נאווה- פסיקה בענין הזכות ללדת

רותם111

New member
נאווה- פסיקה בענין הזכות ללדת

לאחר שעות רבות של חיפושים בפסיקה של בית המשפט העליון והמחוזי לא מצאתי ולו פסק דין אחד שמתקרב להוראה לאשה להפיל את עוברה. הסוגיה הועלתה גם בהקשר של תובענות נזיקיות בעילת "הולדה בעוולה". נהפוך הוא: בפסקי הדין מצאתי שוב ושוב אותה מגמה של כיבוד זכות היסוד של אדם להיות הורה. באשר לזכותו של הגבר שלא להיות הורה, זכות זאת נסוגה בפני הזכות ללדת וזכות העובר לחיים. במספר פסקי דין מצאתי אף אמירות ברורות לגבי האחריות המוחלטת שהגבר לוקח על עצמו כשהוא מקיים יחסים עם אשה ללא קשר לאמצעי המניעה. במסגרת החיפוש נתקלתי גם בהרבה פסיקה לגבי סרוב לבדיקת רקמות וההשלכות ואפילו פסק דין מעניין לגבי צירוף שם האב לשם האם (לא נשואים) בתעודת הזהות של הילד. באם מישהוא זקוק לעותק מפסק דין המוזכר לעיל, אעביר לכם לפי דרישה.
 
בעניין השמות

רותם, קודם כל תודה על התחקיר בעניין הזה. אני דווקא מאוד שמחה לשמוע שהערכאות המשפטיות במדינת ישראל בוחרות שלא להתערב בנושא כ"כ רגיש. לגבי עניין השמות, לא ידעתי שצריך פסיקה של בית משפט כדי לתת לילד את שני שמות הוריו... את יכולה להסביר לי את זה? נניח ואני רוצה שלילד יהיו גם את השם שלי וגם את השם שלו, לאחר שהוא מכיר באבהותו וכו´, לא פשוט לרשום את זה במשרד הפנים? תודה!
 

רותם111

New member
סופה, אם הוא מכיר

באבהות ושניכם רוצים ברישום-אין שום בעיה. הבעיה היא כאשר הוא רוצה שהשם שלו יהיה רשום ואת לא רוצה בכך. בית המשפט פסק שאם הוא רוצה למרות שאת לא רוצה השם יוסף כשם שני ולא ראשון כי לדברי הפסיקה זו גם זכותו וגם טובת הילד. מקווה שהבהרתי.
 
קודם כל המון המון תודה עןל המאמץ../images/Emo13.gif

נשמע שנהנית, לחפש לך עוד סוגיות מעניינות?
צ ו ח ח ח ח ק ת . . .
עכשיו אדע לא לתת עיצות כאלו בעתיד, בעיקר בגלל שזה לא אפשרי חוקית בכל מקרה, החכמתי, ותודה
 
למעלה