נבחרת כדורסל

נבחרת כדורסל

הילדה שלי נבחרה לנבחרת הכדרוסל. היא כמובן מאוד מתרגשת וגאה. אבל אליה וקוץ בה. האימונים נערכים על חשבון שיעורים בבית הספר, בזמן הלימודים!!!! שאלתי האם זה יהיה על חשבון שיעורי ספורט או מקסימום אמנות והסתבר שלא כך. עכשיו, הילדה לקויית למידה וגם ככה נאבקת אז שהיא תחסיר לימודים. מצד שני, הנה ההזדמנות שלה להראות לכולם שהיא מוכשרת במשהו. וכבר הוצאתי אותה מהנבחרת הקודמת כי לא יכולתי לעמוד בנסיעות רעננה כפר סבא כי אני לא בבית בזמן האימונים ואם היא נוסעת באוטובוס זה לוקח שעות הלוך וחזור כי יש פקקים בשעות האלה. לא רוצה להרוס לה את החלום, ומצד שני לא רוצה שאחר כך אני אתחרט שנתתי לה להתדרדר בלימודים. וזאת ממש מגמה בבית ספר הזה, הקטנה משתתפת בתזמורת בית הספר ונאמר לי ששיעורי המוסיקה (שהם שיעורים פרטיים) יערכו על שיעורי אמנות או ספורט בדיעבד זה לא כך. מה דעתכם כדאי לי לעשות?????

Mon951

New member
בהחלט דילמה מאוד קשה!!

דבר אחד שאני יכולה להמליץ לך זה אם יש באפשרותך לקחת לה מורה פרטי ביום של האימונים כדי להשלים לה את החסר. כמובן שזה לא זול אבל אולי תוכלי לקחת מישהו מהכיתה שלה במקום מורה מוסמך,מישהו שיישב איתה באופן קבוע בימי אימונים ושתשלמי לו, מישהו שיתחייב ממש כמו בעבודה. חוץ מזה אין לי ממש מה להמליץ. מקווה שזה יסתדר. בהצלחה.

ron68

New member
אומר לך מה אני עשיתי עם ילדתי

מתוך 2 כיתות היא נבחרה לחקר חממה. סך הכל 10 ילדים נבחרו. זה אמור להיות על חשבון שיעורים אחרים. לשון והבעה וחלילית. היא התייעצה איתי ואמרתי לה שזה דבר נפלא והיא זו שצריכה להחליט. היא החליטה שהיא הולכת לחקר חממה. לעומת זאת יש פרוייקט בבית הספר של ילדים שמלמדים את ההורים מחשבים, הם היו צריכים להשאר על חשבון שיעורי גיאוגרפיה ולימודי הסביבה היא ממש לא הרגישה נוח עם העניין הזה. היא לא רצתה להפסיד את השיעורים הכיפיים האלו. כתבתי פתק למורה שהיא לא רוצה להשתתף בפרוייקט. היא רצתה לעשות את זה למעני כדי שאני אלמד מחשבים במסגרת הפרוייקט הזה. הסברתי לה שאני יכולה להסתדר בלי לימודי המחשב. בשורה התחתונה מאוד חשובה בעיניי החלטתו של הילד. הוא צריך להיות שלם עם הדברים. לפעמים הדברים מסביב יותר חשובים מהלימודים עצמם. הביטחון העצמי שזה מקנה להם, עצם העובדה שבחרו בהם מבין רבים אחרים, בעיניי אין לזה מחיר. בכל אופן בהצלחה ורק הכי טוב שיש.

ברור שכדאי לך לשלוח אותה לנבחרת!

גם ככה היא לקוית למידה, ורואה ילדים סביבה שהציונים הטובים באים להם בקלות... ולה קשה להוכיח את עצמה ליידם... הינה ההזדמנות שלה להוכיח את עצמה בתחום שבו יש לה יתרון יחסי! קיפצו על ההזדמנות הזו בשתי ידיים!

m i c h a l i

New member
לדעתי התשובה מורכבת משני דברים:

דבר ראשון - את צריכה לבדוק עם בתך האם זה מה שהיא באמת רוצה לעשות. האם היא מוכנה לוותר על שעות לימודים ע"ח הכדורסל. אם היא שלמה ואכן בוחרת לקחת את התחביב שלה ברצינות, הגיע הזמן לשאול את עצמך שאלה: כמה את מוכנה להשקיע בזה? אני בטוחה שאת יודעת מה צריך לקחת בחשבון (שעות אימונים, עייפות שלה לאחר אימונים, אולי נסיעה למשחקים) וכמובן שצריך לקחת בחשבון השלמה של שעות הלימוד שהיא תחסיר. האם את חושבת שהיא תוכל להשלים אותם בעצמה או שתזדקק לעזרה של מורה פרטי (עוד כסף) החלטה לא קלה אני מוצאת שהכי נכון בשבילי בהחלטות שקשורות לבתי, פשוט לשבת איתה, לשוחח, לתאם ציפיות, לשים חסרונות מול היתרונות ולהחליט יחד. ותמיד תמיד לדעת שיש דרך חזרה ומותר לה לחזור בה מההחלטה שלה. זה מאד חשוב. כי לפעמים הם פוחדים לאכזב דווקא את ההורים ואז נכנסים ללופ שקשה לצאת ממנו. כדי למנוע את זה הייתי מציעה ללכת על הכדורסל, לתקופת ניסיון. לנסות חודש ולראות מה קורה. מה דעתך ?

m i c h a l i

New member
טרופית ../images/Emo124.gif יש החלטה?

מסוקרנת לדעת מה החלטת לעשות ואיך פעלת...

עדכון כדורסל

הילדה חזרה מבית הספר ואמרה שאחרי שני אימונים היא הגיעה למסקנה שנבחרת בית הספר לא ברמה מספיק גבוהה. הם משחקים ברמה של כיתה ד' והיא בכיתה ו'. בקיצור עכשיו היא רוצה לחזור לשחק בנבחרת של העיר השכנה, ונפחית את האימונים לפעמיים בשבוע במקום לשלוש פעמים בשבוע (כמו שהיה בעבר). מקווה שהכל יסתדר לטובה.

m i c h a l i

New member
נו אז הכל הסתדר ../images/Emo13.gif

לפעמים יש תשובה נוספת ונסתרת , לא כן?

למעלה