נאמנת תרופות

MIR51

New member
נאמנת תרופות

שלום לכולם, אני חדשה בפורום אך ותיקה במקצוע. מה אומר לכם המינוח " נאמנת תרופות " במחלקה? איך אפשר ליישם תפקיד כזה. בברכת חג שמח ותודה.

../images/Emo140.gif ברוכה את ...MIR

וברוכה הבאה לפורום החדש הזה. להודות על האמת? זו לי הפעם הראשונה שאני נתקלת במושג "נאמנת תרופות" מבטיחה לברר בקרב חברותי ואולי המנוסות ממני כאן בפורום תוכלנה לענות על כך . השארי עימנו ותרמי מנסיונך. חג שמח ושובע טוב.

פניתי היום...

לאגף הסיעוד, וביקשתי פירוש להגדרת התפקיד: נאמנת תרופות" מקווה לקבל תגובתם על גבי הפורום בהקדם.

slightly

New member
../images/Emo95.gif אצלנו

יש ביחידה אחראית תרופות. בודקת תוקף, הזמנות מיוחדות, עוברת על הגליון ומשווה פקודות לפתקי תרופה כביקורת נוספת ועוד. אם את רוצה, אני יכולה לשאול במדויק מה התפקידים הנוספים שלה.

MIR51

New member
תודה

מודה לך על התגובה, אשמח לדעת במדוייק על התפקידים הנוספים. אצלינו עד עכשיו היה המינוי אבל רק כתואר ללא משמעות ואנחנו רוצים לעשות עם זה משהו ולקדם את העשיה במחלקה בנושא תרופות מאחר ופתאום יש רבה "טעויות" ואנחנו מחפשים דרך להפחיתן ואו למנוע אותם עד כמה שאפשר

slightly

New member
../images/Emo95.gif עוד

ניטור תרופות, הוצאת הנחיות מדויקות למתן תרופות, בקרה על חדר תרופות, ניטורים חיצוניים ופנימיים בנושאי תרופות, בחינה לאחיות חדשות לפני היתר מתן תרופות במחלקה, הגברת המודעות לנושא הטעויות במתן תרופות, קיום ישיבות צוות בנושא, תיעוד "כמעט טעויות" ודיון מעמיק על המקרים של הכמעט טעות למטרות למידה ומניעה. יש עוד המון דברים. אצלנו ביחידה הפכנו את נושא התרופות בכלל והטעויות בפרט לפרוייקט השנתי. כמו כן, במסגרת הקורס העל בסיסי שלי, כתבנו עבודה גדולה על מניעת טעויות במתן תרופות, ואנחנו עובדים על יישום ההמלצות בשטח.

MIR51

New member
../images/Emo39.gifתודה

מודה לך מאוד על תשובתך, אני עובדת במחלקה פנימית ולאחרונה עקב עומס יתר על הצוות הותיק, וריבוי אנשי צוות חדשים נוצר צורך להגביר מודעות בנושא טעויות במתן תרופות ומניעתן. נושא נאמנת תרופות היה קיים אצלינו רק בשם, ולמעשה לא יושם כלל, כעת אנחנו רוצים לתת לו משמעות והיות שאני זו שמרכזת את הנושא אשמח אם אפשר להעזר בטיפים מפורטים יותר. בברכה ותודה

למעלה