נבה אחורית

shmulik509

New member
נבה אחורית

מה חשיבות איכות הנבה האחורית? כיום אני רוכב עם shimano m525. התפתח בה נידנוד של גלגלי השינים תוך כדי סיבוב וגם הפרילוף נשמע קצת, איך לומר, כמו לעיסה של בייגלה ישן ולא פריך (בהשוואה לצליל פריך של נבות אחרות שפגשתי). אני לא יודע אם זה קשור, אבל קשה מאד להחזיר את הגלגל האחורי למקומו כך שמעצור הדיסק לא יתחכך, גם אם לפני הפרוק לא נשמע אפילו רחש קל.

xX Parsi men Xx

New member
ניראה לי שהציר שלך או שהבורג

נעילה שלו שבור או לגרים וכאלה.. ניקוי והחלפת ציר אם זה הבעייה 80 שקל במייק בייק. לא יודע לגביי הנאבה הזאת אבל יש לי נאבה של שימאנו וזה קרה פעמיים והחלפתי.

nintense

New member
החלק הכי חשוב באופניים...

אחרי השלדה והבולמים, יכול להיות שיש לך חופשים שניתנים לתיקון, גש לחנות לבדיקה לפני שיהיה מאוחר.

נשמע לי שאתה קרוב להתקף לב...

כל נאבה אחורית נורמאלית ומעלה מורכבת מ-2 חלקים נפרדים: 1. גוף הנאבה, 2. הלב. הלב מכיל את מנגנון הפריילאוף שמנתק את העברת הכוח כשאתה מסובב פדאלים אחורה. למזלך, את הלב ניתן לפרק ולהחליף ללא מאמץ מיוחד (זהו חלק שמתבלה עם הזמן). כמו כן, במקרה שלך מדובר בלב של שימאנו, ולא תהיה לך שום בעיה להשיג כזה בכל חנות נורמאלית. בדרך כלל, בלב שמתקרב לסופו מתחילים להיווצר חופשים (כנראה, מה שאתה ציינת כחופש בקסטה) ורעשים שונים ומוזרים. השלב הבא זה קפיצות שרשרת בדומה לקפיצות של שרשרת חדשה על קסטה ישנה ושחוקה. גש לחנות הקרובה ותבקש שיבדקו לך אם יש צורך להחליף את הלב. על הדרך, בקש מהם לטפל בנאבה שלך: לנקות את הלאגרים ולשים גריז חדש... כמו כן, אם אתה משתמש בקסטה של סראם, בדוק אם בורג האלן 1 מ"מ שמחזיק את גלגלי השיניים ביחד מחוזק כמו שצריך. בהצלחה.

bonanai

New member
סליחה על התיקון, אבל הבורג שמחזיק..

את גלגלי השיניים ביחד, חסר משמעות במקרה הזה ובכלל! אם כבר אז בדוק שהאום שמחזיק את כל הקסטה (מתברג לפריילוף על הגלג'ש הקטן 11/12 שוניים) מחוזק היטב. ברגע שהאום הזה מחוזק ואין לך בעייה עם הספייסרים, לברגים/ניטים שמחזיקים את הקסטה כיחידה אחת, אין משמעות וניתן להסתדר בלעדיהם. הנה מה ששלדון בראון כותב: cassettes that don't use spiders have most of the sprockets held together by 3 small bolts, or, in some cases, 3 long rivets. These bolts/rivets are not essential. Their function is convenience, in allowing the cassette to be installed slightly more easily. To make a custom cassette, you will often need to remove the screws or rivets. Just discard them, they are un-necessary in practice. http://sheldonbrown.com/k7.html בכל אופן, צריך לבדוק שהפריילוף (לב) לא מתקרב לסוף חייו ופיתח חופש (פנימי) שלא ניתן לתיקון על ידי חיזוק האלן 10 מ'מ לתוך גוף הנאבה.

../images/Emo13.gif אין לך מה להתנצל...

הי התוספת שלך נכונה וחשובה. המטרה פה לעזור לבן אדם, מה שבהחלט ניסינו לעשות...

למעלה