נאשוויל / SV

מתן 1983

New member
נאשוויל / SV

שלום,
אנחנו זוג+ בן 3, עם סיכוי לילד נוסף בשנה-שנתיים הקרובות, שנינו בהייטק.
יש אופציה בהסתברות די גבוהה לרילוקיישן על L1, כאשר שתי האפשרויות הן סיליקון ואלי או נאשוויל טנסי.
האינטואיציה היא ללכת לסיליקון ואלי, בעיקר בגלל הסביבה הליברלית, קהילה ישראלית כולל כמה חברים (משהו שאנחנו רוצים), יותר אפשרויות תעסוקה, קרבה לעיר הגדולה, נוחות גדולה יותר למבקרים. היתרונות של נאשוויל: יוקר מחיה נמוך משמעותית, משרה בכירה יותר והיכרות והערכה ממי שמנהל שם את הקבוצה, מה שאומר שבטווח הארוך זה כנראה טוב יותר לקריירה. במשרה בסיליקון ואלי זה יהיה לוח חלק.
בשני המקרים אין לנו צורך בבתי ספר יהודיים, כך שניתן יהיה לשלוח לציבורי בשנת הלימודים הבאה (אלא אם כן אני מבין לא נכון).
בעצם השאלה שלי היא אם יש שיקולים נוספים או זוויות נוספות שלא חשבתי עליהן.

מתן 1983

New member
תשובה

יש הייטק בנאשוויל. בעיקר בחברות גדולות אבל יש גם התעוררות בתחום הסטארטאפים. לא שזה מתקרב לסדרי גודל של הסיליקון ואלי, אבל כרגע אפשר לומר שהיא בערך כמו רעננה מבחינת ההיצע.

KallaGLP

New member
לא מכירה את נאשוויל, אבל מכירה טוב את סיליקון ואלי.

אם התכנון הוא שאשתך תעבוד גם והיא אכן תמצא עבודה (זה בכל מקרה לוקח כמה חודשים לקבל אישור עבודה ומניסיון של בני ובנות זוג מההייטק לאו דווקא מוצאים עבודה מהר, אם בכלל) - רוב הסיכויים שאין מה לדאג.
אך אם מסיבה כלשהי (תינוק מתוכנן, קושי למצוא עבודה וכד') אשתך לא תעבוד ואתה רוצה רמת חיים סבירה, עם 3 ילדים ורביעי בדרך אני מקווה שהשכר שמציעים לך הוא מעל 180K, רצוי 200K ומעלה. האזור יקר מאוד, כדי לשכור שם בית למשפחה גדולה באזור טוב עם בתי ספר טובים - צריך הרבה כסף. מעבר לזה יש הוצאות מעבר, קניית כלי רכב (עם משפחה גדולה ומצב התחבורה באזור סביר שתצטרכו שניים), חשבונות, קניות, ביטוח, חוגים לילדים, נסיעות, חסכון פנסיוני, ביטוח בריאות וכד' ואין תנאים סוציאליים כמו בישראל.
מצד שני, אני לא יודעת כמה אפשרויות מבחינת עבודה יהיו לאשתך בנאשוויל.
נכון, אובייקטיבית יש בעמק הרבה ישראלים והרבה הייטק, אך אישית לא אהבנו את האזור. הוא צפוף, עם תשתיות וכבישים די על הפנים, המון פקקים ורוב הבתים ישנים ומזכירים צריפים ורוצים עליהם הרבה כסף. אנחנו עזבנו את קליפורניה באופן יזום אחרי 3 שנים כי לא היה ברור לנו על מה ולמה אנחנו משלמים כל כך הרבה כסף, ועכשיו אנחנו מרוצים הרבה יותר. עד כאן החלק הסובייקטיבי, אבל אובייקטיבית ברור שמרבית הישראלים נמשכים לאזור מטעמים מובנים, והכל תלוי בסדר העדיפויות והאפשרויות שלכם בחיים.

מתן 1983

New member
תודה על התשובה, רק הבהרה קטנה

אין לנו שלושה ילדים, יש ילד אחד בן 3, כלומר אם נביא עוד ילד, מדובר על ילד אחד במסגרת פרטית וילד אחד במסגרת ציבורית (החל משנת הלימודים הבאה, עד כמה שאני מבין).

KallaGLP

New member
סליחה, טעות שלי.

אם כך, יהיה יותר קל, אך עדיין עם 2 ילדים בעמק רצוי לפחות 150K, ועדיף יותר.

oligomerization

New member
תכניס למערכת השיקולים את הגרין קארד

לא גרתי בסילקון וואלי ולא גרתי בנאשוויל טנסי אבל בהנחה שאתה מתכנן להשתקע בארהב - הייתי שם הרבה אחוזים בהחלטה על "אסטרטגיית הגרין קארד " - איפה תקבל הכי מהר ויותר בקלות גרין קארד... ברגע שיש לך גרין קארד, אתה תכל'ס "משוחרר" מהחברה ותוכל לעבור לאן שאתה רוצה ולעבוד איפה שאתה רוצה... (שים לב - לויזה L1A יש יתרון עצום על ויזה L1B במסלול הגרין קארד).

בברכה,
מישהו שתקוע חזק על L1B אוטוטוטו 5 שנים...

מתן 1983

New member
באיזה הפרשי זמנים מדובר כיום

בין L1-A ל- L1-B מבחינת המתנה ל GC?
קראתי כאן בפורום לאחרונה שהקשיחו את הבדיקות לeligibility לויזת A, ושכבר לא מספיק להיות בדרגת ניהול ראשונה (ראש צוות) אלא שנייה לפחות.
ותכלס, אין כוונה לזגזג בין חברות בשנים הראשונות אבל זה בהחלט פקטור רלוונטי.

ההבדל הוא שלב האישור של ה DOL

L1B דורשת אישור של ה DOL. זה שלב שיכול לקחת 6-12 חודשים, או כשנה נוספת אם נפלת על audit. כשליש מהמקרים מגיעים ל audit. עם L1-A אתה יכול מיד להגיש I-140.

oligomerization

New member
בין כמה חודשים לכמה שנים...

בעיקרון אם יש לך אופציה לקבל L1A - אני ממליץ לבדוק אותה לעומק מול העורכי דין ולא רק להסתמך על מה שכתוב בפורם פה... בלי שום קשר ל L1A או L1B – תבדוק טוב מה מדיניות הגרין קארד של החברה... ואם יש אפשרות תנסה לדחוף\להגיע להבנות עם החברה שיריצו אותך לגרין קארד כמה שיותר מהר.... לגבי הערה שלך על "אין כוונה לזגזג בין חברות" – לך תדע מה יהיה עוד שנה,שנתיים או שלוש....

לגבי ההבדל בין L1B ל L1A :

במסלול גרין קארד מ L1B יש בעיקרון 3 שלבים עיקרים:

PERM – בשלב הזה החברה צריכה להוכיח שאין אמריקאי שיכול לעשות את התפקיד שלך (פרסום של המשרה בעיתון מקומי, באתר אינטרנט של החברה וכדומה...).

I-140 - בשלב הזה החברה צריכה להוכיח שאתה (מועמד הגרין קארד) יכול לעשות את התפקיד שלך (הוכחת נסיון,תואר וכדומה).

AOS – שינוי סטטוס – בעיקרון ה"סיווג הבטחוני" - בודקים שאין לך עבר פלילי שאתה לא חולה במשהו רציני...

מסלול גרין קארד של L1A – הוא אותו מסלול רק ללא שלב הPERM.... שלב הPERM יכול לקחת באזור החצי שנה (אם הכל עובר חלק) לשנתיים ואפילו יותר אם החברה נתקלת בAUDIT של משרד העבודה (ויש סיבוכים... AUDIT על AUDIT וכדומה...)

ליאת59

New member
תלוי מה אתה מחפש..

אומרים על נאשוויל שהיא ״המקום החם הבא״, אז השאלה אם אתם מוכנים להיות ״חלוצים״, אבל לשלם הרבה פחות על כל דבר ואולי אפילו לרכוש איזה בית או שניים שיהיו שווים משהו ביום מן הימים... מצד שני, בסיליקון וואלי הכל כבר מוגש לך על מגש של כסף- הקהילה הישראלית, גנים ישראלים, אירועים, קומפלקסים מפנקים, כל חברות התוכנה ביקום בערך. אבל שם תשלם לפחות פי 4 (אולי יותר) על שכ״ד ובטח גם על כל דבר אחר.
אהה ולא יודעת אם זה חשוב לכם אבל האוכלוסיה בסיליקון וואלי היא מאוד מאוד הומוגנית- ואם להיות יותר בוטה- כולם הודים וסינים. זה לא בדיוק ״אמריקה״ כמו שאתה אולי מדמיין, יותר ניו דלהי. לא יודעת איך האוכלוסיה בנאשוויל.

rachello1

New member
מי אומר? החום היחידי כאן

הוא החום בחוץ שהוא איום השבוע עם HEAT INDEX מחר של 100-105. 107 אצלנו

למעלה