נא הסבר-מה זה רדיוסיטי? נמנעתי

• פותח הנושא radm
  • פורסם בתאריך

radm

New member
נא הסבר-מה זה רדיוסיטי? נמנעתי

עד היום מלהתמודד עם שאלות רנדור(מחשב ח ל ש יש לי). מצרפת טסטים במידול

rubaja

New member
רשות הדיבור ל.....

אני יכול להסביר אבל ההסברים של eldarinn כל כך טובים שאני משאיר לו את זכות ההסבר. אבל בקיצור - רדיוסיטי זה צורת רינדור שנותנת תוצאה של תאורה אמיתית. רשות הכיתוב ל eldarinn........

ejay

New member
radiosity בקצרה-

Radiosity או global illumination זאת שיטת רינדור שמחקה את הצורה בה עובד אור בעולם האמיתי. כשאור פוגע בחפץ כלשהו, הוא מוחזר מפני השטח שלו ומאיר גם חפצים אחרים בסביבתו. חישוב האור המוחזר הזה יוצר תמונות הרבה יותר ריאליסטיות, אבל עולה בהמון זמן עיבוד, אפילו בסצנות פשוטות למדי. מצורף לינק לגלריה של Arnold - מנוע רינדור חדש שיצא לשוק גם כפלאג-אין למקס. בסופו של דבר.

rubaja

New member
arnold

arnold הוא מנוע רינדור של פלג אין שניקרא messiah. messiah היא תוכנה שבעזרתה מנפישים דברים. הקליפ של רובין וויליאמס (זה שעשוי כולו באנימצייה ב light wave!!) נעשה בעזרת messiah. כרגע היא תוכנה שרצה רק בתוך ה light wave אך היא יוצאת עכשיו בתור stand alone ויוכלו לישם אותה בשאר התוכנות. אגב גם את הקליפ starlight עשו הכול ב lightwave וגם את הקליפ האחרון של אירוסמית.

radm

New member
וואי,וואי,איזה יופי.תודה על

ההסברונים והקישורים. איזה כשרונות מדהימים. איזה עולם תלת מסתובב שם בחוץ מה שהעליתי ואעלה הם נסיונות עצמאיים לגמרי במידול,לומדת לבד ונראה לי שהמוטיבציה והידע יגדלו בזכות הפורום הזה

dor_ian

New member
ראיתי את הגלרייה של ארנולד ו...

ואחרי שחזרתי לנשום רגיל לא יכולתי שלא לתהות מי כאן הגאון האמיתי המודליסט שמפגין מושלמות חסרת פשרות או המנדסים מאחורי המנוע שמאפשרים לזה לקרות בכלל!!

כפיר+

New member
נו זה ברור

ש90% מהקרדיט צריך להגיע למודליסטים אפילו אם היית מרנדר כזה דבר בלי אנטיאלייז או רייטרס עדיין זה היה מהמם! (אני יודע שזה נראה נורא אין לי כח להעביר לאנגלית) ;)

ejay

New member
ההבדל הוא,

שבארנולד או בכל מנוע רינדור אחר שמשתמש ב GI , אפשר לקבל תוצאות מרשימות (מבחינת הריאליסטיות) גם ממודל פשוט של קוביה, למשל. למי שלא מכיר, מצורף לינק לגלריה נוספת של ארנולד, שכוללת גם מספר קטעי אנימציה מגניבים.

כלבתול

New member
EJAY הייתי באתר שלך! ../images/Emo41.gif

מדליק אחושילינג!
אתה עומד מאחורי הציורים המעולים של אודיגו אם כך?

ejay

New member
לא!

מאחורי הציורים של אודיגו עומד כלי בשם שי אדר. תוכל למצוא אותו ע´י חיפוש באתר "במה חדשה" (www.stage.co.il) תודה, אגב.

drorlazar

New member
יש לך קשר עם שי אדר?

היי אני מחפש את שי כמה שבועות, עבדתי איתו פעם במחשבת והקשר נותק יש לך במקרה את הדואר שלו?

eldarinn

New member
נו יותר טוב מזה? ../images/Emo8.gif

RADIOSITY היא למעשה שיטת רינדור המורכבת מניתוח מעמיק של השתקפויות אור ממשטחים. התמונה הנוצרת באה לידי ביטוי בגמה רחבה של צל (HIGH SHADOW SAMPLES). מעולה במיוחד לסצינות עיצוב פנים. קישורים נוספים למטה. מקווה שעזרתי.

ekampf

New member
RADIOSITY

RadioCity זה שם של שיטה לחישוב Global Illumination. Global Illumination משמעו שאתה לא מתייחס רק למנורות וכדומה כאובייקטים פולטי אור אלה שכל פוליגון בסצינה פולט מידה מסויימת של אור. בניגוד ל-Ray Tracing Radiosity היא בלתי תלוייה בצופה כלומר החישובים שלה לא תלויים בנקודה ממנה אתה מתבונן ולכן ניתן לחשב מראש את התאורה לכל הסצינה ואז להסתובב בה (ולכן משחקים כמו Quak ודוניו משתמשים בשיטה זו). החישוב הזה דורש הרבה זמן אבל נותן תוצאות יותר ריאליסטיות מ-RayTracing). יש עוד שיטות לחישוב GI כמו Photon Mapping וגם דרכים שונות ליישום Radiosity.

למעלה