נאום ההשבעה של ח"כ עוזי אבן

sarah

New member
נאום ההשבעה של ח"כ עוזי אבן

אני בטוחה שתהנו לקרוא:
נאום השבעה פרופ´ עוזי אבן כנסת ישראל, 4 בנובמבר, 2002 יושב ראש הכנסת, כנסת נכבדה. אני מאושר וגאה לעמוד כאן היום, וּלהישבע אמונים לכנסת ישראל כחבר סיעת מרצ, ישראלי, מדען והומו. מהיום אגייס את כל כישרונותיי, מירצי וניסיוני המקצועי כדי ליצור עבור כולנו – נשים כגברים, ערבים כיהודים, מזרחיים כאשכנזיים, חילוניים ודתיים, טרנסג´נדרים, לסביות והומואים כהטרוסקסואלים - עתיד טוב יותר. אני נרגש וגאה, מכיוון שהיו ימים אחרים - וזה לא היה כל כך מזמן - שבהם נאלצתי לעזוב את עבודתי כמדען בשירות המדינה ואת תפקידיי כאיש כוחות הביטחון רק בגלל שרציתי לחיות את חיי בגלוי בלי בושה, ולאהוב את מי שחָפַץ בו ליבי. יד המקרה היא שביום זה לפני שבע שנים נרצח ראש הממשלה יצחק רבין, שבִזכותו חלה תמורה עמוקה ביחס המימסד אלינו. אני חש כמי שמשמש לא רק כנציגה של קבוצת מיעוט, שסבלה אפליה לא הוגנת במהלך השנים, אלא גם כנציגם של כל המיעוטים, שהחברה שְבֵעַת המלחמות והצער שלנו אינה מתפנה להקשיב להם. אני בא לכאן כאיש שלום. אני מאמין שנוכחותי, כמו גם נוכחותם של משפחתי היקרה ושל חבריי היושבים ביציע, החיים בַאור בלי להתחבא, תבהיר למי שעדיין נמצאים בארון שאין להם ממה לִפחוֹד יותר. אין זה סוד שרבים עדיין משתלחים בקהילה שלנו. אולם אני מושיט כעת יד של שלום אל עמיתַיי, שאינם רואים בעין יפה את נוכחותי בַמשכן. אני רוצה לומר לאלו שהתבטאו באופן חריף כנגדי וכנגד הדומים לי: קשה לי להבין מדוע אתם, הנושאים על נס את תורת ישראל הדוגלת באהבת הרֵע, בחרתם בנו כאויבים. ההשתלחויות שלכם מותירות אותי פעור-פה, נדהם ועצוב. לא רק בגלל הפגיעה האישית, אלא גם בגלל אותם חברי קהילתי ומשפחותיהם, הנימנות על מצביעיכם. אני מכיר הרבה נשים וגברים, שליבם שבור, אחרי שהיציאה מהארון גרמה לקרע בינם לבין יקיריהם. התבטאויותיכם מאמללות גם מצביעים שלכם. אין בַזה הגיון, אין בַזה חוכמה, אין בַזה אפילו ממידת הרחמים. אם אצליח בִזמן שְהוּתי בַכנסת לעשות משהו כדי לשנות את יחסכם הלא צודק אלינו, ארגיש שנפלה בידי הזדמנות גדולה. תודה לכם.

resputin

New member
עם כל הכבוד לח"כ

מהנאום הכתרה הזה, היה בא לי לתלות את עצמי - פעמיים, עד האמצע. ואם לא אכפת לכם, אל תשאלו למה כי אני לא מתכוון לפרט..

praetor

New member
נראה לי עובר עליך משהו, לא ../images/Emo35.gif

רק תחושה מההודעות שלך בפורום בימים האחרונים... אגב, למרות שאתה מוזמן לענות לי, אני אוכל לקרוא את ההודעות כאן רק ביום ראשון, כי - אני הולך לשמור בבסיס שלי כל הסופשבוע... איזה כיף...

TwelveEyes

New member
המממ...

אם יש משהו שהרגיז אותי בנאום הזה, הרי זו נטייתו של הדובר להזכיר שוב ושוב ושוב את מיניותו. כבודו, תסלח לי אם אינני מבינה מה הטעם לרצות מצד אחד שיקבלו אותך כח"כ רגיל לכל דבר כאשר מצד שני חצי מנאומך מתמקד בכך שאתה הומו, ומשתמע ממנו שהגעת לכנסת בעיקר בשביל לעזור לדומיך. עם כל הכבוד לרצון הטוב לתרום לקהילתנו, אדוני הח"כ, הייתי שמחה הרבה יותר לו היית לפחות מתנהג כאילו תפעל לטובת כל מדינת ישראל. ולא, להזכיר זאת במשפט אחד כשבמשך נאום שלם אינך מתייחס לזאת הינו סוג מסויים של צביעות. כמו כן, אני בהחלט לא חושבת שזו הבמה לבקר את את עמיתיך לכנסת, וכאן בא אחד מהפרדוקסים היותר מעניינים בנאומך: אתה מושיט להם עלה זית במקור של נשר? נו באמת!!! האם לא היה בהחלט מספיק לומר שלמרות העבר, אתה מוכן לשכוח ולסלוח ולקוות שהם יעשו אותו דבר? בכלל, מרבית הנאום - כמוהו כציור מטרה על גבך. שיהיה לך בהצלחה בכנסת - אתה תזדקק לה מאוד. וראספי? מן היאה והרצוי שאם לא אהבת את הנאום, לפחות תביא כמה נימוקים. אני יודעת שאתה ציני וסרקסטי ומניאק - זה הרי חצי מהסיבה שאני אוהבת אותך. אבל כשאתה בא בהצהרה כזו, אפילו לי מתחשק להעיף לך סטירה.

resputin

New member
לא טרחתי אפילו לתת על זה תגובה

מכיוון שידעתי שתרשמי את אותם הדברים.. וומש לא היה לי כח\מצברוח לרשום. עכשיו עם כל הכבוד לח"כ החדש, היא *טיפה* הגזים בכך שהציג את המיניות שלו כל משפט שני. הוא בעצם גרם בכך, שאנשים שהתגנדו אליו יחסית יראו הומופוביים או מפחדים מהשונה- וזה גם סוג של אפלייה. אני תומך ברעיון של ´איש איש באמונתו יחייה´ בנוגע למיניות- מה שנכנס למיטה שלי, הוא שלי - כמו מה שנכנס למיטה שלך, הוא שלך. זה לא מעניין אותי, אלא אם זה אני. עצם העובדה, שכבר לפני ובעוד ההכתרה נאמר ´ח"כ חדש והוא אפילו הומו´ -ציטוט מלפני כמה שבועות מאיזה אדם באחד הפורומים שאני בהם. ´ח"כ חדש´, נחמד להכיר, יש לך שם.? ´והוא אפילו הומו´ - אהה, אז עכשיו יתייחסו אלינו\אליכם\אליו בצורה שונה.? הפלא ופלא, הומופוביה Be Gone? -לא נראה לי.. אני מקווה שהוא יחזיק יותר מסיבוב אחד ככה בכנסת.. ושלא יצא בהצהרות מטומטמות לכיוון הקהילה או מכיריה, כי הוא עוד עלול להגיע לGunPoint מול הכוונת שלי.

klara19

New member
לא שאני הסנגור אבל...

נכון שהעובדה שהוא חזר שוב ושוב על נטיותיו המניות כביכול נוגדת לאמנותו- כולנו שונים אבל כולנו שווים אבל בעצם זו המטרה שלו לא? הוא בא לייצג קהל גדול יחסית שעד היום לא היה לו ייצוג- מוצהר לפחות, בכנסת הוא בא להראות איש ציבור מצליח ומשכיל שהוא כמה שקשה להאמן הומו -יש חיה כזו... וכמה שהיינו רוצים להגיד שהנקודה לא משמעותית כי הוא אדם באשר הוא ונטיותיו המיניות לא צריכות להיות מודגשות יותר מהשכלתו זה לא ממש ככה כי הוא בא לעשות מהפכה ובעזרת מרצ להילחם בנושאים הקרובים ללבו -וללבינו ורק דוגמא קטנה למה ההדגשה בהחלט חשובה "זה גועל נפש. אני בטוח שיהיו כמה ח"כים שירוצו היום למקווה כדי לא להטמא" (ואני מוסיפה -ולראות כמה כוסונים ערומים) נאמר ע"י יגאל ביבי ח"כ נוסף מהמפד"ל , לקראת השבעתו של ח"כ עוזי אבן ומה עוד רציתי להגיד אההה... יש פריימריס עוד מעט במר"צ- ובכלל בחירות אז בוא נאחל לו (ולנו) שייתברג עוד גבוה יותר במפלגה פוי זה נראה כמו הודעה מהמטה של עוזי
קלרה

uriel824

New member
מת עליו על הח"כ

במיו שאבא שלי הוא אחד הח"כים הדתיים שיצאו מהעולם ואני מאודדדד מקווה שיבחר שוב הרי בחירות בפתח...

למעלה