נאום מדהים של סטיב ג'ובס

מצויין, מומלץ לקרוא ולצפות בסרטונים

בסוף, תמיד הכל מסתכם באהבה, כשמדובר בהגשמה עצמית.

בקונג פו תמיד אומרים - לעבוד קשה.

אני תמיד אומר לתלמידים שלי שיש שני דברים לעשות - לעבוד קשה ולחשוב.
דבר שלישי - להרגיש.

לרוב האנשים קל יותר רק לעבוד קשה - על זה גם המאמר מדבר.

העניין הוא שעבודה קשה מחזקת, היא לא מלמדת ולא מפתחת - פרט לאת הגוף. מה שמלמד, ומפתח זו המחשבה ושימת לב.
הקושי, בין אם הפיסי ובין אם הנפשי, אמור להיות החלק שנותן איתנות, יסודות חזקים. הוא לא העיקר.
העיקר הוא השחרור. מתוך השחרור באה האינטליגנציה הגבוהה - האינטואיטיבית, הקוסמית.

אז צריך להתחיל מעבודה קשה , לעבור ליותר ויותר אינטליגנציה מחשבתית ולהגיע לאינטליגנציה גבוהה, אינטואיטיבית , קוסמית.
עד כמה ששמתי לב, מרבית אלו שנולדו עם יכולת עבודה עם האינטליגנציה הקוסמית, לרוב לא עומדים במה שיש לה להציע ומזדעזעים.
לכן אני חושב ששלושת השלבים שתיארתי, הם מסלול בטוח יותר : חומר, מחשבה, אינטליגנציה קוסמית.

ינוקא1

New member
אני אומר צריך לשחק

כל דבר טוב שהגעתי אליו זה היה דרך משחק. אולי בעיני אחרים זה נראה עבודה קשה , אבל בגלל ששיחקתי , אז מבחינתי זו היתה הנאה צרופה. משחק משלב באופן הכי מושלם את כל הדברים אותם ציינת.

בזה אני זוכר טובה לאמא שלי שאמרה לי שכשהיינו ילדים קטנים אני ואחי , תמיד היו בבית שפע של צעצועים ומשחקים. משחק זו הדרך הכי טובה לפתח כל דבר , וגם כשאני רואה את סטיב ג'ובס אני רואה מישהו שתמיד משחק עם הצעצועים שמענינים אותו.

לחלוטין צודק, כך אני עם טרהיה, הכל במשחק

לפעמים מהעייפות, שוכחים לשחק.

קח את הכדורגל הברזילאי - תאווה לעיניים. ריקוד, משחק (למרות ששנים לא צפיתי).
לעומת זאת - הייתי במשחק כדורגל של האחיין שלי, בן 13. חלק מהאבות צועקים - קדימה, מלחמה, לא לוותר.
למה? אצלנו זה משום שאנחנו בבסיסנו עם קשה עורף, יוצאי עבדות מצרים, 40 שנים הלכנו במדבר בשביל כמה קילומטרים שאפשר לעשות ב 40 יום במקרה הגרוע, רדופים 2000 שנים, יראים, אחרי שואה,
מקיפים אותנו אויבים מכל הכיוונים....... ועם כל זה אנחנו אור לגויים
.

ומי יותר טוב בכדורגל?

אז נכון, החיים הם משחק....
בארגז חול...
לפעמים נכנס חול לעיניים.....
אותו חול שאנו משחקים בו ובונים ארמונות וטירות......
לפעמים זורקים עלינו חול על השיער והעיניים - בכוונה או שלא.......

והעיקר והעיקר .....לשחק.... לשחק בכלל. (עם הלחן של - "לא לפחד כלל")

למרות שאני חושב שסטיב ג'ובס עבד קשה בכמה שנים הראשונות

וגם פה העניין הוא לא באמת העבודה הקשה, אלא התפיסה הפנימית שחווה אותה כקשה.
העבודה יכולה להיות מוגדרת כקשה, אבל העובד ירגיש אותה כמשחק.
כמו לטפס על דיונת חול......בהמשך לארגז - ילד קטן ירוץ עליה בהתלהבות, לעומתו נער המתכונן לצבא, ירצה להרגיש שהוא מתאמן קשה ולכן יחווה את הקושי - הוא יהיה חזק
.

למעלה