נבואה המגשימה את עצמה

kikona126

New member
נבואה המגשימה את עצמה../images/Emo88.gif../images/Emo63.gif

כולנו מכירים את המיסטיקנים שמתימרים לחזות את העתיד. כפרשנית חלומות, קוראת בקלפים ומתקשרת (מתקשרת לפעמים) אינני נוהגת לבדוק את העתיד של האנשים, אינני מנסה אפילו. ובמידה ומופיע לי בתקשור אני מציגה את המצב כ- אם תעשה x יתכן ויקרה y אבל כל עוד ההווה בתזוזה כך גם העתיד, ולא כהעתיד צופן לך דברים.... מבחינתי העתיד תמיד ניתן לשינוי. אולם ברגע שמגיעים למתקשרת או קוראת בקלפים/קפה/אבנים ועוד... שחוזה את העתיד, היא בעצם מכתיבה לנו את הקו מחשבה, בין אם הוא טוב או רע, יוצרת לנו מעין זימון של הנבואה שלה. מה דעתכם בנושא? האם לדעתכם למיסטיקנים השפעה על המחשבה שלנו?

תלוי כמה האדם מאמין במה שנאמר לו

ככל שהוא יאמין יותר כך הוא יכוון את חייו למה ש"ניבאו" לו.. בגלל זה מסוכן ללכת למיסטיקנים ש "מנבאים" דברים רעים. ביהדות אומרים שאם אדם חלם חלום ורוצה לשמוע הסבר או פיתרון , שיספר אותו לאוהבו (חבר טוב,אח..) כדי שיפתור אותו בצורה טובה..

gils33

New member
גם אני אומר

מסוכן מאד ללכת למיסטיקנים. מה שקורה שבעצם אותו מיסטיקן מכוון את האדם לכל מיני דברים שלא בטוח שאותו אדם התכוון לכך, גם לדברים שלילים,יצא לי לא אחת להיות אצל קוראות בקפה,מתקשרות וקוראות בקלפים, אין לי שום דבר נגדם חס וחלילה,אחותי פותחת בקלפים וזה מדהים בעיני מה שאני חושב שאסור להם להגיד דברים שליליים,כמו מוות,מחלות וכולי. זאת דעתי ובאמת בלי לפגוע באף אחד. אדם צריך לבדו לכוון את רצונותיו ואמונתו בדבר,רק אם הוא יצליח להאמין ולהגיע לרמה שהוא רואה את עצמו מקבל את הדבר הוא יצליח בכך. אמונה חברים אמונה זה הסוד - הכח שלנו להביא על עצמנו את רצונותינו. המון אהבה לכולם

orli997

New member
נבואה, אומרים שניתנה ל....

אני חושבת שמה שאת מתארת הוא מעבר לנבואה שמגשימה את עצמה, לא תמיד זה תלוי באמונתו של מקבל הנבואה כביכול, יש מצב ש"חוזי עתידות" אכן מזהים משהו נכון וקיים אצל אדם מסויים ובעצם האמירה וההתבוננות באנרגיה הזו הם מורידים אותה, מבלי יכולת לעזור לאדם להבין שזו אופציה שסביר שנימצאת אצלו מול עוד כמה אופציות שאולי לא ראו יש לו ואולי עדיף לו לעשות עם המסר משהו, כמו שלכל מעשה תוצאה אין הדבר אומר שהתוצאה היא נבואה והאפשרות הזו היא היחידה המוצעת לאדם, אז כמובן שככל שיאמין ישנה אפשרות, או שילחם וינסה לבטל את ה"גזרה" או שיפעל לתיקון בכל דרך ודמיון שעולה על דעתו, או כמובן יתעלם ויתן ל"גורל" לומר את דברו, אני חושבת שזלזול וביטול המסרים האילה כמבוטלים ולא אמיתיים היא לא לגמרי נכונה אבל אני חושבת שזו יהירות מצד מתקשר כל שהו לחשוב שהוא רואה את העתיד כי כמו שאמרה קיקונה כל עוד ההוה דינמי כך גם העתיד והכל בידיים שלנו ברמה מסויימת, אבל צריך להבין שמתקשר לא מיומן יכול לקרא או לתרגם אנרגיה שמושלכת על אדם לאו דוקא את האנרגיה שלו ובכך ל"הפיל עליו תיק לא שלו" וזה מסוכן ולא אחראי לעשות, ועוד לקבל תמורה על כך

kikona126

New member
אור-לי ../images/Emo24.gif

יופי של תשובה נתת!! אני חושבת שהמיעץ צריך להשאר כמעץ להשאיר את העתיד בידי האל או אולי בידי השואל. אני כן דוגלת בלהראות את הדרכים אבל תמיד צריך לזכור כי הרשות נתונה

""מתיימרים לחזות את העתיד"../images/Emo13.gif

ופה בדיוק קבור הכלב.. משום שמבחינתי, אין אף לא אחד שמסוגל לחזות את העתיד, הזכות הזו שמורה אם בכלל לאל/בורא עולם/תבחרו איך לקרוא לו. בספר שמות פרק לג, כתוב: <וַיֹּאמֶר, לֹא תוּכַל לִרְאֹת אֶת-פָּנָי: כִּי לֹא-יִרְאַנִי הָאָדָם, וָחָי.... ...כב וְהָיָה בַּעֲבֹר כְּבֹדִי, וְשַׂמְתִּיךָ בְּנִקְרַת הַצּוּר; וְשַׂכֹּתִי כַפִּי עָלֶיךָ, עַד-עָבְרִי. כג וַהֲסִרֹתִי, אֶת-כַּפִּי, וְרָאִיתָ, אֶת-אֲחֹרָי; וּפָנַי, לֹא יֵרָאוּ.> לא תוכל לראות את פני - פנים - קדימה - עתיד... פס' כב' - כאשר מתרחש הדבר או נבואה, אנו מוחבאים כבתוך מערה חשוכה עד יעבור זעם. שכתי כפי עליך - שכותי מלשון סכך, כלומר אפשר לראות הלך רוח דרך הסכך אבל לא תמונה מדויקת או שלמה. ראית את אחורי - ראית את העבר. פני לא ייראו - את העתיד לא תוכל לראות.
כאשר אדם מגיע למישהו שמתיימר לחזות את עתידו, ומאד רוצה שמה שהוא אומר לו יתגשם, אז כן, מן הסתם הוא מסוגל לכוון את צעדיו למען הגשמת אותה נבואה, ולפעול אפילו באורח בלתי מודע, הן מתוך פחד והן מתוך רצון גדול שזה מה שיתגשם. ככל שהוגים במשהו - הוא מתעצם, לא? אלא שזה לא קשור רק למיסטיקנים דווקא, זה יכול להיות רופא שמספר לחולה ש"אין לו עוד הרבה לחיות"... או כל מיני כאלה שמתיימרים להיות הסגנים של אלוהים. מבחינתי - "מיסטיקן" או נכון יותר - יועץ טוב, הוא זה שמדובב את השואל ומפתה אותו למצוא את התשובות בתוכו, ולא נותן לו פתרונות אינסטנט.

kikona126

New member
גילי ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אהבתי את זה בחינתי - "מיסטיקן" או נכון יותר - יועץ טוב, הוא זה שמדובב את השואל ומפתה אותו למצוא את התשובות בתוכו, ולא נותן לו פתרונות אינסטנט. וכמובן שאהבתי את הציטוט מהתנ"ך ידעת למי להוסיף ציטוט מהתנ"ך
יופי של פרשנות נתת לו!!!

אהלנים יפה../images/Emo24.gif

את הלא יודעת שגמני מאוהבת בתנ"ך, לא? לא על הפרשנים.. אבל על הכתוב... כמו שאני מבינה אותו. סבבה פורום יש לך פה, ואולי זה זמן לפרגן: ימבה בהצלחה ויישר כוח

ב ת ח ו ה

New member
../images/Emo57.gif כן למיסטיקנים יש השפעה על המחשבות

בעיקר על אנשים שבאים אליהם מתוך מטרה לא להתמודד עם מצבים אלא לתת אותם לאותו מיסיטיקן שיסדר להם את החיים ויקבע להם מה לעשות ומתי.(והרוב שהולכים למיסיטקנים עושים זאת) אני לא חושבת שזה טוב כלל לא!. אותו מיסיטקן צריך לחזק את האדם ואת הרצונות שלו ולעודד אותו לחשיבה עצמאית. ולא לקבוע לו דרך כי יש המון דרכים ונתיבים והכל בחירת האדם. האדם מאבד את בחירתו החופשית ברגע שמגיע למיסיטיקן שאומר ובעצם קובע את עתידו כביכול. מכירה גם כאלו שעובדים על הפחדים הכי נמוכים של האנשים שנעשים תלויים בהם בכל ואותי זה מזעזע זה ממש ניצול תמימות של אנשים לבצע כסף. בת חוה

kikona126

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני מכירה הרבה מיסטיקנים שלא נוגעים בעתיד, אלא משתמשים בכלים שלהם אך ורק כדי ליעץ. ככה אני למדתי כשלמדתי לקרוא בקלפים. כבר בשיעור הראשון המורה שלי אמרה לי - לא לפרוס על העתיד ולא לפרוס על מחלות. כי העתיד תמיד בתנועה. ומחלות - אם יש משהו שהשואל ילך לראות רופא. הקלפים מיעצים

ב ת ח ו ה

New member
../images/Emo45.gifומקום נחמד יש לך כאן

ברוכה הנמצאת אני מכירה מעט מאד מיסטיקנים שלא נוגעים בעתיד . תמיד שמחה לקרוא שיש עוד אנשים טובים בעלי מחשבה חיובית גם בקרב מיסטיקנים . נעים להכיר בת חוה

וחבל שכך...../images/Emo24.gif

חבל לי על אותם אלה שמתיימרים לחזות עתיד, בין אם שלהם ובין ועל אחת כמה וכמה של אחרים. נחמד פה, לא?

kikona126

New member
גילי תודה על הביקור ../images/Emo24.gif

תגייד עולה לך איזה קטע מהתנך שאפשר להדגים איתו את הסוד? חשבתי בהתחלה על ספר שיר השירים, אבל לא מצליחה למצוא קטע ספציפי... יש לך רעיונות?

kikona126

New member
תודה רבה!

מקווה שניראה אותך פה
(דרך אגב גם בפורום שואלים את הקלפים תוכלי להכיר חבורה נחמדה שלא מאמינה בחזיית העתיד
)

למעלה