נאצים באיחוד האירופי. אסטוניה

נאצים באיחוד האירופי. אסטוניה

(חברה באיחוד האירופי ובברית נאט"ו). היום, בעיירה הקטנה סינימיָאֶה בצפון-מזרח אסטוניה, התקיים מפגש ותיקי דיוויזית ה-SS האסטונית. במהלך הארוע נחנכה אנדרטה לזכר החיילים ההולנדים והבלגיים אשר השתתפו בקרבות באזור זה במלחמת העולם השנייה, לצד הנאצים. נכחו בטקס כ-300 איש, ביניהם ותיקי יחידות ה-SS מארצות אחרות. אמנם רוב הנוכחים היו קשישים, אך נכחו גם צעירים בעלי תספורות קצרצרות. כמו-כן נכח ציר הפרלמנט האסטוני ממפלגת "ברית המולדת" הלאומנית-הרדיקלית, טרִיוִימִי וֶלִיסטֶה, שהנו משתתף קבוע בארועים מסוג זה. לדברי המארגנים, הם שלחו הזמנות לכל חברי הממשלה והפרלמנט, אבל איש מהם למעט וֶלִיסטֶה אפילו לא טרח לענות. האנדרטה קודשה ע"י הכומר המקומי פֶּאֶטֶר קַלדוּר. בין הנואמים היו ראש המועצה האזורית וֵיקוֹ לוּהָלַייד וחבר הפרלמנט וֶלִיסטֶה. הנואמים ציינו את "גבורתם של האסטונים שנלחמו לעצמאות המדינה" במדי ה-SS, והציעו אותם כדוגמה לדור הצעיר. בסביבות סינימיָאֶה התחוללו ב-1944 קרבות עזים שנמשכו מספר חודשים. כאן הנאצים ניסו לבלום את התקדמות הצבא הסובייטי, אשר בשורותיו לחמו גם חיילי "אוגדת הרובאים האסטונית". ב-29 ביולי 1944 התחולל בסינימָאֶה הקרב הכבד ביותר במלחמת העולם השנייה על אדמת אסטוניה. ~ ~ ~ עד כאן - דיווח עיתונאי יבש, המבליט את האופי ה"כמעט בלתי רשמי" של הארוע הנאצי. עם זאת, אם נוסיף אליו את כל הארועים הקודמים מסוג זה, את כל האנדרטאות הנאציות שהוקמו באסטוניה, מתקבלת תמונה קצת פחות "תמימה".

ne ro

New member
אתה יודע מה זה מזכיר לי

חבר ליטאי אחד אמר לי "היהודים והליטאים חברים טובים הרבה דורות. רק הם כעסו מאד על היהודים שהיו קומוניסטים ולכן אהדו את הנאצים".
יחידות ליטאיות כל כך הצטיינו ברצח יהודים שהגרמנים לא היו חייבים בכלל ללכלך את הידים באקט הפיזי עצמו של ההריגה. יחידות ליטאיות שוגרו למשימות רצח יהודים גם בבלרוס ובפולין הסמוכות.

ne ro

New member
בכלל למדינות הבלטיות

היסטוריה מאוד בעיתיית ביחס לנאציזם. לא?

זה נכון, אבל

מה שחשוב יותר מההיסטוריה, זה לקחיה והיחסים בהמשך. אם כבר אנו מדברים על "היסטוריה בעייתית", אז במקום הראשון נמצאת ללא ספק גרמניה עצמה - והנה גרמניה של היום שונה לחלוטין. שם יכולים להכניס אדם לכלא על התבטאות אנטישמית. ברור שצריך להביא בחשבון את מכלול היחסים. ב-1940 דווקא היתה תמיכה לא מעטה בכיבוש הסובייטי של הארצות הבלטיות בקרב אוכלוסייתן. אך סטלין כל כך מיהר לחסל את הבורגנות הזעירה בארצות אלה, את האיכרים העשירים למשל, שהוא באמת הספיק להשניא את עצמו על רוב האוכלוסיה, שגם בהמשך ראתה בו כובש. היבט נוסף הוא המלחמה הקרה בתום מלחמת העולם השנייה, כאשר פושעים נאציים רבים, למשל רוצח היהודים אִימפּוּליָוִיצ'וּס, מצאו מקלט בארה"ב הנאורה, אשר סירבה להסגירם לברה"מ. טוב, לא ארחיב עכשיו.

ne ro

New member
מידע מעניין ../images/Emo51.gif

וגם מדינות דרום אמריקה שקיבלו פושעי מלחמה נאציים רבים לא הפיקו לקחים.

אני יכול

לספר הרבה על ליטא, יצא לי להיות שם מספר שנים. מה שאתה אומר נכון, אבל זה לא מוחלט. היו כל מיני.

למעלה