נגד / בעד

קלימרו

New member
נגד / בעד

אני נגד: נגד לכפות על מי שלא רוצה להתגייס גיוס בניגוד לרצונו. נגד מלחמות. נגד דיקטטורה צבאית נוקשה. לעומת זאת אני בעד: בעד להעיף לכלא לשלוש שנים סרבניי גיוס. בעד להרוס להם את כל החיים עם אות קלון. בעד לחיות במדינה שלי ולהילחם עליה. ובעד צבא מסודר שבו לא כל אחד עושה מה שבא לו.

keren007

New member
אוי ואבוי

ברור שחייבים לגייס לצבא, אתה גר במדינה שמשרתת אותך, הגיע הזמן שתשרת אותה בחזרה, ורק 3 שנים מהחיים שלך, כולם עוברים את זה. או יותר נכון כמעט כולם.

קלימרו

New member
אני לא סובל...

מפיצול אישיות. אתם פשוט לא הבנתם. אני אומר שלא צריך לגייס בכח מי שלא רוצה- אלא פשוט לזרוק אותו לכלא.

LuNaTiC

New member
בלה....

למה להיות קיצוניים? קיצונות בכל מקרה גוררת לאסון...

*maayan*

New member
אני חושבת שהבנתי למה הוא מתכוון....

את מוכנה להסביר לי מה במה שהוא אומר היה קיצוני? ואיך זה שקיצוניות בכל מקרה גוררת לאסון? פשוט תסבירי לי את מה שאת אומרת כדי שאני לא יחשוב שאת סתם רושמת דברים כי אני פשוט לא מבינה אנשים שלא מנמקים מה שהם רושמים, או לפחות רושמים משהו מובן. אז, בקשר לסרבני גיוס אני חושבת שקודם צריך להקשיב למה שיש להם להגיד כי לדוגמא אני יכולה להבין מישהו שמישהו מהמשפחה שלו נפצע/נהרג ויש לו טראומה מזה אבל אני לא יכולה להבין את אלה שבגלל שהם חרדים הם לא מתגייסיים, אני לא חושבת שמישהו עם פרפויל 97 אומר שחייבים שהוא יתגייס למשהו רציני וסרבניי האידיאולוגיה יכולים חלקם ללכת לשירות לאומי וחלקם יצטרך לשרת בניגוד לרצונו.

LuNaTiC

New member
"לזרוק אותם לכלא"

קיצוניות... בניגוד למה שאת אמרת, שכמובן צריך להקשיב ולטפל בכל מקרה כמו שצריך... מה יותר טוב? שנהפוך למדינה עם חוקים כל כך נוקשים, ועונשים כל כך חמורים ונהפוך לדיקטטורה? ובקשר ל.. דעה שלי על קיצוניות... כשאנשים נגררים לקיצוניות, בין אם זה שמאלני קיצוני, או ימני קיצוני, או למשל... התנועות המוסלמיות הקיצוניות שמפוצצות לנו אוטובוסים, תמיד גרוע בסוף... כשימני קיצוני רוצח את ראש הממשלה בגלל דעותיו השונות משלו - זה רע. פיגועים זה רע. שלטון קיצוני וחמור - זה רע. קיצוניות לפעמים באה ביחד עם גזענות - גם רע. זה מה שאני אומרת...

אני לא רוצה להשמע שיטחית...

אבל כל מה שיש לי להגיד על זה שזה נכון-ואם היה לי זמן הייתי מפרטת על מה אני עושה בנושא שלך-חופית לוי-נוער הליכוד.

peace and love

New member
אני דווקא לא רואה בזה פיצול אישיות

אבל אני לא ממש מסכימה איתך אני גם נגד מלחמות ( לא בצורה פציפיסטית) אבל אני חושבת שחובה על כולנו להתגייס לצבא מהסיבה שאנחנו חיים במקום כזה שהצבא זקוק לחיילים שלו. אנחנו חיים במציאות של מלחמה כבר חמישים שנה אם הצבא היה צבא מתנדבים או צבא שכירים לא הרבה אנשים היו מתגייסים מחשש לחייהם והצבא שלנו לא היה נראה כל כך טוב, לא היינו מוגנים. חוץ מזה אני חושבת שהמצפון שלנו צריך לגרום לנו לעשות את זה כי שמונה עשרה שנה חיינו תחת פריווילגיות של הגנה מהצבא ומהמדינה ואנשים מתו בשביל שאנחנו נהיה מוגנים. אני לא חושבת שזה מוסרי לא לשרת בצבא. ם זאת אני חושבת שמי שלא רוצה להתגייס לא יועיל לצבא גם אם יכריחו אותו ולא נחוץ להרוס לו את החיים בגלל שהוא בן אדם לא מוסרי. אנחנו צריכים לכבד את הדעות אחד של השני.

למעלה