נאמנות = ויתורים

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
נאמנות = ויתורים

למי שראה אתמול את הסרט בערוץ 4 - הגשרים של מחוז מדיסון. סרט מומלץ ביותר, יש גם ספר. תקציר קצרצר למי שלא ראה את הסרט: פרנצ'סקה איטלקיה שנישאה לחייל אמריקאי, חיה בחוה במחוז מדיסון מדינה איווה בארה"ב, יום אחד מופיע בחוה צלם של הנשיונל ג'וגראפיק - רוברט שמו, בחיפושיו אחרי גשר שרצה לצלם. בעלה ושני ילדיה המתבגרים של פרנצ'סקה שהו 4 ימים בתחרות מחוץ לחוה. במשך ארבעת הימים הללו מתפתח רומן לוהט בין השניים ורוברט מבקש מפרנצ'סקה, המתלבטת בין אהבתה אליו לנאמנות לבעלה וילדיה, לבוא איתו. פרנצ'סקה התוודתה בפניו שהיו לה חלומות אחרים לחייה, שלא כך חשבה שיראו... ילדיה המוצאים את יומנה, לאחר מותה, בו רשמה את סיפור פגישתה עם הצלם, היו המומים, הם לא ידעו או חשו בכך מעולם, להיפך, אימם חיה עם אביהם וטיפלה בו עד יומו האחרון. אתמול ראיתי את הסרט באור שונה, אחרי הרבה שנים שעברו מאז קראתי את הספר וראיתי את הסרט לראשונה. שאלתי את עצמי, האם הייתי יכולה לעשות מעשה אמיץ כמו של פרנצ'סקה, המוותרת על אהבה ענקית כמו שמצאה עם רוברט, מוותרת על ההרפתקאה עליה חלמה רוב חייה? כל זאת למען שלמות המשפחה. אני לא וויתרתי, הלכתי אחרי לבי, רציתי לעצמי (בדיעבד גם לבנותי) טוב יותר, נעים יותר, אוהב ומכבד יותר. אני עדיין לא יודעת איך זה השפיע על בנותי, אך כולי תקווה שהן למדו כי אושרנו בידנו ורק אנחנו יכולים להוביל את חיינו מבלי להיות מובלים. בכל דבר יש טוב ופחות טוב - תלוי בזוית הראייה.

*יערית

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo7.gif../images/Emo14.gif

כשאני ראיתי את הסרט{ויודעת שהספר טוב יותר} זה היה בתקופת נישואיי...כ"כ היתה חסרה לי אהבה, כ"כ נשענתי על אהבת חיי מהעבר,בכיתי ובכיתי, ופשוט הסרט הוציא ממני דברים שידעתי....שרק אם יבוא האדם וידליק את האור שכבה....אני שלו
רציתי את האור הזה שהיה לי ,רציתי שוב לשמוע את פעימות ה
שלי כמו שהיו בעבר ולווא דווקא מכעס ומעלבון, רציתי להרגיש את הזרמים,רציתי להרגיש שוב מאוהבת ,נאהבת, ואוהבת.....זה קרה..וזה ימשיך לקרות...לא עוצרת בכתום..יש לי אור ירוק לאהבה. אכן ויתרתי על משפחה למען אהבה גדולה, כשכמעט רגל בחוץ ביקשתי את הגרושים, אז זהו שאני לעומת פרנצ'סקה לא רציתי להישאר ל"טפל" בו ולהיות לצידו עד סוף ימיי...רציתי שינוי, רציתי את האור ,רציתי את החיים שלי בחזרה, ושוב....הסיפור ההוליוודי הזה שכ"כ ריגש וקיבל כמה פרסי אוסקר אכן עזר לי להבין שאין כמו ללכת אחרי הלב אבל אחרי שיחה רצינית עם הראש....לפעמים מה שהראש רואה הלב לא רואה...לכם השילוב הזה בפעם הראשונה היה לי אישית כדאי. אחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח זה כ"כ שונה לחיות מתוך אהבה מאשר בלי אהבה

maof

New member
גם אני חשבתי בצורה כזאת.......

גם אני רציתי את חיי חזרה......... רק תיקון קל
לפעמים מה שהראש רואה ....הלב לא מבין מעוף

למעלה