נא בטלו נסיעתכם להונגריה

נא בטלו נסיעתכם להונגריה

עומד להיות שם מאד מסוכן ליהודים בשבוע הקרוב: אזהרה ליהודים: צאו מהונגריה בחג יום חמישי, 8 במרץ 2007, 11:18 מאת: מערכת וואלה! מהומות בהונגריה בספטמבר האחרון. "יהודים שנקלעו לרחוב במהומות היו בפחד גדול" (ארכיון: רויטרס)בהונגריה יציינו בשבוע הבא חג לאומי, וראשי הקהילה היהודית ביקשו מהיהודים לעזוב את המדינה בשל גילויי אנטישמיות צפויים ראשי הקהילה היהודית בהונגריה קוראים ליהודים לצאת מהונגריה לקראת חג לאומי שמתקרב, בו לכוונת ארגוני ימין קיצוני לציין את החג בגילויים אנטישמיים. תמיר גלזר, סטודנט לרפואה בבודפשט סיפר בראיון לגלי צה"ל, כי יש משמרת מחאה מול הפרלמנט נגד זרים, ולקראת ה-15 במרץ אוספים פעילי ימין חתימות בתחנות מטרו מקומיות נגד יהודים. גלזר סיפר עוד כי לא רק היהודים בעיר חשים את התופעה, אלא גם חוגי שמאל, ובכללם מפלגת השלטון, הביעו חשש מעליית קולות הימין הקיצוני. הארגון מאחורי הפעילות האנטישמית מדבר על "הונגריה הגדולה" ושואף ליצור "הונגריה גדולה של ההונגרים". בתוך הקבוצה הגדולה הזאת יש קבוצות ניאו-נאציות קטנות יותר. גלזר סיפר כי הוא גר 20 דקות מבניין הפרלמנט. "מתחת לבית שלי ריססו צלב קרס וסימן אס.אס. כבר חצי שנה, ואף אחד לא טרח למחוק אותו מהקיר". לדבריו, היהודים יודעים לא לצאת מהבית. סטודנטים שבטעות נקלעו לרחוב בזמן המהומות לפני כמה חודשים פחדו מאד. נשיא הקהילה היהודית בבודפשט, פטר פרדמאייר, אמר בראיון לקול ישראל, כי ראשי הקהילה חוששים שלאומנים אנטישמים הנוהגים להפגין בחגים לאומיים ינסו לפגוע ביהודים ובמוסדותיהם ביום זה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני הייתי ממליצה להיפך- לנסוע לשם דוקא במועד הזה, ושהיהודים ואנשי השמאל המאויימים גם הם, יצעדו יחד שלובי זרוע, בצעדה שקטה וחזקה המשדרת- "הפאשיזם לא יעבור".

שיעשו זאת אנשי השמאל ואחרים שם

אנו יכולים לסכן את מה שנשאר מאתנו וללמד את כל העולם? היום הונגריה, מחר ארץ אחרת. יש לזה סוף?

schlomitsmile

Member
מנהל
אני בהחלט מקוה שאנשי השמאל והיהודים הרואים בהונגריה את ביתם, יעשו זאת. אילו הייתי מתכננת נסיעה לשם, לא הייתי מבטלת אותה, אלא מצטרפת לאותו מצעד, דוקא בגלל מה שאמרת- היום הונגריה, מחר ארץ אחרת. העולם הוא אחד, והתחזקות הפאשיזם או כל תנועה אנטי-דמוקראטית אחרת, בארץ אחת מחזקת את התנועות האחיות בארצות אחרות. לכן מה שקורה במקום כלשהו, הוא עניינו של כל דמוקראט בכל ארץ.

ההונגרים הם שונאי ישראל בדם

את 15 למרץ הם חוגגים לזכר המרד ב 1848 נגד השלטון האוסטרי. מוביל המרד היה המשורר הלאומי ההונגרי פטופי שנדור. הוא כתב שירים נגד הגרמנים והחג הזה היה צריך להיות אנטי נאצי. אבל ההונגרים מוכנים לנצל כל חג וכל מהפכה, לא חשוב לאיזה כיוון, כעילה לפגוע ביהודים. כאשר עלו הקומוניסטים לשלטון האשימו את היהודים בבורגנות ורכושנות. כאשר התחלף השלטון האשימו את היהודים בקומוניזם, הם רצחו יהודים על שפת הדנובה עוד ב1941 למרות שהגרמנים נכנסו להונגריה רק ב 1944 אני ביקרתי בהונגריה ב 1995 ונתקלתי בתופעות אנטישמיות בכל צעד. לא אסע לשם שנית.

שלומית, יהודי הונגריה - אינם

הם חוסלו ע"י אייכמן ומריעיו באדיבותו והתלהבותו הרבה של העם ההונגרי. עם מי תפגיני? עם קובץ זקנים החוששים לעורם [והם יודעים מדוע] ? הגיע הזמן להבין: אנו לא נשנה את העולם.

schlomitsmile

Member
מנהל
בכתבה מוזכרת הקהילה היהודית אז כנראה שיש דבר כזה, לא יודעת כמה הם ומה גילם. לגבי לשנות את העולם- זה כבר עניין של גישה פילוסופית לחיים. נכון, העולם הוא מה שהוא, ואין חדש תחת השמש, ומי אנחנו שנשנה אותו. אבל מצד שני- אם נבחן את ההיסטוריה, נמצא שפע של דוגמאות להתפתחויות, שינויים זוחלים ואפילו מהפכים, שהחלו בדבקות של קומץ אנשים בחלום. ולמה ללכת רחוק- גם המדינה הזאת היא דוגמא לכך ../images/Emo13.gif נכון שהיא אינה מושלמת, רחוק מזה, כי שום דבר בחיים וגם החיים עצמם, אינו מושלם; אבל עצם עובדת קיומה יכולה להחשב לפלא, פלא שחבל שלא היה קיים לפני 70 שנה, וטוב שהוא קיים עכשיו. אז נכון שלא נוכל להפוך את עולמנו לנקי מכל רוע ופגם, אך האם זה אומר שיש להרים ידיים ולוותר על הנסיון להשפיע, לשפר, להיטיב?

julia37

New member
אני דווקא חושבת שכדאי להגיע לשם

עם נשק. או, למשל- להביא מהארץ כמה קבוצות קרטיסטים וג'ודאים. הזדמנות שלנו להראות להם מה זה!

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo5.gif מי שמחפש מכות ובלגן, יקבל מכות ובלגן- שום דבר טוב לא ייצא מזה, רק עולם של מכות ובלגן. לא מכבים אש באש. כח שקט יעיל הרבה יותר.

julia37

New member
כן, כך אמרו גם היהודים בשואה

לא נחזור על זה, ולא נירתע. ברגע שנכניס להם פעם אחת הם יבינו. אי אפשר איתם אחרת.

להראות להם...להכניס בהם...

בת כמה את, יוליה נכבדה? הם הראו לנו, הם הנניסו בנו - כל אירופה השמידה את כל יהדות אירופה ואת סבורה שאנו הקטנים יכולים להראות להם ולהכניס בהם? ושלומית סבורה שניתן להראות להם בדרכי נועם. לחנך אותם. אדרבה ואדרבה. נסו ! איש אינו מפריע לכן ! כמה אתן נאיביות !

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא חושבת שצריך להראות להם או לחנכם. אני מאמינה שזו חובתו של כל אדם, לעשות כמיטב יכולתו כדי שהעולם יהיה מקום טוב יותר לחיות בו (אגב- לאו דוקא במאבקים, יש דרכים נוספות). לשבת בחיבוק ידיים מיואש, זה לא רק עצוב, אלא גם לפנות דרך לרוע, ואינני רואה סיבה לעשות זאת. כבר נאמר,שכדי למשול, הרוע אינו זקוק להרבה אנשים רעים, אלא להרבה טובים שישתקו.

deebeebee

New member
גם הפגנות השמאל האירופאי

הן אלימות עם מכות, הבערות אש וכו'. האלימות איננה נחלת הימין בלבד.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש כל מיני 'שמאל' אינני דוברת השמאל האירופאי ../images/Emo13.gif נכון בהחלט, שיש אנארכיסטים ושאר מריעין בישין, שמחפשים (בדומה לידידתנו הצעירה יוליה) ללכת מכות. במקרה שצויין כאן, נאמר שמי שמאויים ע"י הפאשיסטים האלה, הם היהודים ואנשי השמאל, לכן חשבתי שיהיה נכון שיצעדו יחד, כדי להפגין "ומצעדנו עוד ירעים- אנחנו פה!"

הונגריה היא מדינה מאורגנת

יש להם ממשלה ומשטרה. מהומות הימין הקיצוני הן עניינה הפנימי. היהדות שם כבר הושמדה בקהילות רק קומץ זקנים שמחכים למותם. או ישראלים שבאו לשם לעשות עסקים. הבררה היחידה של כל אלה רק לצאת משם.

עב

New member
הונגריה מדינה מאוד מאורגנת

בתוך 7 שבועות גרשו ההונגרים 450,000 יהודים לאושוויץ. ועוד לא הזכרנו את עבודת הכפיה והגירוש ברגל לאוסטריה. בקהילה יש קומץ זקנים? לפי הנתונים של הסוכנות היהודית יש בבודפשט לבדה 80,000 אנשים, ביניהם קרובי משפחתי שלומדים בתיכון היהודי של לאודר. חלק מאותה קהילה הם בני תערובת - שם הם יהודים וכאן הם גויים. באופן פרדוקסלי, מי שבחר בזהות היהודית לא יכול לחיות כאן ולא שם. תיירים יהודים וישראלים יתקבלו יפה בהונגריה כמו כל תייר אחר. אם תרצו אזרחות, עבודה ועסקים תסבלו מאנטישמיות.

תיקון

לפי ויקיפדיה, מתגוררים כיום 80,000 יהודים בבודפשט. אני סברתי שמספרם מתי מעט. ואני מתקן עצמי.

אפשר לומר שכל יהודי הונגריה נמצאים

בבודפשט. בערי השדה אין כמעט יהודים. כרגע דיברתי עם קרוב משפחה והוא אומר שלא צפויות מהומות גדולות, אבל מי שיכול עוזב את בודפשט לקראת השבוע הבא. לגבי בני תערובת: יש לי בת דוד שהתחתנה עם הונגרי נוצרי וילדה שני ילדים, בן ובת. הילדים גדלו והתחתנו כל אחד עם בן ובת זוג נוצרי הונגרי. את החתונות שלהם ערכו בכנסיה. אין להם שום קשר עם יהודים או יהדות. כאשר ביקרנו שם לפני כמה שנים ראיתי על צווארה של הבת שרשרת זהב עם חי. לשאלתי הסבירה שהיתה רוצה לענוד מגן דוד, אבל זה מסוכן, חי, מי שיודע מה זה הוא לא מסוכן.

עב

New member
ועוד ידיעות מהמדינה המאורגנת הזאת

הכעס שלי מופנה כלפי ההונגרים ולא כלפיכם יקיריי. אז הנה מכחיש השואה דויד אירווינג מוציא את ספרו "נירנברג הקרב האחרון" דווקא בבודפשט ביום 12 במרץ. ראו ידיעה. ראש ממשלת הונגריה מודאג מהעלייה במספר האמרות האנטישמיות בארצו, ולא מפני שהוא נשוי ליהודיה. ראו כתבה. וגם מאמר על תערוכה נודדת על וולנברג שעשה את ההבדל - ולמי ששכח, וולנברג היה שוודי שפעל להצלת יהודי בודפשט בשנים 44/45 שלוש ידיעות יהודיות בדף אחד של עיתון הונגרי זה כבר סימן רע שאנו עומדים על סדר היום שלהם.

למעלה