לצערי, אין אפשרות למלא מאגרים ללא
הצפת הדם, וזה מה שניסיתי להסביר. אני מבינה את הסוגיה שאתה מעלה, ומפתיע ככל שיישמע לך - אפילו מסכימה איתך שחשוב לא להגזים בכמות. הגוף סופג כמות X מתוך המכלול. רק חלק מזה מצליח להגיע לרקמות, כי חלק מפונה ע"י מערכות הפינוי (שתן, צואה, זיעה,נשימה). כדי למלא את המצבורים צריך להציף את הדם. נכון שגם להצפה יש מחיר (עומס על אברי הפינוי) אבל כשיש מחסור - זה מחיר שנכון לשלמו. אני משתדלת תמיד להוסיף הפניה למטפל הוליסטי, כי חשוב לקחת תמונה שלמה, ולחזק איברים חלשים, וחשוב מאוד לשמור על מערכות פינוי איתנות (בעיקר כבד וכליות), אבל לצורך הדיון בדיקת דם בעת הלקיחה אינה נותנת לי שום מידע שיכול לתמוך בהחלטות טיפוליות. אותי כמטפלת מעניין מה מגיע לרקמות. אני אישית עובדת בטווחים ידועים ובטוחים להשגת התוצאות הרצויות. בכל מקרה של ספק אני מעדיפה ללכת על המינון הנמוך יותר, ואפילו מחכה (נמנעת מלתת) עד לקבלת תמונה ברורה יותר. לגבי הגדלת הכמות "על עיוור", הרפואה המשלימה היא רפואה קלינית יותר מאשר מעבדתית. (אבל אל תגלה לרופאים שאני אמרתי...) האדם מדווח על שיפור = המינון נכון / אין צורך להגדיל. כשהמינון גבוה מידי יהיו בדרך כלל סימפטומים לא תקינים במערכות אחרות, או במילים אחרות - משהו יפריע למטופל. ועוד משהו: הדברים לא ממש ניתנים למדידה כי כל גוף מתנהג אחרת. לכן חשוב דיווח על כל שינוי. לכן חשוב לשים לב לכל שינוי קטן, גם אם נראה לא קשור. לכן חשוב להיות מחובר למטפל אישי. לכן גם חשוב לעשות הפסקות בלקיחת תוספים, לכן חשוב לעשות הערכה מחדש אחת ל- 3 חודשים, לכן לא כדאי לקחת כי 'השכנה אמרה ש...' או כי 'לחברה שלי זה מאוד עזר...'.