נאום בחירות- מאת מאיר בנאי

odery

New member
נאום בחירות- מאת מאיר בנאי

אז ככה אתמול ארזתי את עצמי לקראת ערב ונדחסתי לקדמת רכבה של חברתי להלן "רחל" הנ"ל שנלחצה ממני עשתה את הדרך מירושלים לזאפה הרצליה ב45 דק' ,אומרים החיפזון מן השטן ואני עדה שהיא נהגה כמו שדה:) [התסריט מדלג עם סצנות החיבוקים נישוקים עם אסתר שהתמקמה במקום הכי פגוזי בעוללם] ביושבי אחוזת ציפיה לפתיחת ההופעה צדה את עיני מירי-איזה חיוך קורן יש לה על הפנים-פשוט אישה יפה. תודה רבה על הכרטיסים, גם לך יסמין על התיווך בחיוך. טוב אז מאיר כולו מחייך לעצמו עולה לבמה וההופעה מתחילה האיש סאונד מכניס סימפול של איילת חן - בתימנית ומיד אחרי הסימפול מאיר מתחיל את הביצוע הגדול שלו לשיר... השיר מסתיים ומאיר נושא נאום בחירות " אני יודע שאני לא אטרקטיבי,אני אומר לכבוש לא כדי לכבוש,להחזיר שטחים לא כדי להחזיר שטחים,תבחרו בי" אחרי הנאום מגיעים "טוב לה וגם רע" ו"מנגינת הנדודים" העיבוד של האחרון טיפה מבאס אותי,אני שרה לי לפי העיבוד הרגיל ויוצא שאני מצטרפת לקהל צרחיני וזייפני שלא שר בקצב:) לפני שמע קולי מאיר נזכר שהוא לא בא להנות כאן.. הוא בא לעשות נפשות למפלגה שבראשה הוא עומד..."אתם תשמעו בקולי "הוא אומר "ותבחרו בי". בשיר "כמה אהבה" התאורן נראה לי מנסה להדליק תאור ב"ואז נדלק האור" אבל מה שיוצא שם זה איזה פלורסנט מגמגם, באמצע השיר כשברקע סולו גיטרה של יעל מלאכי ,מאיר מתחיל לדבר אל עצמו באיזו שפה לא ברורה ,נשמע כמו גיבוב של ספרדית,איטליקת לאדינו קרואלית עתיקה ואידיש ספרותית...בקיצור אנחנו על הרצפה. וביניהם-זה כ"כ מושלם העיטורים הקוליים האלה של עדה,מלאכי וסלונים.. הפתיחה של "תגידי אש תגידי מים" ארוכה ומעניינת,מה שמתחיל לבשל אצלי משאלה לקטעי סולו ארוכים ולהקלטה של הופעה כזו על cd יאמיי-פנטזיות.. מוטי יורד מהתופים מה שמבשר את בואו של השיר "לב סדוק" אבל להפתעתנו מאיר נשאר מול המקרופון ושר לבד...בפזמון הוא בעצם נזכר שהוא אח של עצמו-ממש משפחה מורחבת , והוא עולה לתופים... אחרי השיר הוא ממשיך לשחק בכסאות מוזיקליים-עכשיו סלונים ועדה מחלפים,ומאיר יושב על הקלידים- הוא מקדים ואומר שבשיר הבא המילה "אהבה" מוזכרת המון פעמים אבל זה השיר הכי לא אוהב בעולם.. יש בשיר הזו אהבה כפייתית,טוטאלית,שלא משאירה שום גבר לעצמך,ואוי ואבוי לכם אם לא תבחרו בי.. בגשם מאיר נשאר לבדדדד לגמרי על הבמה,הוא מבקש שיסתכלו רק עליו, באמצע השיר הקלידים שובקים חיים ומאיר נוצתן דקה וחצי של מופע פנטומימה- יעני שר,יעני מנגן,עד שהוא קום כאילו מעוצבן "דוד תמיד עושה לי אתזה " ומספר שדוד התחתן לפני שבועים (מזללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל טוב איש עם עיניים של שפיות \חיוך של רוגע ולוק של מלאך)הוא חוזר לשיר בדיוק מאיפה שהפסיק,וכשהקהל החם שר בגרון ניחר את "רק עלי" הוא מתחנן "גם עלי ,גם עלי" . -תשדירי בחירות- "אני יעשה לכם רק טוב ,תבחרו בי,אני אחזיר את כל השטחים וכבושותם בחזרה,אני לא אתחשב באומות העולם,רק בתקשורת,תבחרו בי". "לך אלי" בסוף השיר הוא נותן שישים שניות על יום כיפור- לך אלי פותח את היום הקדוש הזה,שמתם לב שהרגע התפללנוט יחד? עכשיו נסגור את היום הזה עם התפילה שסוגרת "אל נורא עלילה".הוא פותח ב"עננו" סטייל הכנסת...איטי וירושלמי כזה..נשבעת לכם שהיה פתאום ריח של מחזורי תפילה מלאים דמעות באוויר. שלום לך דודי דומינו-אני תומכת שדוד יפתח קרירה מוזיקלית- הוא ומאיר שרים יחד את השיר-ועדה מנהל מעין דו שיח עם אשתו שיעומדת בצד...איזה חמודים..ואז מגיע ה קטע של ההופעה לטעמי- דוד נותן אילתור של כמעט 7! דק' ג'ז משובח לחלוטין.עצום,מופלא,מקסים,עוצר נשימה. בשיר שירו של שפשף מאיר כמעט ולא שר (ולא בגלל שהוא צרוד..)הקהל מחושמל וכמעט7 מרים את הזאפה מהמקום... בשיר וביניהם מאיר מספר שנשאר רק עוד 2 הופעות להנות ממוטי כמתופף, הוא עוזב ללונדון...ואז ברצף: אליה אצלך בעולם חלומות אחרים אין ירידה מהבמה-ההדרן חלק מההופעה... מתחיל לנגן את שער הרחמים ונפרד הדרגתית מעמנואל סלונים,מוטי מזרחי,דוד עדה ואחרון חביב יעל מלאכי.הקהל שר איתו עד פעם אחרונה את הפזמון...וזהו. מהר מידי לטעמי-אבל ככה זה כשמכורים. היה נפלא.מצוין מעולה נשגב. שבת שלום-יש עלי מצב רוח לחודש עכשיו:) תודה שוב ליסמין ומירי,וכמובן למאיר.

honey pie1

New member
LOL מאיר, אתה אטרקטיבי!../images/Emo11.gif

תודה על הסיקור, נשמע שהייתה הופעה מעניינת ומשעשעת במיוחד:]

איף

New member
וואו ../images/Emo6.gif

אודליה, את כותבת בצורה משעשעת ומגניבה ביותר.
גם נשמע שההופעה עצמה היתה משעשעת, עם הרבה הפתעות - אבל ככה אנחנו מכירים ואוהבים את מאיר: מפתיע, לא צפוי, אך תמיד איכותי!
מה שמזכיר לי שמזמן לא הייתי בהופעה....וסיקור הופעה כזה גורם לי להתגעגע. תודה על הסיקור!!!!

neciha1

New member
אודליה

וואוו....איזה סיקור מרשים. שמחים תמידד לראותכם ותודה על המחמאות מירי

למעלה