נגד האינטרס הישראלי להיכנס בין הרפובליקנים לדמוקרטים

CANADA101010

New member

https://www.youtube.com/watch?v=SSMBQooDkfQ
נשיא ארצות הברית טראמפ: ''מי שמצביע לדמוקרטים לא נאמן לישראל ולעם היהודי

CANADA101010

New member
האם יש כאן למישהו דגל מעל ביתו?

אתמול ביקרתי בBARRIE. פינת
165 Wellington St W פינת DONALD STREET הבחנתי בבית עם שני דגלים זה לצד זה - קנדה וישראל
פעמים רבות אני מבחין בדגלים של מדינות מוצא HOME LAND עולה בשיחה
האם יש כאן למישהו דגל מעל ביתו?

SupermanZW

Well-known member
אמנם זה מותר, אך זה צבוע

כי זה כמו להיות סוכן כפול.

CANADA101010

New member
"אינני אתונאי או יווני, אלא אזרח העולם."

סוכן כפול הוא בוגד
השבוע פגשתי איטלקי אשר דגלי איטליה וקנדה התנוססו מעל ביתו. הוא סיפר לי כמה הוא שמח שאבא שלו עזב את איטליה ועבר לקנדה. הוא מבקר מידי פעם באיטליה ושמח לחזור הביתה לקנדה. סיפר שבילדותו ספג תרבות איטלקית והוא גאה במורשת. לא נראה לי שהוא מרגיש בוגד או איטלקים חושבים שהוא בוגד.
אולי זה שונה בעם שכל פסח משנן " אֶלָּא שֶׁבְּכָל דּוֹר וָדוֹר עוֹמְדִים עָלֵינוּ לְכַלּוֹתֵנוּ
דיוגנס וסוקרטס (לא ברור מי מהם) אמרו:
"אינני אתונאי או יווני, אלא אזרח העולם."
חלק שותפים גם לאפשרות זאת
גילוי נאות אני מאחל למדינת ישראל הצלחה ושנים רבות

SupermanZW

Well-known member
אני מסתייג מהגדרת ה"סוכן" ה"כפול" כ"בוגד" במקרה זה

מכיוון שקנדה וישראל הן ידידות ולא ישויות עוינות, אבל בכל זאת.

אני מוצא מן הצביעות בלא להחליט לאן אתה מרגיש יותר שייך. חברך ה"איטלקי" ענה "קנדה", אך בכל זאת מתנוסס מעל ביתו גם דגל איטליה, האין זו צביעות כאשר הוא מודה כמה הוא שמח שאבא שלו עזב את איטליה (זה מספיק כדי להסיק שלא היה רוצה לחיות באיטליה). דוגמה מצוינת שממחישה בדיוק את דבריי.

ההמשך מחזק אותם עוד יותר, זה נכון שאין לו סיבה להרגיש בוגד ושאיטלקים לא חושבים שהוא בוגד, הוא לא. כמו כן, אין האיטלקים מכנים אותו בשמות גנאי ואין מאשימים אותו כמו גם מהגרים אחרים מאיטליה במצבה הגרוע של איטליה. לעומת זאת, ישראלים מכנים מהגרים מישראל "נפולת של נמושות", מאשימים אותם בחולשת ישראל ועוד שלל טענות שיחודי לישראלים כלפי אלה שעזבו את ישראל, תופעות שלא קיימות אצל אנשים באף מדינה אחרת. הזוי! קל וחומר שמי שמגנים אותו על בחירתו במדינה אותה עזב לא צריך להעמיד פנים כאילו הוא מייצג אותה או כאילו היא מייצגת אותו, אין לו סיבה להזדהות אם אלה המפגינים כלפיו קנאה המהולה בשנאה.

אזרח העולם זו אפשרות מצוינת, חבל שרוב האנושות אינה בוחרת בהגדרה עצמית זו.

CANADA101010

New member
השאיפה להשתייך לקבוצה היא מהשאיפות האנושיות הבסיסיות של האדם

למעלה