נאווה שאלה

ornelia

New member
נאווה שאלה

ערכתי בדיקות דם וממה שהבנתי ממזכירתו של הרופא עדיין לא לקחתי את התשובה יש ירידה ב- MSH משהו שקשור למוגלובין. בשיחה עם הרופא הוא אמר לי לגשת אליו שאני עדיין לא אנמית אך אני מתחילה לרדת בערכים ואני על הסף. (יש שינוי מבדיקה קודמת לפני 4 חודשים) בכל מקרה בדיאטה שעשיתי במהלך השנה האחרונה כמעט ולא אכלתי בשר שאלתי היא: רכשתי היום ויטמין B12 עם חומצה פולית והמליצו לי לקחתו כמו כן במגנזיום שאני לא לוקחת אך נמצא לי בתיק הוא כולל B6 האם אני יכולה ליטול את 2 סוגי הכדורים הנ"ל

../images/Emo6.gif מגנזיום בתיק לא עוזר...

את יכולה ליטול אותם אבל... שימי לב מה באמת חסר. האם זה ברזל? האם B12? או חומצה פולית? הכדור הנ"ל עונה רק על מחסוק ב- B12. החומצה הפולית שיש בו, נמצאת שם רק כדי לשפר ספיגה. המזנזיום אינו קשור לאנמיה. כל הכבוד לרופא שלך!!!!

ornelia

New member
נאווה למה לרופא?

זאת אני הנודניקית התקשרתי אליו והוא הרגיש שאני לחוצה לכן אמר לי להגיע בינתיים עשיתי חושבין מה קרה שירדו לי הערכים שקשורים לברזל. הגעתי למסקנה אישית בלעדית שזה בגלל שבשנה וחצי האחרונות אני כמעט ללא בשר. התייעצתי עם הרוקחת והיא המליצה לי על B12 כולל החומצה פולית. בכל אופן אני מקווה שאני לא עושה לעצמי בלאגן עם כל הענין הזה שאני לוקחת לבד כדורים. אך הבנתי שזה לא מזיק

לרופא שאמר שאת מפתחת אנמיה

בדרך כלל הם אומרים: 'הכל בסדר! זה בגבולות הנורמה' או: 'זה גבולי אבל בסדר' יש לעשות בירור עמוק יותר: ברזל, פריטין, טרנספרין (רצוי שניים מאלו) B12 חומצה פולית. אנשים רבים, כולל רופאים חושבים שויטמינים זה לא מזיק, או ש 'אם זה טבעי זה בריא' כבר הדגשתי את זה לא פעם - נא להתייעץ עם מטפל מוסמך!! גם אם את לא אוכלת בשר, את יכולה לקבל מרכיבים ממקורות אחרים (ביצה למשל) אולי יש סיבה אחרת לאנמיה. רגשית אנמיה קשורה לחוסר בשמחה. יחסית, הכדור שאת רוצה לקחת הוא פשוט ונחוץ אבל... כדאי להיות במעקב של נטורופת או תזונאי - לפחות אחת ל- 3 חודשים. אולי יש שם משהו שאת לא רואה ושיכול להקל עליך מאוד את החיים?

ornelia

New member
נאווה תודה - אכן אני ייתעץ עם גורם

שמוסמך. בקשר להעדר שמחה - זה דבר נתון. דרך אגב גם ביצים אני לא יכולה לאכול יש כולסטרול. בתחילת הדיאטה הייתי אוכלת כל ערב 7 שקדים גם עם זה הפסקתי ושתבינו אני בכלל לא צמחונית רק היה לי נוח לחיות על לחם קל מקווה שהכל יסתדר תודה על הסבלנות והתשובה

אין דבר כזה שזה נתון לחיות ללא שמחה

עם משפט כזה, אני מבינה ששום תרופה לא תעזור כמו למצוא סיבות לשמוח. חפשי את הדברים שאת זקוקה להם כדי לשמוח והתחילי ליצור אותם בחייך. אם את לא יודעת איך - מצאי מישהו שיכול להנחות אותך!! לגבי ביצים וכולסטרול נו, מה שאגדות עושות לאנשים
ביצה ביום תעלה את הכולסטרול שלך ב- 2%. אם יש לך 200 יהיה לך 204 - זה חסר משמעות לחלוטין!! לעומת זאת, יש בביצה המון מרכיבים חיוניים. אילו ביצים היו כל כך גרועים לבריאות, הם לא היו מופיעים בתפריט בתי החולים פעמיים ביום, כל יום. את יכולה לאכול ביצים!! (רצוי להעדיף אורגניות) ומצאי סיבות לשמוח.

ornelia

New member
נאווה - את משהו וגם ידעתי שתגיע

תגובה למשפט שכתבתי. האם ביצים מהלול שלי הם נקראות אורגניות?

למעלה