נביחות טורדניות שך כלבים.

מלר

New member
נביחות טורדניות שך כלבים.../images/Emo82.gif

האם מישהו מכיר חוק כלשהו הנוגע להטרדה הנובעת מנביחות כלבים של השכנים בשעות המנוחה המקובלות? מה האפשרויות לטיפול בנושא ע"י הרשויות? אנא עיזרו לי. המצב פשוט בלתי נסבל. אני לא ישן בלילות, וכתוצאה מכך לא מסוגל לתפקד במשך היום (נהיגה, עבודה וכדומה). ממש סכנת חיים. בעלי הכלבים אינם מוכנים דבר בנושא. כל עצה תתקבל בברכה. מלר.

Weird Eyal 21

New member
אני הייתי שם אטמיי אוזניים

למרות שאני נורא אוהב נביחות כלבים.... כשהכלבים שלי לפעמים נובחים באמצע הלילה אני דיי משתיק אותם כי אני מתחשב בשכנים אבל אם היה לי בית בודד בלי אנשים מסביב....שינבחו כמה שהם רוצים אחריי הכל כמו שאנחנו מדברים ככה הם נובחים.... אגב קטע שהרגיז אותי..... ביום זכויות בעליי חיים שנת 2000 הייתה מין עצרת כזאת בכיכר רבין... אני זוכר טוב מאוד שהיה איזה מישהו עם מיליון חיות מכל הסוגים... והכלב שלו נבח קצת ואז מישהו צעק עליו שיסתום לכלבה את הפה כי הוא רוצה להקשיב למה שאנשים על הבמה דיברו... הבחור ענה לו שכמו שיש לו את הזכות לדבר ככה יש לכלב את הזכות לנבוח וזה נכון היו שם כאלפיים איש בערך ולאף אחד זה לא הפריע.... לא משנה סתם כותב שטויות מתוך שיעמום... בכל אופן לדעתי לכלבים יש זכות לדבר מתי שהם רוצים אז תשים אטמיי אוזניים

ואם במקום כלבים

היית שומע אנשים צועקים במשך כל הלילה, כשאתה רוצה לישון, האם היית נשאר עדיין בהנחה שיש להם זכות לדבר מתי שהם רוצים? אז לאנשים אפשר להעיר, אבל לגבי כלבים, זאת באמת בעיה, בכל אופן, לא הייתי סותמת לכלב את הפה אבל צריך למצוא פתרון הולם.

Weird Eyal 21

New member
נטע

יש לי שכנה... אמא שלה מש זקנה וחולה... כל הלילה היא צורחת... אבל גם זה לא מפריע לי מכייון שאני ישן עם מוזיקה (אחלה פיתרון) כמובן שהמוזיקה בווליום שלא יפריע לאף אחד מתושביי הבית אבל אני שומע אותה ומתעלם מכל מה שמסביב

לא ידוע לי על חוק

אבל כדאי לברר את זה, כמו למשל שיש חוק שאסור לעשות מסיבות רועשות (מוסיקה שמפריעה וכו´) מעבר לשעת חצות, כך יכול להיות שהחוק מתייחס גם לרעש מהסוג הזה. אני גרתי פעם בדירה עם שותפות שבה היו שלושה כלבים שמאוד אהבתי את שלושתם רק שאחד מהם לא נתן לי לישון כל הלילה עם הנביחות שלו והדבר הפריע גם לשכנים, כשהוא היה יוצא למרפסת ונובח. אז כדי להתחשב בשכנים השתדלנו לסגור את המרפסת בלילה כדי שהוא יישאר בתוך הבית. חבל שהשכנים לא עושים שום דבר בנושא.

חוקים ונביחות

למיטב ידיעתי, אין כל חוק האוסר על כלבים לנבוח בשעות מסויימות של היום, כשם שאין חוק האוסר על שכנים לצעוק או לדבר בקול רם, בשעות מסויימות של היום....(ושכניי בהחלט דוגמא טובה לכך), וכשם שאין כל חוק האוסר על תינוקות/ילדים לבכות/לצרוח בשעות מסויימות של היום. ככה זה. נדמה לי שי לך 2 אפשרויות: 1) להתרגל לזה. 2) לעבור דירה. מניסיוני, בסופו של דבר, מתרגלים לרעש של בעלי חיים....כמו רעש של מכוניות בחוץ, או כל הפרעה אחרת.... (בסוף זה עוד יחסר לך...)

*gemini*

New member
אוף! כתבתי הודעה ארוכה

והיא לא עלתה. בעיקרון מה שכתבתי שם זה ככה: 1. כלב לא נובח בלי סיבה ואתה צריך לגרום לשכנים שלך לטפל בגורם שבגללו הכלב נובח. 2. אם השכנים לא מקשיבים תנסה קצת "אזהרות" שאם לא יפתרו את זה תאלץ לפנות לגורמים אוכפים. 3. אולי הילדים שלהם יעזרו לך לשכנע את השכנים לפתור את הבעיה. 4. יש חוק שאומר שחייבים לשמור על השקט אחרי 11 בלילה ובשישי אחרי 12 בלילה. אולי פעם אחת תתקשר למשטרה שיבואו ויזהירו את השכנים, או יקנסו אותם (כשמדובר בכיס הגישה משתנה). 5. מה שמציק לי זה שהשכנים שלך, שלא מספיק איכפת להם מהסביבה, מגדלים בע"ח שתלוי בהם באופן מוחלט. אם אין להם אחריות לסביבה אז לא צריך לתת להם אחריות על חיים של בעל חיים. 6. מה שלא תעשה, תשתדל לזכור שמי שהכי עשוי להפגע זה הכלב, שהוא בעצם חף מפשע. מקווה שתוכל לישון יותר טוב בלילות (ואם לא, אז מתרגלים. תאמין לי, גרתי בישוב שבו כל לילה יש מקהלה של כלבים).

babe10

New member
בהחלט

כלב נורמלי לא נובח בלי סיבה. לגבי המשטרה... לא יודעת. עדיף לנסות קודם לדבר עם הבעלים. לאחותי היו שכנים שסגרו כל היום את הכלב במרפסת. הבכי שלו היה קורע לב, ואחותי אחרי נסיונות לדבר אתם, (היא היתה אחרי לידה וגם ככה בלי הרבה שעות שינה..) התקשרה למשטרה. הפתרון של מפלצות האדם היה לעקור לכלב את מיתרי הקול, כדי שלא ישמעו את הנביחות. וזה במקום לטפל בבעיה שבגללה הוא נובח. אחרי שהם שמעו כמה הניתוח עולה הם ירדו מהעניין (למזלם כי הייתי הורגת אותם אם היו עושים כזה דבר לכלב) ולמיטב הבנתי (אחותי כבר עברה משם - ולא בגלל הכלב..
) הכלב מצא בית אחר. טוב יותר. נסו לברר מה הגורם לנביחות ובקשו שיטפלו בו. זה בהחלט מעיק. אני הייתי משתגעת אם לא היו נותנים לי לישון כל לילה כל הלילה. ולמיטב הבנתי זה באמת נוגד את החוק שנקרא אם אני לא טועה "חוק שעות מנוחה" שמכיל את שעות הצהריים ושעות הלילה אחרי 11. ניתן, אגב לפנות לאגודה לתרבות הדיור שתנסה לגשר בלי משטרה. בהצלחה .

Coma White1

New member
לעקור לכלב את מיתרי הקול?! ../images/Emo46.gif

איך אפשר לעשות דבר כזה?

שונרא2000

New member
תכנסו!!

הקטע הזה הגיע לי בזמן הכי לא טובה בעולם..... אתם יודעים מה קורה אצלנו בשכונה? יש איזה פסיכופט אחד שמסתובב ומרעיל כלבים כי הם מעצבנים אותו. כבר 5 כלבים חמודים שאחד מהם הבן של הכלבה שלי (כלבים באמת מתוקים) נפטרו בגללו!! אנחנו שומרים עכשיו על הכלבה שלנו מכל משמר בתוך הבית, המסכנה יוצאת רק לפיפי ולפעמים לאוכל, למרות שיש לנו חצר, אז ברגע זה אני נוטה יותר לצד של הכלבים מאשר לצד של השינה בלילה. כמו שאמרו קודם תשים אטמי אוזניים או משהו

shanty.G

New member
נביחות והרעלות../images/Emo10.gif

האם פניתם לגורם כלשהו לגבי המרעיל הסדרתי? ידוע לך כמובן שזוהי עבירה על החוק. הייתי פונה 1. לשרות הוטרינרי העירוני (או רשותי). 2. לעמותת "תנו לחיות לחיות"
6241776-03 3. מגישה תלונה במשטרה (וכדאי ששאר השכנים יעשו זאת במקביל!). 4. למערכת עיתון מקומי/מקומון לפרסום הפרשה ואזהרת התושבים. כמו כן, מלכתחילה, אני מקווה שהכלבים בשכונה אינם מסתובבים ללא השגחה מכיוון שהם חשופים לסכנות רבות חוץ מאותו מרעיל (דריסה, התעללויות, פקחים-הסגר וכו´). לגבי ההטרדה של נביחות הכלבים אכן, בשעות הצהריים (16:00-14:00) ובשעות הערב המאוחרות כפי שציינו כאן ג´מיני ובייב הן שעות שע"פ החוק אסור להרעיש: בין אם מדובר על קולות אנושיים ובין אם קולות אחרים. נסו בכ"ז לפנות לשכנים בטוב: יתכן שיש גורם מסויים הגורם לנביחות, אותו אפשר לנטרל? ניתן לפנות לגורם חיצוני כלשהו ולנסות את עניין הגישור. מחשבה: מה דעתך לאמץ כלב? !!!If u can´t beet them, join them

alonikita

New member
הי מלר, להלן תשובתי:../images/Emo107.gif

השאלה העקרונית כאן היא לגבי הקביעה של נביחות בגדר "טורדניות". אל תשכח לרגע שחלק גדול מבעלי הכלבים מגדלים אותם בדיוק למטרה הזאת - שינבחו בעת סכנה או כלפי זר שמתקרב לבית. אנשים מחזיקים כלבים ככלבי שמירה להקנות להם בטחון! עכשיו, השאל הבאה היא עד כמה הם נובחים! אם הם נובחים בסדר גודל של רבע שעה-עשרים דקות לפחות ברציפות... זה כנראה כבר באמת הטרדה! אני מכירה את החוק המקביל = של אזעקות רכב! תוכל להזמין משטרה אם תטריד אותך אזעקת רכב אבל בתנאי (ישאל אותך המוקדן המשטרתי בצד השני של קו הטלפון) שאתה שומע את האזעקה כבר 20 דק´ ברציפות! אם תדווח למשטרה שהאזעקה רועשת סתם כבר 5 דק´... = הם לא יגיעו לטפל בזה! אם הכלבים נובחים בשעות המנוחה (בין 14:00 ל 16:00 ואחרי חצות הליל), ונובחים ללא סיבה וללא יעוד - אז אתה יכול להתלונן בעיריה/מועצה אני מניחה... אם מדובר בכלבים קשורים שלא משוחררים אף פעם - אז יש להם סיבה מוצדקת לנבוח ללא הפסקה - הם פשוט מתוסכלים!!! וזה ידע לאבחן הוטרינר העירוני/מועצתי וראוי שהוא ידבר עם בעלי הכלבים האלה ויסביר להם... מקווה שעזרתי במעט

alonikita

New member
הי מלר. עניתי לך כאן למטה, משום מה../images/Emo5.gif

לא ברור לי למה... ההודעה נמצאת כמה שורות פה באמצע, מתחתיך...

מלר

New member
נביחות טורדניות שך כלבים

המון תודה לכל ה-"מגיבים"! ספציפית: 1. Weir Eyal 21 - ממש כמו שציינת בגוף תגובתך - שטויות... 2. נטע - תגובה ראשונה - ????, תגובה שניה - מעניין. תודה. 3. זיו ברוך - ראה תגובות רציניות של *gemini* (פרט ל- "מתרגלים"), של "babe10", של shanty.G ושל alonikita. תנסה "להתרגל" לא לאכול, אולי לא לנשום, לא לישון - תנסה! בסופו של דבר אולי תצליח/תתרגל! 4. *gemini* - תשובה לעניין (פרט ל- מתרגלים). תודה. 5. babe10 - אנושי. רציני. תודה. 6. שונרא2000 - הצטערתי לשמוע על ההרעלות. זה אסור. אגב - ניסית פעם לישון עם אטמי אוזניים? כל לילה, כל הלילה? האם ניסית פעם לא לישון כמה לילות ברציפות וביום לתפקד בצורה רגילה (נהיגה, עבודה וכדומה)??? נסי/נסה! 7. shanty.G - ישיר. ענייני. 9/10 (פרט לאימוץ. אולי בעתיד, אבל לא בעל נביחות מטרידות שכנים!). 8. alonikita - פשוט ולעניין. 10/10. תודה. כן עזרת! שוב תודה לכל המגיבים. ובנימה אופטימית זו... ..."תנו לאנשים לחיות - אנשים". עם קמצוץ התחשבות הדדית, פירגון ונכונות - נוכל להיות... ... "אדם לאדם אדם" וגם... ... "אדם לחיה אדם". מלר.

למעלה