נבחרת ארה"ב לאליפות העולם

cubano1

New member
נבחרת ארה"ב לאליפות העולם

הוכרזה אתמול
אין יותר מדי הפתעות
סימון ביילס
קיילה רוס
מקיילה מרוני
וברנה דאוול

המחליפה (שלא תטוס לבלגיה) היא אליזבת' פרייס

ההערכות הן שביילס ורוס יתחרו בקרב רב
מרוני בקפיצות וקרקע
ודאוול בקורה ובמקבילים.

רוס וביילס שתיהן מועמדות למדליה בקרב רב
ביילס ומרוני מועמדות למדליה בקפיצות
רוס מועמדת למדליה בקורה
רוס וביילס מועמדות למדליה במקבילים
וביילס ומרוני מועמדות למדליה בקרקע

לדאוול יש פוטנציאל במקבילים - על פי הביצועים שלה באליפות ארה"ב היא לא מועמדת לגמר, כי יש לה שם אלמנט "שנתקע" באמצע ולא מחובר לאלמנט אחר. בהנחה שהיא הצליחה לבצע את המעבר לבד התחתול ישר אחרי העזיבה - יש לה פוטנציאל לגמר - אבל ספק למדליה
http://www.youtube.com/watch?v=L-zc0WiDl9M

לגבי אליזבת' פרייס - לא ברור
אם היא בריאה מספיק בשביל להיות המחליפה, אז היא אמורה להיות עדיפה על דאוול.
יכול להיות שרוצים לתת לדאוול נסיון בינלאומי על במה גדולה כמו אליפות העולם, כי בונים עליה...

בכל מקרה - הרושם הוא שעם כל הפרישות בשל פציעות, ארה"ב נראית מצוין - עם מינימום פציעות ועם מקסימום עומק

רוסיה שולחת משלחת חלשה יחסית, עם מוסטפינה שלא הצליחה עד כה לשחזר את הכושר מ2011, בשמי סין לא זורח שום כוכב, אף על פי שהן תמיד איום בקורה ובמקבילים, ולרומניה אין עומק בלי בולימאר ועם איזבאשה רק בקרקע.

לפחות תהיה הזדמנות למתעמלות ממדינות שאינן מעצמות התעמלות לנצל את הואקום שמאפיין אליפויות עולם פוסט אולימפיות בכלל, ואת זאת בפרט

TTתמרTT

New member
מתעמלות מצוינות

ארבעתן בכושר מעולה . אני חושבת ששאול צריכה להשתפשף עוד וזו הזדמנות מצוינת שלה לצבור ניסיון בינלאומי.בנוגע לנבחרת הרוסית, אני מניחה שלמוסטפינה יש סיכוי גדול לקחת את הזהב במקבילים ואחד מהמקומות בקרב רב,תלוי אם האמריקאיות יפשלו או לא אני צופה לה או ארד או או כסף, למרות שהייתי רוצה שתיקח את הזהב כי לטעמי היא מהממת . מה עם יורדאקה? היא לא טסה (רומניה)

cubano1

New member
יורדאקה טסה

סובלת לאחרונה מפציעה בגב אם אני לא טועה - אבל אמורה להיות בכושר טוב - אבל שמרה על עצמה ולא התחרתה בכל התחרויות שהיו מתוכננות לה.
היא גם בתמונה למדליה בקרב רב.

בולימאר פצועה ולא תגיע ואני לא חושב שמישהי מחליפה אותה פשוט כי אין להם... ואיזבאשה אמורה להתחרות רק בקרקע אם אני לא טועה.

Mrpops

New member
יורדאקה סובלת מכאבים חזקים

היא שידרגה את תרגיל המקבילים והקורה שלה וניתן לראות שיפור מהשנה שעברה אבל לפי מה ששמעתי היא מתמודדת עם כאבי החלמה חזקים ובאליפות רומניה האחרונה שהתקיימה לפני כמה ימים היא פשוט התעלמה מהכאבים האלה. אין לי מושג אם ואיך זה ישפיע עליה באליפות העולם אבל היא בוודאות טסה.

לגבי האמריקאיות -
מקיילה מרוני התאמנה במחצית השנה האחרונה על קרב רב ורוצה להוכיח שהיא קרב-רביסטית. לדעתי זאת המטרה שלה ולשם היא שואפת.
על הנייר לביילס יש את הסיכויים הטובים ביותר לקחת את הקרב - רב (אם היא לא תעשה טעויות קריטיות). שתי הקפיצות שלה (האמנאר והצ'נג) וכן היכולות שלה על הקורה - יכולים לתת לה את הבונוס שהיא צריכה כדי לקחת את הזהב. אני צופה ראש בראש מרתק בינה לבין מוסטפינה שחייבת לתת את המקסימום שלה בתחרות הזאת. הכבוד הרוסי מונח על הכתפיים של מוסטפינה כשקומובה מחוץ לתמונה.
גם קיילה רוס יכולה להתמודד בקרב רב ואם תדייק בקפיצות שלה - אני צופה לה מדליה.
בקשר לדואל בונים על גמר מקבילים. יש לה תרגיל מקבילים עם דרגת קושי גבוהה אבל כמו שקובנו אמר - קצת בעיות בחיבורים של כמה אלמנטים שמורידים לה ניקוד בסה"כ הכללי. לאליזבת פרייס פונטציאל ניקוד טוב יותר על המקבילים לדעתי אבל היא לא בכושר מלא.

לסיכום - הנבחרת האמריקאית היא הטובה ביותר, העמוקה ביותר והפייבוריטית לכות המדליות הגבוהות ביותר. הנבחרת הרוסית מצומצמת ועם בעיות פנימיות, הנבחרת הרומנית מסורסת וחסרונה של בולימר יתבטא (במיוחד בקרקע). אזבשה עבדה ושיפרה את תרגיל הקרקע החדש שלה - נראה מה היא תעשה שם.

אגב - מישהו יכול לתת ניתוח כללי לגבי הנבחרת שלנו? כבר ידוע שאלכס לא ישתתף. יכול להיות שכבר דיברו פה בעבר על מי שטס אבל אשמח לקרוא פירוט מעמיק יותק לגבי היכולות והסיכויים של מי שכן נוסע\ת.

cubano1

New member
לגבי הישראלים

אצל הגברים רק שניר שושנה ואנדריי מדבדב נוסעים אחרי שאלכס נפצע ופליקס ביטל את השתתפותו (לא ברור לי למה).
שניר עובד מאד נקי בקרקע ויש לו סגנון מרשים, אבל אין לו דרגת קושי - לפחות לפי מה שראיתי במכביה - אז היה לו פוטנציאל ניקוד של 14 וקצת בקרקע.
גם בקפיצות אני חושב שהוא מתכנן להשתתף - במכביה הוא קפץ יורצ'נקו דאבל - שזה רחוק מלהספיק לגמר גם אם יהיה מושלם - ללא קשר לקפיצה השניה.

אנדריי כן יכול להתברג לגמר עם הקפיצות שלו - יש לו דרגת קושי מאד גבוהה - אבל לרעתו יפעלו העובדה שהוא לא מוכר על ידי השופטים, והעובדה שעם קפיצות כל כך קשות הסיכוי לפשל גדול יותר - הוא יצטרך לנחות מעולה פעמיים במוקדמות בשביל לאיים על הגמר - משימה לא פשוטה!! יש לו גם המון מתחרים, שכן הרוש והצוקהארה דאבל הפכו להיות נפוצות מאד - השאלה מי יעשה את זה הכי נקי וינחת את זה הכי טוב.

אצל הבנות נוסעות שקד מאלק שתתחרה בקרב רב ואופיר שתתחרה לדעתי רק בקפיצות - אף על פי שיכול להיות שהיא רשומה גם לקרקע.
לשקד אין כרגע דרגת קושי בשביל להתברג לגמר כלשהו - אני מניח שהחשיבות פה תהיה הנסיון - היא זכתה במכביה, אבל רשמה תחרות לא טובה לפני שבועיים בהונגריה. אני מניח שהיא לוטשת עיניים לריו 2016 - ויש לה דרך ארוכה ותהיה לה תחרות קשה בעיקר מחברות לקבוצה... בכל אופן כיום הפוטנציאל שלה הוא בסביבות 45-48 נקודות - והיא צריכה להעלות את זה בערך ב8 בשביל להיות באמת תחרותית - אבל יש לה 3 שנים שזה הרבה זמן.

אופיר כאמור היתה רביעית באליפות אירופה האחרונה בפקיצות. הסיכוי שלה להעפיל לגמר באליפות העולם קלוש למדי - אלא אם כן היא שדרגה מאד את דרגת הקושי שלה. באליפות אירופה היא קפצה צוקהארה בורג בגוף ישר וקפיצת ידיים עם סלטה לפנים עם ברג מלא בקירוס. באליפות העולם זה לא יספיק לגמר גם אם זה מבוצע מושלם. יש שתי אמריקאיות שיכולות להעפיל לגמר גם עם נפילה... ג'וליה שטיינגרובר, צ'וסוביטינה, שתי ההולנדיות ואן קלאוורן ונטב, המתעמלת הויאטנמית - אף על פי שהיא לא מצליחה לשחזר את ההצלחה של 2011. לא ברור לי אם הסינים ישלחו מתמחה על קפיצות - יש להן כמה שיכולות לעלות לגמר אבל לא ברור מה יהיה הרכב המשלחת שלהם. ויש את הצפון קוריאניות...
אני מקווה שאופיר העלתה את הרף - לצערי אין וידאו מהתחרות בהונגריה - אז אני אפילו לא יודע איזה קפיצות היא מבצעת בתחרויות ההכנה.

Mrpops

New member
תודה רבה על הפירוט!

נקווה לטוב.
אני מאוד רוצה לראות את ההתעמלות הישראלית משתפרת ומתקדמת בזירה הבינלאומית. כשהכדורגל הכדורסל ואפילו הטניס מאכזבים אז יש הזדמנות להראות שדווקא בספורט האולימפי ובמיוחד בהתעמלות אפשר להביא כבוד והישגים. אחרי שקראתי את הפירוט שלך ברור לי שצריך להנמיך ציפיות ולהיות ריאליים לגבי ההישגים ועדיין אני מאחל לנבחרת שלנו המון בהצלחה ושיעשו את הטוב ביותר שיכולים! הנסיון הבינלאומי חשוב מאוד וזה שהצלחנו להעמיד נבחרת מכובדת לאליפות העולם (שהייתה אמורה לכלול גם את אלכס) - זה כבר הישג בפני עצמו. מצער אותי לשמוע על כך ששקד צריכה לנסוע במימון פרטי, בהחלט לא ראוי.

למעלה