נבטים

נבטים

האם יש המלצות או דעה כנגד אכילת נבטים ונבטוטים? האם זה במקום הפחמימות או לצדן?
 

d a p h n a

New member
נבטים אינם פחמימות

הם ירקות. לגבי בעד ונגד, אני לא זוכרת את הפרטים אבל זכור לי משהו על זה שבסוג מסויים של נבטים עלול להיות סוג מסויים של חיידק שמסוכן מאוד לאנשים מסויימים. שוב, אני מאוד מסייגת את ההערה הזו מאחר ואני באמת לא זוכרת את הפרטים המדויקים. אני רק זוכרת שלאחותי היתה חברה שנפגעה מזה.
 

TheFinalCut

New member
נבטים

נבטים הם לרוב מקור טוב למינרלים וויטמינים, ובמידת מה לחלבון (בייחוד נבטי קטניון). היתרון באכילת נבטים על פני זרעים טריים הוא שבמהלך הנביטה, הצמחון מפרק את מעכבי הספיגה ומכין את כל חומרי המזון לניצול יעיל, לכן החלבון והמינרלים בשיא זמינותם (זרעים מסוימים מכילים מעכבי ספיגה שמפחיתים את יעילות הספיגה של חלבון ומינרלים כברזל ואבץ. במהלך בישול או הנבטה המעכבים נהרסים והזמינות עולה). לנבטים יתרון גם על פני זרעים מבושלים, כיוון שבבישול ויטמינים מסוימים נהרסים. לגבי זיהום חיידקי: למעשה כל ירק, בייחוד באחסון, יכול לשאת עליו חיידקים בעלי פוטנציאל לעשות צרות (למשל סלמונלה), אך זה נדיר עקב הפיקוח הבריאותי ומתרחש רק במחסנים בהם לא שומרים על סניטציה נאותה, ו\או שבהם מאחסנים מוצרים הרבה מעבר לזמן המומלץ. מוצרים מן הצומח הם באופן כללי פחות מסוכנים כמקור למחוללי מחלה לאדם בהשוואה למוצרים מן החי, אך רמות הזיהום תלויות בעיקר בסניטציה של המוצרים (שתלויה בספק המספק אותם).
 

d a p h n a

New member
ברור שכל מזון יכול להיות מזוהם...

אני מדברת על בעייה ספציפית של סוג מאוד מסויים של משהו שיכול להיות בנבטים. למען הסר ספק, אני לא חושבת שזו סיבה להפסיק לאכול נבטים לאלתר או משהו כזה. אני פשוט זוכרת שלאנשים מסויימים יכולה להיות בעיה ספציפית עם נבטים, אבל כאמור באופן מצער לא זוכרת את הפרטים.
 
נבטים

זאת אומרת שמומלץ לכל אחד להוסיף נבטים לתפריטו. זאת ועוד: כדאי לקנות זרעים ומדי כמה ימים להנביט במטבחנו שלנו בתוך קערת מים נבטים לצרכי המשפחה לימים הקרובים? והכל לא במקום מיני מזונות קיימים אלא בנוסף?
 

TheFinalCut

New member
נבטים היא תוספת מומלצת, בייחוד בסלט

והנבטה היא דרך זולה יחסית לקבלם. לא היתי ממליץ לנסות לחיות על זה, למרות שמדובר במזון עשיר יחסית - אלא פשוט להוסיף את זה לתפריט אם זה מסתדר לך. הנבטה בקערת מים אינה הדרך היעילה ביותר לעשות זאת: עדיף להיעזר במתקני הנבטה מיוחדים (שאפשר לרכוש ברוב הסופרים הגדולים ובחנויות טבע), או לחילופין להשתמש בצנצנת או קופסה שאפשר להרטיב ולנקז (דרך רשת או פד גזה) מחזורית. לא כדאי להשאיר את הזרעים במים לזמן ממושך, כיוון שכך עלולים להתפתח רקבונות. למעשה, דרושה קפדנות עם ההנבטה, ואיזון בין שמירה על הלחות של הזרעים והנבטים הצעירים ע"י טבילה של כמה דקות פעם או פעמיים ביום; אך בלי להרטיב יותר מדי, כדי למזער את האפשרות שיפתחו שם אורגניזמים אחרים שיאכלו את הנבטים (בייחוד פטריות). מאותה הסיבה חשוב לעבוד עם כלים נקיים בכל מחזור הנבטה.
 
נבטיןם

נניח שאת קונה הנבטים אצל החקלאי שקוצר אותם מהערוגות שלו מול עיניך. מה הטיפול הנדרש כדי שלא ירקיבו ? אני שמם במקרר ל3-4 ימים. ואז הולך אצלו שוב וקונה.
 

lightflake

New member
לא כל קטניה ניתן לאכול ללא בישול

אם אני לא טועה שעועית אדומה מכילה רעל שמתפרק רק בבישול. אני לא מומחה, צריך לבדוק את זה.
 
למעלה