נאומים במסע בין כוכבים

numone

New member
נאומים במסע בין כוכבים

שלום לכולם במסגרת עבודת גמר בקורס "רטוריקה יישומית" שאני לוקח בטכניון, נתבקשנו לבחור איזשהו נאום ככל העולה על רוחנו, ובלבד שניתוח הערך הרטורי של הנאום יהיה בסדר גודל של 5 עמודים. חשבתי שזה יהיה מקורי לבחור נאום מתוך עולם star trek. מישהו זוכר אולי אם היה פרק שבו היה נאום של מישהו? אני מעדיף שיהיה cannon, אבל אם לא אז גם הולך.. תודה רבה

DDN

New member
אוף. אני לא זוכר כרגע הרבה,

אבל לסיסקו היו כאלה בחלל עמוק תשע. לדעתי, היה לו אחד בפרק שבו נפרד מהבאג'ורים בסוף העונה החמישית.

numone

New member
סיסקו

באמת את סיסקו אני זוכר לטובה עם הנאומים הרגשניים שלו. היה איזה פרק שבו צוות ה-DS9 התחפשו לעובדי עיתון בניו יורק (?) של תחילת המאה ה-20, ובסוף היה קטע קורע לב של סיסקו. מישהו זוכר על איזה פרק מדובר?

subatoi

New member
הפרק נקרא

Far Beyond The Stars. אני לא חושב שיש נאום "רציני" שאתה יכול למצוא. מטבע הדברים, זה יהיה כמה משפטים שנותנים רושם של נאום רציני, אבל תנסה בכל זאת.

numone

New member
או קיי, כרגע יש לי בהישג יד

את סוף העונה החמישית. על איזה פרק דיברת: Children of Time Blaze Glory Empok Nor In the Cards או Call to Arms ? אני מקווה שבקרוב אוכל להשיג את שאר הפרקים שהחברים ציינו פה (הרשת הטכניונית חוסמת emule,bittorent, etc.)

DDN

New member
CALL TO ARMS

אם אני זוכר נכון אגב, גם בGOD FAVOR THE BOLD מהעונה השישית (מספר שלו זה 6X05 כזכור לי) יש נאומון נחמד של סיסקו (סיסקו הוא אלוהי המונולוגים במס"ב)

numone

New member
מממ

אתה מתכוון ל- this is the borg. resistance is fulite ? נראה לי שזה יותר מדיי נישתי.. צריך למצוא משהו שממש נוגע בערכים חברתיים ובא לשנות סדרי עולם..

CaptainOok

New member
אין כמו הנאום המיותר של ארצ'ר

בפרק האחרון של העונה הרביעית (והאחרונה) של אנטרפרייז "These are the Voyagers..." ול-Q יש נאום טוב על האנושות בפרק הסיום של הדור הבא "All Good Things".

numone

New member
התכוונת לזה?

Up until about 100 years ago, there was one question that burned in every human that made us study the stars and dream of traveling to them: “Are we alone?” Our generation is privileged to know the answer to that question. We are all explorers, driven to know what’s over the horizon, what’s beyond our own shores. And yet, the more I’ve experienced, the more I’ve learned that no matter how far we travel or how fast we get there, the most profound discoveries are not necessarily beyond that next star. They’re within us; woven into the threads that bind us, all of us, to each other. The Final Frontier begins in this hall. Let’s explore it together.​
נשמע לי קצר מדיי.. אפשר לכתוב על זה 5 עמודים (כולל רקע קצר)? אני זוכר שגם זפרם קוקרן נשא איזשהו נאום. אפשר להשיג איפשהו את הנאום המלא?

CaptainOok

New member
כן, אני חושב שזה זה

אין לי מושג אם אפשר לכתוב על זה 5 עמודים, כתיבה יצירתית שכזו היא לא הצד החזק שלי. בהצלחה בכל מקרה

subatoi

New member
ככה

1. זה מהפרק Terra Prime לפי מה שאני זוכר. את הנאום שלו בפרק האחרון "צינזרו". 2. כן, זה קצר, אבל אתה לא ממש תקבל יותר ארוך מזה. יותר ארוך מזה זה קצת נהיה מעיק מבחינה טלוויזיונית, אני חושב. 3. הנאום של קוקרן שאתה מתכוון אליו הוא מהפיילוט, אני מניח. אבל שם זה עוד פחות מהנ"ל, זה רק כמה משפטים בודדים...

numone

New member
או קיי אז ככה

חשבתי אולי לבחור נאומים של כל הקפטנים לדורותיהם (נניח ארצ'ר, קירק, פיקארד ואולי ג'יינוואיי), בהם הם מדברים על חקר החלל ועל תרבויות חדשות וכו', ולהשוות ביניהם ולראות אם הגישה השתנתה לאורך השנים. ידוע לכם על מונולוגים ארוכים של קירק, פיקארד וג'יינוואיי בנושא הנ"ל (ארצ'ר כבר מצאנו) ? תודה רבה

voyager2005

New member
ג'יינוויי

לא בדיוק נאום, אבל ה flashback היא מדברת על מגלי החלל הראשונים

sysiphus

New member
נאומים...

מספר נחרתו במוחי... 1. טיעון הסגירה של קפטן פיקארד במשפטו של דייטה - האם הוא מכונה ורכושו של הצי או יצור תבוני הזכאי לכל הזכויות והחובות במסגרת זו... נאום מצוין, נפלא, נהדר, *ארוך* אבל מרתק לאורך כל הדרך, ועם המון מה לומר עליו (כמובן שיש גם את נאום הסגירה של רייקר, ואת המשפט עצמו עם כמה טיעונים חזקים לכאן ולכאן...) קצת מהזיכרון: פיקארד: Can you tell me what is Data קומנדר מדוקס: (מהוסס) A machine... פיקארד: Is he? are you sure? he's met 2 of your criteria for sentience, what if he meets the third - consciousness, of only the slightest degree... what is he than? do you know? (מסתכל על מדוקס) Do you? (מסתכל על רייקר, התובע) Do you? (מסתכל על השופטת) Your honor, Starfleet was founded to seek out new life, well *there it sits!*, waiting השופטת בסיכום שלה... We've all been dancing around the question "does Data have a soul?", I don't know if he does. I don't know if I have. But I have to give him the freedom to explore that question on his own. הפרק הוא כמובן The Measure of a Man, עונה 2 של TNG. 2. אני לא זוכר אם יש שם נאום מתמשך, אבל סיכוי טוב שכן. הפרק The Drumhead בעונה הרביעית של TNG הוא פרק מצוין בכל מה שקשור לסוגיות משפטיות והמרחק הרחוק מדי שיכול לעשות תובע כשהוא מחפש אשמים יותר מדי, גם כשאין - הכל על ניצול סמכויות, משפטי ראווה, שעירים לעזאזל ושריפת מכשפות בבת אחת. גם פרק חזק ומיוחד, עם כמה אלמנטים רטוריים נפלאים של פיקארד כמובן.

DDN

New member
נכון

הנאום של פיקארד בפרק על דאטה, נהדר. מסכים ביותר!!!!

dudwity

New member
יפה! נכון. בנוסף

עם במשפטים עסקינן אני חושב שפיקארד נאם בפרק הראשון מול קיו הכל יכול וסינגר לטובת המין האנושי. תבדוק את זה.

n i v1

New member
יש עוד נאומון

בפרק JUSTICE בעונה הראשונה של הדור הבא- פיקארד מדבר עם היישות ששומרת על הכוכב ההוא, שתציל את ווסלי. אני חושב שיש שם גם כן כמה שורות

למעלה