נאווה שלום! שאלה על מגנזיום

sarche

New member
נאווה שלום! שאלה על מגנזיום

הרבה מאד זמן לא נכנסתי לפורום, וגיליתי עכשיו שיש מנהלת שהיא נטורופטית. בעבר התעניינתי בפורום לגבי שימוש במגנזיום והמשתתפים ענו מנסיונם לגבי השימוש והמליצו. אני משתמשת באופן קבוע בפקסט ביום ובאלטרולט בלילה וזה די מאזן אותי. לראיה - כאשר לא נטלתי את הכדורים מספר ימים - חלה הרעה במצבי והרגשתי השתפרה רק כשחזרתי להשתמש בתרופות. הייתי רוצה להשאר רק עם האלטרולט לפני השינה, אבל אני חוששת להפסיק עם הפקסט. בתקופה האחרונה אני סובלת באופן קבוע מכאבי שרירים בחגורת הכתפיים, השכמות והצוואר, וכן בגב התחתון. מוסקול, אמבטיות חמות עם מלחים, משחות ובקבוק מים חמים לא משפרים את המצב. למרות הכאבים אני מקפידה על הליכה יומיומית. החלטתי לנסות מגנזיום וקניתי בקבוק של מגנזיום ציטראט 200 גרם, של סולגאר (זכרתי שזה מה שהחולים בפורום המליצו). רציתי לדעת מה המינון שאת ממליצה לי, ובכלל - כנטורופטית מה דעתך על השימוש בתרופות הקונבנציונליות. האם את יכולה להמליץ על נטורפט/ית בירושלים? הצליחי!

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif מקווה לראותך יותר

אכן מגנזיום עושה נפלאות, אבל... יש מוצר שנקרא: 'חומצה מלית' זוהי חומצת תפוחים והיא משפרת מאוד את ספיגת המגנזיום. שילוב של מגנזיום עם חומצה מלית יאפשר לכל מינון להשיג תוצאות טובות יותר. ל- GNC היה את המוצר, עוד לא מצאתי אותו בחברות אחרות, ושמעתי ש- GNC פשטו את הרגל.
המינון הרגיל הוא 1 ביום, כחולת פיברו את יכולה לקחת 2 ביום - בוקר וערב עדיף כמובן לקבל ייעוץ ישיר מנטורופתית אחראית. ייעוץ אינטרנטי אינו מאפשר איבחון אישי, ולכן, הוא כללי ועקרוני בלבד. לגבי המלצות בירושלים - מצטערת... אין לי
______________________________________________________ כנטורופתית, עקרונית, אני נגד תרופות קונבנציונליות שאפשר למצוא להן פתרונות אחרים. אבל אני גם נגד העמסה של תוספי מזון שלא לצורך. התמונה (הסיפור האישי של כל אחד) חייבת להלקח בראיה הרחבה ביותר האפשרית. הטיפול הנכון לדעתי הוא: מהו השינוי הקטן ביותר שיתן את התוצאות הדרמטיות ביותר? ככל שהשינוי קטן יותר, כך הטיפול טוב יותר. ובכל זאת, אני בעד זכותו של אדם ליהנות מהקלות מיידיות שטיפול קונבנציונלי יכול להציע. אני בעד שימוש נבון ומינימלי בתרופות קונבנציונליות, ובלבד שהאדם מודע לכל המשמעויות ולכל התוצאות האפשריות של טיפול שכזה. בכל מקרה!! יש להיוועץ עם רופא על כל התחלה, ובמיוחד על כל הפסקה של טיפול רפואי מה אני לא ממליצה? כדורים נגד... נגד חום, נגד כאבים, נגד צרבת, נגד עצירות, נגד שלשול וכדומה, וגם כדורי שינה, כדורי הרגעה וכיוצ"ב. מה כן? אנטיביוטיקה לאחר איבחון החיידק הספציפי והתאמתה לו, כל טיפול חירום (הצלת חיים), במצבים קשים בהם לחולה אין תנאים לשאת את הסבל. מקווה שלא פספסתי אף שאלה

מרוצה

New member
../images/Emo184.gif../images/Emo91.gifנאוה שבת שלום.

אני מתפלאת עליך שכדור נגד חום או כאבים לא לקחת ואנטיביוטיקה כן. אם מישהו לוקח כדור להורדת חום הוא יעשה את זה עם מקלחת פושרת. גם אז לא בטוח שזה יוריד חום אבל ישפר את ההרגשה. ככלל אני חושבת שיש מצבים משתנים לכל מה שהמלצת לא לקחת טיפול קובנציונלי. הרי לא תצפי שהאדם ייתייבש משלשול גם אם אומרים שהאדם צריך להתנקות ללא תרופות. יש גבול ומצב אופטימום. הכל תלוי במצבו של החולה ולא בשום דבר אחר. מאחלת לכולם רק בריאות.

../images/Emo6.gif אל תתפלאי

ראשית לא אמרתי לא לטפל... אדם עם שלשול, אפשר לעצור את השלשול בדרך 'נכונה' בתנאי שאין זה זיהום שחייב לצאת מהגוף. למשל: פסיליום (סיבים) סופח נוזלים (וגם רעלים) ובכך יכול לתת לצואה 'בשר' ונפח ולהאט את יציאת הנוזלים המאסיבית מהגוף שתייה מרובה - היא פתרון אחר, ויש עוד פתרונות שאינם 'נגד שלשול' אפילו אינפוזיה של נוזלים קודמת בעיני לעצירה לא רצויה של תגובה לזיהום. כמובן שבמצבים חיידקיים של מחלות מוגדרות, הגישה שונה, ומתאימה להסבר שאני נותנת לך בהמשך על אנטיביוטיקה. לגבי אנטיביוטיקה, אם מגיע ילד חולה בדלקת חריפה בקרום המוח, אנטיביוטיקה יכולה להציל את חייו. ילד חי נראה לי עדיף פי כמה על העיקרון של 'ללא אנטיביוטיקה' את נזקי האנטיביוטיקה ניתן לתקן אח"כ עם תוספים כמו: אצידופולוס ואחרים. לגבי חום,יש אמצעים להורדת חום. השימוש בהם מומלץ רק כשהטמפרטורה עוברת את ה- 39.5 אני אישית צריכה ממש לראות את המדחום מטפס אל ה- 40. ילדים עם נטיה לפירכוסים (% נמוך מאוד) - יש לפעול כחצי מעלה לפני הטמפרטורה שיוצרת את הפירכוס פתרונות של 'כדור נגד' מתאימים רק לאחר שכל האופציות מוצו, והטמפרטורה מטפסת מעל ל- 40 (או במפרכסים - מתקרבת לנקודת הפירכוס). 'הרגשה טובה' - אינה פרמטר חשוב במצב מחלה. ילד חולה ישן הרבה ואינו אוכל - הוא עושה זאת כדי לאפשר לגופו להלחם במחלה ללא הפרעות כמו הצורך לעכל מזון. ילד חולה ש'מרגיש טוב' אוכל, מתרוצץ ומשחק. נכון, האימא שלו סובלת פחות... אבל מה זה עושה ליכולת הגוף שלו להדוף את מחולל המחלה? אישית, אני מעדיפה לתת למהלך לקרות, תוך שהתנהגות הילד מהווה אינדיקטור אמיתי למצב בריאותו. ** ההסבר ניתן על מנת שתהיותייך לא יטעו את הציבור. הגולשת שאלה למעשה, מהם הקווים שמנחים אותי כנטורופתית. פרמטרים רבים משמשים בהחלטה איזה טיפול לתת, למה ומתי, אבל לכל מטפל יש את הקווים המנחים שלו. כיון שאינני רופאה, אינני מתערבת בטיפול רפואי שניתן ע"י רופא. עם זאת, יש לי דעה מקצועית וקו שמנחה אותי בעבודתי, אני כן מתערבת בטיפול תרופתי שנתון לשיקול דעתו של המטופל, יש לי את עצמי, ואת משפחתי - שם לאף רופא אין סמכות גדולה משלי. את ה'אני מאמין' שפרטתי, אני מיישמת בחיי האישיים.

sarche

New member
שאלה לגבי מינונים של מגנזיום ציטראט

התחלתי לקחת את הכדורים (200 מ"ג כ"א) - אחד במהלך היום ואחד לקראת הערב. במקביל יש לי צורך במנוחה, שמובילה לשינה של כמה שעות במהלך היום, ובייחוד אחרי העבודה. היתה לי תופעה מוזרה אחרי שינה כזו, שלפניה לקחתי מגנזיום: כשפקחתי את עיניי הרגשתי שחלק מהגוף שלי רדום, תחושת נימול ממש שלקח זמן עד שהיא התפוגגה. כמו כן, אני מרגישה שהשרירים שלי ממשיכים להתכווץ/להתפס בכל מיני מקומות בגוף. אולי המגנזיום לא מתאים לי? אולי המינון לא נכון? לגבי חומצה מלית - האם לא ניתן להשיג את המוצר בחנויות טבע? תודה!!

../images/Emo3.gif לקח לי קצת זמן לענות ../images/Emo52.gif

טיפול מדויק ומותאם אישית צריך להינתן בקליניקה ע"י מטפל מוסמך שראה ובדק את המטופל לא ציינת כמה זמן את לוקחת את המגנזיום אבל... מגנזיום גורם להרפיה - גם של השרירים וגם נפשית. השינה יכולה לנבוע מזה. הגוף יתאושש וזה יירגע למצב המאוזן של הגוף. בכל טיפול הוליסטי, תהליך הריפוי יכול להתחיל עם נסיגה ו/או הופעת סימפטומים ישנים. מה שאת מתארת נשמע מעניין אבל... זה לא 1:1 מתאים למגנזיום. מה כן יכול להיות שקרה? היתה חוליה שזזה ממקומה. הגוף, כמנגנון הגנה יעיל, כיווץ את השרירים באיזור כדי לקבע ולמנוע נזק נוסף. בא המגנזיום ועשה את פעולתו - שחרר את השריר החוליה יכלה לזוז שוב, ותזוזתה גרמה ללחץ על עצב. השאר הסטוריה
מה אני ממליצה? ללכת לאורטופד לאבחן את הגב - ויפה שעה אחת קודם. לגבי חומצה מלית, GNC - זו חנות שמוכרת תוספי מזון (מעין בית טבע) יש מקום לברר בבתי הטבע אם יש להם חברה אחרת שמייצרת את המוצר,ואפילו לבקש שיזמינו לכם. אשמח אם תעדכנו כאן (בפורום) בכל מידע חדש / נוסף

H i l a1

New member
אני ממליצה לך לנסות כירופרקט

עבורי זה הדבר הכי עוזר שיש, ואני סובלת מכאבים דומים למה שאת מתארת.

sarche

New member
הילה, היי! שאלה על כירופרקטיקה

איפה את עושה אז הטיפול? איפה את גרה? עשיתי בעבר הרחוק טיפול כזה כשעשו לי מניפולציות בעמוד השידרה וזה פתר לי כאבים מסוג אחר (דקירות פתאומיות וחדות בכתף כמו סכין שחודרת).

H i l a1

New member
אני גרה בראשל"צ

ועושה את הטיפול כאן אצל ד"ר מ-ע-ו-ל-ה. ממש קוסם. קוראים לו ד"ר עודד מץ. אם תרצי פרטים נוספים תרשמי.

למעלה