נאום היסטורי ?

נאום היסטורי ?

הנאום נועד לתושבי ישראל ברובם הגדול, ולא במיעוטם הזניח. מרבית הימין המרכז והשמאל המתון קונים את מה שהוצע בשתי ידיים. אלא מאי, אבו מאזן שלנו לא רוצה את זה. זה לא מתאים לאוירת החמאס באיזור. ההצעות ידועות כבר שלוש שנים, מפי ציפי לבני ואולמרט, אותם הפלשתינים דחו. מה שמענין בעינין, הן ביילין חתם איתו בזמנו על אותו ההסכם בדיוק. אז למה שאבו מאזן יתנגד לעצמו כיום ? כי ערבים נשארו אותם ערבים, בדיוק כמו הים של עזה.

נטע לי 38

New member
זה נקרא לרצות

לרצות את הימין ,את השמאל ,ואת האמריקאים חוץ מאץ הפלשתינים כמובן. והנאום היה כל כך תפוי מראש וידוע שלא ממש ברור לי למה הוא היה צריך להיות כזה קווין דרמה ו"למתוח" את כולם שבוע שלם. אבל על זה נאמר יהודי נשאר יהודי בדיוק כמו הקניון של עזריאלי

הדרמה במקומה

לא עוד הצעות בחדרי חדרים. עצם חשיפת ההצעה בפומבי העבירה הכדור לאבו מאזן והוכיחה לעולם שאין בעצם פארטנר.

אני בינתיים לא לוקחת שום דבר מזה ברצינות

נחכה ונראה. פוליטיקה ומזרח תיכון זה דבר מאד דינמי ומשתנה לפי מזג האויר.

כי ערבים נשארו אותם ערבים,

בדיוק כמו הים של עזה. הצחקת אותי, הם הרבה יותר גרועים מעצמם. אחרי מה שברק הציע להם ולא היסכימו. אין עם מי לדבר שם

לגבי ערבים

לשימחתינו הם אף פעם לא החמיצו אף הזדמנות להחמיץ הזדמנות החל מהצעת החלוקה ועד ימינו

מדינה יהודית, זה הרבה לבקש ???

מדינה יהודית, זה הרבה לבקש? ---------------------------------------------------- היום ב"מעריב". בין שלל ההתייחסויות לנאום ראש הממשלה בנימין נתניהו בבאר אילן לפני שבוע, הייתה אחת שלא זכתה למספיק תשומת לב: אנחנו מדינה יהודית על פי כל הגדרה, וכעת מתברר שאפילו המדינות הכי מתונות בצד הערבי מעולם לא קיבלו זאת. מצרים, המתונה לכאורה, כבר קפצה ראשונה ופסלה את ההגדרה. בכך חשף נתניהו את השקר הגדול של קיצונים ומתונים כביכול. אכן, העדר היכולת הקונצפטואלית בצד הערבי להפנים שגם לעמים ודתות אחרות יש זכות קיום באזורנו - הוא שורש הבעיה. האיסלאם מעולם לא קיבל "תחרות" במקומותיו. הוא דרש כניעה, ואחרי זה, מתוך"רוחב לב" כביכול, היה מוכן להעניק אי אילו "זכויות מיעוט‭."‬ זהו ההסבר מדוע הצעות ברק נדחו, הצעות אולמרט נדחו, והצעות לבני נדחו. שום דבר חוץ מוויתור זהות טוטאלי לא מספק את הצד השני. מרק בריל, כפר סבא

למעלה