נאווה לפני כמה שבועות המלצת לי על

ornelia

New member
נאווה לפני כמה שבועות המלצת לי על

אבץ למתכתיות שיש לי בשיניים או בפה. קניתי אבץ של חברת טווין לאב המכיל: 111% אבץ פיקןלינט 15 מ"ג 111% אבץ היסטידינט 15% מ"ג סה"כ אבץ 30 מ"ג אני לוקחת כדור אחד ליום למתכתיות הוא עדיין לא כל כך עזר לי מה שכן הוא מאד עזר לי לנשירת השיער. שאלתי- האם להגביר את המינון ולקחת יותר מכדור אחד ביום? אשמח לתשובתך

סבלנות! - מילת מפתח לכל ריפוי

כשיש שיפור במשהו - זה סימן שהיה חוסר. לגוף יש סדרי עדיפות שונים משלנו. האבץ מעורב בהמון תהליכים, בכל מיני מערכות: בין החשובות שבהן: חיסון, פוריות, עור. תני לזה כמה חודשים. הבחנת בירידה בנשירה. מה קורה עם ריפוי פצעים? מה קורה עם העור בכלל? והמחזור החודשי, האם הוא השתנה? ואיך את מבחינה חיסונית? הטעם המתכתי ייעלם כשלא יהיה מחסור. שאלת אם להגביר מינון. חכמינו אמרו: "תפסת מרובה - לא תפסת!" אני מאוד אוהבת את המשפט הזה. אין קיצורי דרך. העמסה על הגוף יכולה להכביד עליו ובכך להזיק יותר מאשר להועיל תני לזה זמן... מינימום 3 חודשים. עיקבי אחר השינויים כל זמן שהם קורים לטובה - את יכולה להיות רגועה. מומלץ מאוד למצוא מטפל/ת מקצועיים לליווי אישי. אי אפשר לרפא דרך האינטרנט. ההמלצות שאני נותנת כאן הן כלליות ובטווחי ביטחון. המלצות אלו, בשום אופן אינן מותאמות למטופל ספציפי, כיון שחסר המון מידע. לכן, אם את לא רוצה לפנות למטפל מקצועי, קחי מינון בטווח המומלץ על המוצר, וזיכרי: כל זמן שיש שיפור - זה עובד. ואם זה עובד = לא צריך לשנות. המשיכי לעדכן אותנו חג שמח!!

זוהרה7

New member
נאוה שלום וחג שמח../images/Emo24.gif

יש לי מטפל שמלווה אותי כבר שש עשרה שנים. הוא טיפל בי בהצלחה מאוד גדולה בנושא של אולקוס. אבל בנושא של התשישות והפיברומיאלגיה אין לו תשובה. הוא מאבחן דרך העיניים ומטפל גם בהומאופטיה וגם בצמחי מרפא וגם בתוספי מזון. הוא מתאים את הטיפול עם מטוטלת. איך את יכולה להסביר שבנושא של האולקוס הוא טיפל בהצלחה ובנושא של התשישות והפיברומיאלגיה הוא לא מצליח? ועוד שאלה - האם בטיפול בתוספים ובצמחי מרפא מרגישים את השיפור מיד או שזה יכול להיות הרבה זמן אחרי הטיפול? והאם יש לדווח לרופאים הקונבנציונליים על ההמאופטיה, התוספים וצמחי המרפא שקיבלתי לפני זמן? האם יכול להיות שיש התנגשות בין הדברים? האם כאשר לוקחים תוספים הגוף יכול לנקות את עצמו מעודפים או שזה נשאר בגוף ויכול לגרום לנזקים? אשמח לשמוע את דעתך. תודה וחג שמח. זוהרה*

פיברו ותשישות = מחלה קשה!!

סליחה שפיספסתי, וטוב עשית ששאלת שוב
קשה מאוד לעזור לאנשים עם פיברו - הם עיקר העזרה לעצמם
אולקוס הוא פשוט יחסית - יש אליו המון דרכים. הפיברו היא מחלה מורכבת מאוד, גם במימד הפיזי שלה, וגם ברגשי. כיון שכבר הסכמנו כולנו שכל אדם = עולם ומלואו, כך גם המורכבות של הפיברו שונה בין חולה אחד לשני. בנוסף לכך, הפיברומיאלגיה היא (למרות שיש כאן אנשים שמאובחנים כבר שנים) מחלה חדשה יחסית ולא כל כך מוכרת, אפילו לא לאנשי המקצוע. לגבי המטפל, כמו גם עם מורים, מטפל לוקח אותנו מנקודה A לנקודה B. אולי הוא נועד לסייע לך עם האולקוס ולא עם הפיברו. אולי את צריכה מטפל אחר שייקח אותך את כברת הדרך הבאה?!?? ואולי, אולי את הטריגר שלו ללמוד את המחלה בכלל, ולהתפתח דרך ההתמודדות שלו עם לעזור לך ספציפית?!?? מה מהשניים, או אם זו אופציה שלישית, רק לך יש את התשובות. ראי כמה זמן אתם מנסים, עד כמה את מרגישה שהוא למד את המחלה ו/או מבין אותה, וקבלי החלטה אופרטיבית להישאר או לחפש, ובצעי את החלטתך בהקדם - אין טעם להתעכב ללא תכלית. השיקול העיקרי הוא: מה נכון ל ך לעשות - הימנעי מ'לא נעים' וכאלו... חג שמח!!

זוהרה7

New member
נאווה שבוע טוב../images/Emo24.gif

המטפל שלי ממש בסדר. הוא הפנה אותי להמון סוגי טיפולים כדי לקבל תמיכה. כמובן שניסיתי. כמו כן ניסיתי עוד טיפולים שעוד אנשים סיפרו עליהם. היתה תקופה שחשבתי שיש בי אנרגיה חסומה ואם אלמד לטפל באחרים אשחרר את האנרגיה הזאת. אבל בגלל תאונת הדרכים שעברתי לפני שלוש שנים אני לא יכולה ללמוד בהרצאות אלא רק מספרים. כי בנוסף לתשישות ולפיברו יש לי גם טינטונים מאוד חזקים וסחרחורות. אז אני עושה מה שנשאר לי לעשות וזה לקרוא. גם מספרים וגם משוטטת באינטרנט. איזה מזל שיש את זה. לא יודעת מה הייתי עושה ללא זה. לכן אני רואה את עצמי כברת מזל. כאילו שקיבלתי תרופה לפני המכה. ועם כל מה שאני לומדת אני בעיקר מטפלת בעצמי בדמיון מודרך, בהיפנוזה עצמית וכדומה. בלי הכלים האלו היה לי הרבה יותר קשה. עכשיו אני קוראת בפעם השניה את הספר "שיטת סילבה לשליטה שכלית" מקווה שזה יתן לי עוד כלים. שבוע טוב. זוהרה*

ornelia

New member
תודה נאווה על התשובה

לגבי מה שרשמת את צודקת. האמת שהיה לי שינוי במחזור החודשי בשתי אופנים: א. הוא הקדים בשבוע אחרי 25 יום ב. פעם ראשונה שהוא נמשך יותר ימים מהרגיל. מענין אם זה קשור? בכל אופן ממש תודה לך.

עם מינרלים זה לא תמיד משקף את הנעשה

ברקמות, באיברים. למשל: אדם יכול שיהיה לו אוסטיאופרוזיס עם רמות סידן תקינות. איך? חוסר תזונתי, או סידן ש"מתיישב" במפרקים וגורם להסתיידותם, ייגרמו לבלוטת יותרת התריס (פראתירואיד) לעורר הוצאת סידן מהעצמות כדי לשמור על רמות סידן תקינות בדם. הבדיקות האמינות יותר הן בדיקות שיער אבל הן יקרות, נעשות בחו"ל, וצריך למצוא מעבדה טובה (לא ידוע לי איפה עושים את זה היום)

נכון

וזה כון לגבי כל דבר אשר בגוף יש מאגרים המאגרים נועדו לתחזוק השוטף ולכן נוכחות בדם יכולה להיות תקינה ובגוף יהא חוסר ועדיין אם בדם יהיה גבוה מדי [כזכור הנ"ל לוקחת תוספים] אזי יש אינדיקציה שאין צורך בתוספים אני אישית ניסיתי אבץ אמנם לא עזר אבל לא זאת הנקודה הנקודה היא שכאשר הצלחתי להשחיל אטותו לבדיקות הוא היה מעל הנמורמה [אולי גם בגלל שימוש רב בחלב שכמדומני מכיל הרבה אם זכרוני אננו מטעה אותי] אם בגוף יש מעט אזי בדרכלל הרמה בדם תהיה נמוכה [גם אם תקינה] רמה גבוהה גם אם תקינה תציב סימן שאלה אם יש להוסיף על הכמות הנלקחת ותרמז אוליעל צורך בהורדה אז יתכן והבדיקה לא תיתן מידע אבל יתכן וגם תיתן מידע וזה מעט עדיף על יריה באפילה מורה

בודאי שגבוה אם את לוקחת תוספים, לכן

יש להפסיק לקחת תוספים לפני כל בדיקה של נוכחותם בדם לפחות שבוע - עדיף לפעמים יותר. הרמה האמיתית מתגלה רק כשלא מציפים את הגוף. באופן דומה, לוקחים משטח גרון לפני התחלת לקיחת האנטיביוטיקה ושבוע לאחר הפסקתה. לקיחת המשטח במקביל יכולה לתת תוצאה מוטעה של "אין חיידק" יש רופאים שלא מקפידים אז... כדאי לדעת

כדי שהרקמות יקבלו X כמות של חומר,

יש לקחת כמות גדולה בהרבה. % הספיגה נמוכים - גם בגוף בריא. תוסיפי בעיות במערכת העיכול (בעיות ספיגה), תוסיפי כל מיני בעיות של רצפטורים (קולטנים), אנזימים וכדומה, תוסיפי זיהום אוויר ו STRESS (דחק) שמגבירים ניצול של חומרי מזון תוסיפי מחלה שגובה את מחירה... הכמות ש"מציפה" את הדם אמנם גדולה ממה שהגוף יצליח להחזיק לאורך זמן, אבל היא עדיין קטנה ומזערית יחסית לכמות הנלקחת (PER OS - דרך הפה). כמובן שיש התייחסות אחרת לגמרי לקבלת אותו החומר בעירוי (הכל מגיע ישירות לדם...) ויש כמויות שהן מוגזמות, לכן, צריך להפסיק לקחת כל תוסף לפחות לכמה ימים לפני בדיקתו בדם. אפילו בבדיקה של אנמיה יש להפסיק תוספים כמו: ברזל, חומצה פולית ו- B12

לא הבנתי מה ניסת לומר

בבדיקת דם מוצאים את כמות החומר בדם ע"מ להגיע לכמות זו יש כמויות נטילה שונות נדרשות בין היתר מהסיבות שפרטת אבל הדיון הוא על הכמות בדם ומשמעה במקרה שלנו האם כמות גבוהה מלמדת על אי צורך בהגברת מינון לכן אין חשיבות מה הכמות המקורית ,כיצד הוכנסה וכמה ממנה נספג היות ויש את התוצאה הסופית: הכמות בדם וכשיש לנו את התוצאה הסופית אין שום צורך בחישוב המשוואה כולה [נלקחX נספגY וכד]

הכמות הגבוהה היא זמנית ונובעת מעצם

לקיחת התוספים. כדי לקבל תוצאה אמינה בבדיקות יש להפסיק לקחת את התוסף. בשעות היום השונות תהיה תוצאה שונה תלוי מתי לקחת את התוסף ובאיזו מהירות הוא משתחרר. התוצאה בדם משקפת רק לאחר כמה ימים "נקיים". וכמו שאמרתי, במקרה של מינרלים ומתכות רעילות, זה בדרך כלל לא משקף את המצב ברקמות. אולי אתן דוגמא נוספת למשמעות הבדיקות: אנמיה על רקע של חוסר בברזל מחייבת לקיחת ברזל למינימום של 3 חודשים. אם תיקח בדיקת דם אפילו אחרי שבוע, תגלה כמות ברזל גבוהה בדם. אבל הברזל הזה צריך לשקם את רמות ההמוגלובין בתאי הדם, וזה לוקח זמן: 3 חודשים לפחות. כלומר: אם תבדוק רמות ברזל אחרי שבוע, הבדיקות ייתנו לך תמונה שאינה מתאימה למצב הגוף. במקרה של אנמיה, יש לנו בדיקות פשוטות של הרקמות המעורבות: * רמת RBC (כדוריות אדומות), * פרמטרים שונים של הכדוריות האדומות * פרמטרים שונים של ההמוגלובין * כמות החלבונים המובילים ברזל אל הכבד וממנו. רק כשכל הבדיקות הללו תקינות נוכל לומר שאין מחסור בברזל בגוף. מקווה שהצלחתי להיות ברורה יותר.

נאוה

הדיון שדאני מנסה להעלות הוא סביב: האם לקיחת כמות שמציפה את הדם הנה כמות לא מוגזמת? כמובן שלוקח לגוף זמן למילוי המאגקרים ונכון שבדיקת דם סמוך [ולפעמים מספר ימים] לאחר נטילת התוסף עדין תושפע מלקיחת התוסף אבל השאלה אינה דנה ב: האם מאגרי הגוף התמלאו השאלה דנה ב האם נכון להציף את הדם? למלא את המאגרים יקח זמן וכמובן שישנה כמות אופטימאלית מחד כמות פחותה מאידך [שתדגרום למילוי בזמן ארוך יותר] וישנה הצפה של הדם - יתכן והצפת הדם תמלא את המגרים באותה המהירות כמו הכמות האופטימלית אבל נשאלת השאלה האם הצפת הדם אין משמעה שהכמות היומית שנוטלים הנה מוגמת ? לכן ע"מ למדוד המאגרים אכן נפשיק הנטילה למספר ימים ואז נודא אם התמלאו או לא אבל בדיקה ללא המתנה צתיתן לנו מידע [אולי] האם כמות השימוש מוגזמת ויתכן ואפשר להקטינה כלומר הבדיקה סמוך לנטילה היא תלמד אותנו לא לגבי התמלאות המאגרים אלא האם כמות השימוש היא גבוהה מדי והניתן להפחיתה ההפחתה אין משמעותה שהמאגרים התמלאו אלא רק ש ניתן למל אותם גם בכמות פחותה בכל אופן זה יתן אינדיקציה האם הכמות הנלקחתץ היא גדולה ויש להקטינה או נמוכה ויש להגדילה כך שתהיה לנו אינדיקציה והפעולה של הגכדלת הכמות לא תהיה על עיוור [ואולי אני טועה]

לצערי, אין אפשרות למלא מאגרים ללא

הצפת הדם, וזה מה שניסיתי להסביר. אני מבינה את הסוגיה שאתה מעלה, ומפתיע ככל שיישמע לך - אפילו מסכימה איתך שחשוב לא להגזים בכמות. הגוף סופג כמות X מתוך המכלול. רק חלק מזה מצליח להגיע לרקמות, כי חלק מפונה ע"י מערכות הפינוי (שתן, צואה, זיעה,נשימה). כדי למלא את המצבורים צריך להציף את הדם. נכון שגם להצפה יש מחיר (עומס על אברי הפינוי) אבל כשיש מחסור - זה מחיר שנכון לשלמו. אני משתדלת תמיד להוסיף הפניה למטפל הוליסטי, כי חשוב לקחת תמונה שלמה, ולחזק איברים חלשים, וחשוב מאוד לשמור על מערכות פינוי איתנות (בעיקר כבד וכליות), אבל לצורך הדיון בדיקת דם בעת הלקיחה אינה נותנת לי שום מידע שיכול לתמוך בהחלטות טיפוליות. אותי כמטפלת מעניין מה מגיע לרקמות. אני אישית עובדת בטווחים ידועים ובטוחים להשגת התוצאות הרצויות. בכל מקרה של ספק אני מעדיפה ללכת על המינון הנמוך יותר, ואפילו מחכה (נמנעת מלתת) עד לקבלת תמונה ברורה יותר. לגבי הגדלת הכמות "על עיוור", הרפואה המשלימה היא רפואה קלינית יותר מאשר מעבדתית. (אבל אל תגלה לרופאים שאני אמרתי...) האדם מדווח על שיפור = המינון נכון / אין צורך להגדיל. כשהמינון גבוה מידי יהיו בדרך כלל סימפטומים לא תקינים במערכות אחרות, או במילים אחרות - משהו יפריע למטופל. ועוד משהו: הדברים לא ממש ניתנים למדידה כי כל גוף מתנהג אחרת. לכן חשוב דיווח על כל שינוי. לכן חשוב לשים לב לכל שינוי קטן, גם אם נראה לא קשור. לכן חשוב להיות מחובר למטפל אישי. לכן גם חשוב לעשות הפסקות בלקיחת תוספים, לכן חשוב לעשות הערכה מחדש אחת ל- 3 חודשים, לכן לא כדאי לקחת כי 'השכנה אמרה ש...' או כי 'לחברה שלי זה מאוד עזר...'.

למעלה