נאו למרקיזם
הביאו אלינו בקורס אבולוציה מרצה אורח שתומך בנאו למרקיזם. מהו נאו למרקיזם? תאוריה לפיה יש סבירות גבוהה יותר לקבל מוטציה מוצלחת מאשר לא מוצלחת יחסית לסבירות שהיינו מוקבלים לו המוטציה הייתה אקראית. כלומר מוטציות מוטות במידת מה לכיוון מוטציות מועילות. דוגמה אחת היא הקוד הגנטי אשר בנוי כך ששינוי בבסיס אחד יותר סביר שיגרום להחלפת חומצה אמינית לחומצה אמינית מאותה קבוצה מאשר קבוצה אחרת. כך, כאשר התנאים דורשים שינוי חלבון ומתרחשות מוטציות, יותר סביר שחומצות אמינו יוחלפו בתוך אותה קבוצה כך שפעילות החלבון פחות תפגע אך מאפיינים כימיים יוכלו להשתנות, למשל תווך טמפ'. כמו כן הוא ביצע ניסויים עם תוצאות מוזרות. כתוצאה מעקת מליחות קלה לנבט, הצמח פיתח חסינות למליחות בבגרותו, שהייתה הורגת צמח ללא העקה המוקדמת. המעניין הוא שבצאצאי הצמחים שקיבלו עמידות נמצאה יותר שונות גנטית מאשר בצאצאי צמחים רגילים, מאותה שורה. כאילו שעקת המלח הקלה גרמה להגברת המוטציות, כאשר המוטציות היו מוכוונות ליצירת עמידות למלח. מה דעתכם?
הביאו אלינו בקורס אבולוציה מרצה אורח שתומך בנאו למרקיזם. מהו נאו למרקיזם? תאוריה לפיה יש סבירות גבוהה יותר לקבל מוטציה מוצלחת מאשר לא מוצלחת יחסית לסבירות שהיינו מוקבלים לו המוטציה הייתה אקראית. כלומר מוטציות מוטות במידת מה לכיוון מוטציות מועילות. דוגמה אחת היא הקוד הגנטי אשר בנוי כך ששינוי בבסיס אחד יותר סביר שיגרום להחלפת חומצה אמינית לחומצה אמינית מאותה קבוצה מאשר קבוצה אחרת. כך, כאשר התנאים דורשים שינוי חלבון ומתרחשות מוטציות, יותר סביר שחומצות אמינו יוחלפו בתוך אותה קבוצה כך שפעילות החלבון פחות תפגע אך מאפיינים כימיים יוכלו להשתנות, למשל תווך טמפ'. כמו כן הוא ביצע ניסויים עם תוצאות מוזרות. כתוצאה מעקת מליחות קלה לנבט, הצמח פיתח חסינות למליחות בבגרותו, שהייתה הורגת צמח ללא העקה המוקדמת. המעניין הוא שבצאצאי הצמחים שקיבלו עמידות נמצאה יותר שונות גנטית מאשר בצאצאי צמחים רגילים, מאותה שורה. כאילו שעקת המלח הקלה גרמה להגברת המוטציות, כאשר המוטציות היו מוכוונות ליצירת עמידות למלח. מה דעתכם?