נבטים
נבטים הם לרוב מקור טוב למינרלים וויטמינים, ובמידת מה לחלבון (בייחוד נבטי קטניון). היתרון באכילת נבטים על פני זרעים טריים הוא שבמהלך הנביטה, הצמחון מפרק את מעכבי הספיגה ומכין את כל חומרי המזון לניצול יעיל, לכן החלבון והמינרלים בשיא זמינותם (זרעים מסוימים מכילים מעכבי ספיגה שמפחיתים את יעילות הספיגה של חלבון ומינרלים כברזל ואבץ. במהלך בישול או הנבטה המעכבים נהרסים והזמינות עולה). לנבטים יתרון גם על פני זרעים מבושלים, כיוון שבבישול ויטמינים מסוימים נהרסים. לגבי זיהום חיידקי: למעשה כל ירק, בייחוד באחסון, יכול לשאת עליו חיידקים בעלי פוטנציאל לעשות צרות (למשל סלמונלה), אך זה נדיר עקב הפיקוח הבריאותי ומתרחש רק במחסנים בהם לא שומרים על סניטציה נאותה, ו\או שבהם מאחסנים מוצרים הרבה מעבר לזמן המומלץ. מוצרים מן הצומח הם באופן כללי פחות מסוכנים כמקור למחוללי מחלה לאדם בהשוואה למוצרים מן החי, אך רמות הזיהום תלויות בעיקר בסניטציה של המוצרים (שתלויה בספק המספק אותם).