות הרגישות האופייניות לחולי פיברו. הפעולה המתוארת נעשית בקצות העצבים ולכן ניתן לומר שזוהי פעולה נוירוכירורגית. פרופ' בוסקילה הזכיר בתשובותיו כשנשאל על שיטות אלטרנטיביות שעוזרות, שאקופונקטורה מאוד עוזרת - אולי הרופא הגרמני מצליח להסביר למה... בכל מקרה, אין מדובר בטיפול כירורגי רגיל, ולכן לא היה זה הוגן מצד הכותבת לבקר כל כך בחומרה את אנשי הרפואה. רופאים עושים מה שרופאים יודעים לעשות. כל זמן שהם פועלים לטובת רווחתם של חוליהם, כל זמן שהם עושים את הכי טוב שהם יודעים - אין להאשימם. אדם הוא רק אדם ולעולם אינו יכול לעשות מעבר למגבלותיו. מקווה שעזרתי מבלי להתישך