"נגד ניצול משאבי הטבע והרס הסביבה"

lior05

New member
"נגד ניצול משאבי הטבע והרס הסביבה"

במזכירות החניכים שנערכה בסוף השבוע האחרון הוחלט במליאת המזכירות על כניסת סעיף חדש לעקרונות התגובה התנועתיים. "נגד ניצול משאבי הטבע הרס הסביבה בניגוד לאינטרס של כלל החברה" הייתי רוצה לשמוע מה משפט זה, ובכלל רעיון זה אומרים לחברי התנועה. בתקווה לדיון פורה... ליאור

בשבילי זה אומר...

שנגיד מה שעושים היום לים המלח, צריך להפגין נגד זה. לוקחים את אחד המשאבי טבע הכי חשובים של המדינה ואולי אפילו של העולם ומחלקים אותו לברכות קטנות ומייבשים אותו. זה שכורתים יערות שלמים כדי לבנות שכונה זה ניצול של מקורות טבע בניגוד לאינטרס של כלל החברה. זה שבונים מגדלי ענק ומלונות וכל מיני שוברי גלים מיותרים (יש שיתווכחו על זה), שהורסים את החוף. ועוד מלא מלא דברים כאלה אין לי כוח לפרט.

Mad Cow

New member
אל תשכח... - לגבי ים המלח

מה שעושים היום לים המלח לא לחינם... אנחנו מוכרים את זה לכל העולם כמעט (אל תשכח...) וזה משפר את הכלכלה שלנו בצורה משמעותית מאוד... עם כל זה שאני באמת מתנגד למשל לכריתת עצים ולניצול (מוגזם) של המשאבים האלה, איך שאתה אומר את זה (לגבי השוברי גלים והמלונות - אז הנה הראשון שמתווכח על זה
) נראה כאילו שאתה רוצה לחיות כמו לפני 1000 שנה, תחשוב קצת... צריכים להתקדם בחיים, במדע, בטכנולוגיה, באיכות החיים, אבל אם זה באמת מה שאתה רוצה... מי אני שיגיד לך לא... -דודי

זה לא העניין של לא לעשות בכלל אלה..

לשות בשיטות חכמות יותר. זאת אומרת שאם היום שמים שובר גלים אז מה שקורה זה הרבה חול נערים בין השומר גלים לחוף ונכלא בפנים או ההפך שכל החול יוצא ואז נוצר חוף עמוק וזה פוגע בחיות במים ובעוד כל מיני דברים אני יחפש את האתר שקראתי על זה ואני יעלה אותו לכאן אני פשוט לא זוכר איפה קראתי את כל זה. ויש כל מיני דברים שאפשר לשים ואז האצות חיות שם ובעקבות זה גם הדגים והכל... וים המלח זה של כולם היום הרבה כסף ממפעלי ים המלח הולך למשפחת איזנברג, אז כן הממשלה גם מרוויחה מזה אבל גם ללשלה אין זכות לקחת זכויות על משאבי טבע ולהליט להרוס אותם. אני לא אומר לא לנצל אותם אני בעד לנצל את המשאבים של ים המלח אבל עד גבול מסויים לא לחלק את כל הים לבריכות אידוי... יש שיטות יותר טובות. למשל ליקדוח ולהוציא את השכבות שכבר שקעו ולא צרים שייבשו אותם ויש הרבה מאד מטרים כאלה אני לא זוכר עכשיו בידיוק כמה יש אבל אני זוכר שהרבה. אבל יותר יקר ולא כדאי למפעלי ים המחל לקדוח עד כזה עומק אז הם הורסים את הים במקום

lior05

New member
אני חושב...

משאבי הטבע הם משאב חשוב לאיכות הסביבה ולפיכך גם לאיכות התרבות והאדם. הם מרכיב חשוב בחיינו ויש לשמור עליהם. ובהקשר של חברי התנועה... אני חושב כי יש להביא למודעות החניכים והחברים את נושאי איכות הסביבה ולעודד פעילויות בנושא, במידה כלשהי סוגיה זו מתקשרת גם לאחד מהעקרונות המרכזיים של התנועה, כאשר שלטון ההון פה בישראל מעדיף רווחים קלים ומהירים על חשבון הטבע ואוצרותיו (כדוגמה: כביש חוצה ישראל)למרות שבשנים האחרונות קיימת התקדמות בנושא עדיין לממשלה קל יותר להעלים עין מסוגיה גורלית זו, ועל חשבונה לתמוך במפעלים ,פרוויקטים, וחוקים הפוגעים בסביבה ובנו.

bekN

New member
אני ואחמד ג´קסון מצילים את היער

היום בתנועות המחאה ישנה חלוקה מסוימת לצבעים ,אדום וירוק ,בתור עיוור צבעים מושבע,אסביר שהצבע האדום משמעו שינוי חברתי המתפרש במגוון שיטות ודרכי פעולה החל בסוציאליזם הומני ומפנק וכלה בקומוניזם מילטנטי בעל שיני נירוסטה {מאוד ציורי}. ואילו הצבע הירוק משמעו מחאה ירוקה,הגנת אמא אדמה,ופעילות נגד מגוון חברות, תאגידים ,ממשלות ,ניסויים גרעיניים וכו´.. כמובן שבאופן טבעי למדי האינטרסים של שתי הגישות מתחברים במקומות רבים, למשל ,כלכלה הרוסה הנגרמת בין היתר משחיתות שלטונית ותלות כלכלית בבנק העולמי ובמדינות המערב ,תגרום לביעור יערות מוגבר ,והרס סביבתי בשל הרס המיושם ע"י הממשלות והאזרחים עצמם. מוצא חן בעיני הרעיון של התגיסות הנוע"ל לטובת הסביבה ,וברצוני לברך על המהלך ,טוב מאוד למחות במשך מאתיים שנה על עוול לחלשים ,אבל בסוף נגלה שמישהו הכחיד לנו את כל הדרורים באזור, ושפך לנו ברום למים ,ואז הלכו גם המדוכאים וגם המדכאים {ונראה לי שלהתחיל ציביליזציה מהתחלה בתנאים האלו זה לא משהו}. בתור מי שיותר נמשך לפעילות סביבתית מאשר חברתית אני מקווה שהנו"על אף ירחיב את המאבק. שלכם ,בקנר ,קן משגב ,גרעין נגוע

lior05

New member
חומר למחשבה.

מה שנוגד סעיף זה זו העובדה שהתנועה ממשיכה לזהם את הסביבה(כלים חד-פעמיים במפעלים התנועתיים, שימוש גדול בנייר שלא הולך למיזור),ונקווה שבעקבות כניסתו של סעיף זה התנועה תשנה את הנהלים.

פיצקה

New member
אני לא יודע...

העיוק הזה בתנועה בכל דבר רע שקורה בעולם באופן ישיר נראה לי פזור מדי וחסר כיוון. תחשבו על זה-לרוץ מהבולדוזרים של כביש חוצה ישראל להפגנת הנכים ומשם ישר לועידת ישראל לעסקים ולקינוח-בריכות האידוי בים המלח. כל ענייני הסביבה האלה לא נראים לי כל כך מעשיים. לפני שעוסקים באופן ישיר בכל כך הרבה מחאות צריך להיות משופשפים באחת מהן כי-תפסת מרובה לא תפסת. נראה לי יותר מעשי וכדאי פשוט לעבוד עם כל מיני ארגונים ירוקים במקום לעסוק בזה ישירות. אם אני טועה אז כדאי שמישהו יסביר על הדרך המתוכננת אם יש כזאת. קודם כל שיצמצמו את כמות הזבל במפעלים תנועתיים (וגם שיזרקו פחות אוכל). הרי אין בעיה להביא כלי פלסטיק מהבית ולשטוף אותם במקום הררי הזבל האלה. נ.ב.- אתמול הסברתי לחניכים בקן שלי שהשוקו התנועתי (אם יש דבר כזה בכלל) הוא הקונספירציה הספונטנית המוצלחת ביותר בתולדות התנועה-כי הוא בעצם סתם חלב עמיד וקקאו עם כתמי שומן צפים. אנחנו מכיתה י´ קוראים לו שוקו אולקוס ולא שוקו תנועתי כדאי גם לכם. עמרי

נכון.

מידי פעם המדריכים תורחים להגיד לחניכים שהם צריכים להביא כלים רב פעמיים מהבית אבל גם אלה שמביאים הכל זאת משתמשים בחד פעמיים כי זה יותר נוח. אז שמטיול הבא יגידו שמי שלא מביא צתלחות מהבית אין לו במה להישמש... ושלא יחלקו סכו"ם חד פעמי - גם פחות כסף גם פחות זיהום...

bekN

New member
שערוריה

זה כלום!, שוקו יטבתה מורידים מדי חודשיים את כמות השוקו בשקית ב 1.50 גרם ,שערוריה!

lior05

New member
יום חוק הפיקדון!

כידוע לכם באוקטובר האחרון נכנס לתוקפו "חוק הפיקדון" שמאפשר החזרת מיכלי משקה (פחיות, בקבוקי זכוכית, בקבוקי פלסטיק), ובתמורה לקבל את מי הפיקדון, 25 אגורות, עקב הקושי המסוים שיש בביצוע החוק חנויות רבות מסרבות להחזיר ללקוח את דמי הפיקדון ובכך אנו צרכני מיכלי המשקה מפסידים 25 אגורות שלאט לאט מצטברים לסכום גדול -כמו כן, מכיוון שהקונים לא מקבלים חזרה את דמי הפיקדון מי שמרויחים מכל ה"עסק" הם לא אחרות מאשר חברות המשקאות (קוקה קולה, פפסי ועוד...). ביום שני ה 11.2.02 יערך בכל הארץ יום לבדיקת היערכות המרכולים לחוק הפיקדון. אז קבוצות, שכבות וקינים, תיהיו אקטיבים (לפחות כך הוחלט במזכירות) ותצטרפו ליום זה אשר בא לאפשר לכל צרכן להחזיר את מיכל המשקה ובתמורה לקבל את דמי הפיקדון..

iftach17

New member
הסתייגות

יש לי הסתייגות מההחלטה הזאת שעלתה במזכירות ואני גם אסביר (וגם מקווה שאצליח להעביר את ההרגשה שלי בצורה טובה): מכיתה ח´ הייתי בחוגי סיור (ע"ש אורי מיימון), רוב הפעולות היו פעולות שמתקשרות לערך הראשי של החוגים: הטבע. כמובן שגם העבירו פעולות על נושאים אחרים, אבל העיקר הוא הטבע. בכיתה ט´ הצטרפתי לנוער וגם המשכתי בחוגי סיור. שניהם נתנו דברים שונים בתכלית: אחד - טיולים מאתגרים ודגש יותר על הטיול עצמו, על הנופים ועל עצמאות קבוצתית, והשני - מסגרת ששמה דגש על ה"חברותא"
, ומנפנפת בערכיה. בסוף כיתה י´ עשיתי את הבחירה: לא להדריך בחוגי סיור אלא להמשיך בנוער בשנת הדרכה שנייה. שמחתי מאוד כשהעלו את ההצעה, כי זה באמת משהו שלא חשבתי עליו לפני: לשנות קצת את פני התנועה, שתהיה יותר ירוקה, ושתחנך גם לזה. אבל האופן שבה זה נעשה גורם לזה להיות צבוֹע. כלומר: בעקבות איזושהי החלטה במזכירות לתנועה נעשה פתאום גוון ירוק. לטעמי שינוי כזה לא אמור להגיע מתוך אמרה של: "טוב, מעכשיו אנחנו תומכים ומחנכים למשהו מסויים", כי מה שאמור לקרות הוא שדבר כזה יקום מתוך התעניינות אמיתית של אנשים בתנועה הזאת לשנות את פניה, ולא מתוך חוק העדר בהצבעה:"אממ זאת נראית הצעה מועילה, אין לי בעייה להצביע בעד"! דוגמא טובה לשינוי מתוך פעולה היא הקמת התא הירוק, שאני מוכן להיות שותף בו. כי בעצם, מה שווה החלטה אם לרוב התנועה אין בסיס ערכי ורעיוני בה? (יש לי הרגשה שלא העברתי את זה בצורה מושלמת - אפשר לבקש הבהרות)

lior05

New member
לiftach17

בקרוב מאד.. יקום בצורה מסודרת יותר התא הירוק.

bekN

New member
מישהו

אם מישהו מוכן לתת לי קצת מידע על העניין אני אשמח מאוד .בקנר

למעלה